Plan gratis audit

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Waarom Is Duurzaamheid Belangrijk?

  Duurzaamheid is ontzettend belangrijk in ons huidige tijdperk, maar waarom? In vele gevallen moet men geld investeren en diepgewortelde principes…

  admin min. leestijd

  Duurzaamheid is ontzettend belangrijk in ons huidige tijdperk, maar waarom? In vele gevallen moet men geld investeren en diepgewortelde principes aanpakken en veranderen om duurzaamheid centraal te stellen, zowel privé als in de onderneming. Het is daarom cruciaal om stil te staan bij de redenen waarom duurzaamheid belangrijk is. Zo weet je precies waar je het voor doet en zal je nog steviger achter duurzame acties staan.

  Desastreuze gevolgen van klimaatverandering

  De afgelopen decennia wordt de impact van de mens op de aarde steeds meer voelbaar. Het klimaat verandert en dit zorgt voor extreme weersomstandigheden: Droogte, overstromingen maar ook extreme stormen zijn het nieuwe normaal aan het worden. Dieren sterven massaal uit en ook de biodiversiteit neemt sterk af.

  Al deze evenementen blijken grotendeels afhankelijk van de temperatuurstijging op aarde te zijn. Als iedereen zich actief inzet is het mogelijk de temperatuur binnen de stijging van 1.5 graden te behouden, maar in 2019 tikte we de 1.1 graden al aan, dus er zou nu meteen veel moeten veranderen.

  In het klimaatakkoord van Parijs is 2 graden opwarming de maximale doelstelling. Ook hieraan zitten grote gevolgen verbonden die we vandaag de dag al merken. Uitsterving van dieren en planten, zoutere bodems en warme winters zullen in Nederland steeds meer voorkomen. Maar als de opwarming onder de twee graden blijft zal het ergste voorkomen worden.

  Als men echter niets doet, zal de mondiale temperatuur aan het einde van de 21ste eeuw met vier graden zijn toegenomen. De gevolgen van deze toename zijn extreem destructief en zorgwekkend. Het zeeniveau zal ongekend stijgen en overstromingen zullen grote gebieden wegvagen. Ook zal er grote voedselschaarste zijn en dus groeiende onzekerheid tot leven. Extreme hitte zal vele levens beëindigen in gebieden over de hele wereld. Wetenschappers kunnen de toekomst natuurlijk niet voorspellen. Niemand weet precies wat een opwarming van vier graden met zich meebrengt, maar de bovengenoemde scenario’s zijn nog positief. Wetenschapper Kevin Anderson voorspelt namelijk dat leven op aarde helemaal niet meer zo realistisch en vanzelfsprekend zal zijn tegen die tijd.

  Op naar duurzaamheid dus

  Het is dus absoluut cruciaal dat we actie ondernemen en de opwarming afremmen en uiteindelijk stopzetten. Op nationaal niveau wordt in Nederland hard gewerkt aan een groenere en gezondere planeet. Zo wil de Nederlandse staat, samen met andere landen uit het VN-klimaatakkoord van Parijs, de CO2-uitstoot met 55% verlaagd hebben vergeleken met 1990. In 2050 moet dit zelfs 95% zijn.

  Ook werken Nederlandse steden mee aan de verduurzaming van hun stad, lees hier bijvoorbeeld over de plannen van Utrecht m.b.t duurzame energie en duurzaam transport.

  Landen kunnen echter pas grote successen boeken als ondernemingen zich ook inzetten voor een betere toekomst. De professionele sector creëert namelijk grote hoeveelheden CO2, en is daardoor ook medeverantwoordelijk voor de klimaatverandering. Het is dus alleen een logische redenering om over te stappen naar duurzaam ondernemen en zo mee te werken aan het behalen van de klimaatplannen.

  Wil jij ook een positieve bijdrage leveren aan de wereld? Ecoteers brengt met behulp van sustainable marketing verantwoorde producten aan de man. Bekijk onze vacature pagina en draag jouw steentje bij aan een beter milieu!

  Waarom duurzaamheid belangrijk voor de toekomst van jouw onderneming is

  Niet alleen voor de toekomst van de planeet is duurzaamheid belangrijk. Ook jouw onderneming profiteert van een groter klantenbestand en een positief vooruitzicht als deze het milieu in acht neemt. Steeds meer mensen kiezen voor duurzaam en dit aantal zal alleen maar blijven groeien. Aangezien er van veel bedrijven nog geen duurzame variant is vul je gemakkelijk een gat in de markt door een traditionele dienst of productiecyclus te verduurzamen. Of je kunt binnen je eigen werk meedenken aan een duurzamere aanpak. Zowel gemeentes als de overheid bieden verschillende subsidies aan om ondernemingen te ondersteunen in de verduurzaming. De subsidies verkleinen de financiële drempel naar schonere werkmiddelen en duurzame investeringen.

  Op de lange termijn bespaart duurzaam ondernemen vaak geld. Dit kan d.m.v. de aanleg van duurzame energiebronnen, die vaak gesubsidieerd worden en daarnaast minder belasting opeisen. Daarnaast is het belangrijk vooruit te denken op gebied van regelgevingen en wetten. Er zullen naar verwachting namelijk steeds meer regels rondom duurzaamheid in gang worden gezet door de overheid, en hiertegenover staan flinke boetes. Ondernemingen zullen dus, of ze het willen of niet, steeds meer richting een duurzaam bestaan moeten buigen. Vanaf de zomer 2021 is de kans bijvoorbeeld groot dat de verkoop van wegwerpplastic verboden wordt, zoals die van plastic borden, rietjes en voedselcontainers. Dit eist dus een omschakeling naar duurzamere alternatieven. Het is echter minder stressvol en veel duurzamer om dit soort regelingen zoveel mogelijk voor te zijn en vanuit de onderneming zelf voor duurzaamheid te kiezen. Toekomstbestendigheid en klimaatvriendelijkheid gaan uiteindelijk namelijk hand in hand.

  Samenwerken is cruciaal in de verduurzaming van jouw onderneming. Zo kun je inspiratie opdoen van elkaar maar ook doelen stellen en die samen behalen. Lees hier meer over de manier waarop samenwerkingen een grote invloed kunnen hebben.

  Ben je op zoek naar een sustainable marketingbureau met blijvende online impact? Kies dan voor de trajecten van Ecoteers die werken. Bekijk hier de diensten die wij aanbieden.

  Dus, waarom is duurzaamheid belangrijk?

  Duurzaamheid is cruciaal voor het behalen van de doelen, en dit gegeven hoor je steeds meer. Overheden en gemeentes hebben groene bedrijven ook hard nodig, en daarom worden steeds meer regels hierop afgesteld. Duurzaamheid is dus belangrijk voor zowel de toekomst van jouw onderneming als die van de planeet. En zonder gezonde planeet, is een gezonde onderneming natuurlijk niet eens mogelijk. Lees daarom hier hoe je in zeven stappen duurzaam onderneemt en ga meteen goed van start!

  Klik hier om naar de home page over duurzaam ondernemen te gaan. Meer weten wat Ecoteers voor duurzame ondernemingen kan betekenen als duurzaam marketing bureau? Bekijk onze pagina’s over SEO CopywritingSocial Media Beheer en Advertising!

  Dit artikel via

  Meer interessante berichten

  interactieve-content-ecoteers-
  ecoteers-content-marketing-trends-2024
  ecoteers-data-driven-content-2024
  duurzaam ondernemen
  Gemeente Utrecht duurzaamheid Ecoteers
  duurzaamheidssubsidie ecoteers
  sustainability manager
  duurzame werkplek
  duurzame vacatures ecoteers
  duurzame samenwerkingen ecoteers
  cursus opleiding duurzaamheid ecoteers
  social media content plan
  lokale seo tactieken
  Linkbuilding en AI
  geavanceerde SEO tools gebruiken
  SEO en digital PR
  SEO met AI
  SEO en digital PR
  the promised forest
  Sustainable marketing Ecoteers
  Sustainable marketing Ecoteers
  SEA trends 2024
  online advertising de beste strategie
  social media marketing
  website laten maken
  tips rebranding
  bedrijf verduurzamen tips
  sustainability manager
  energielabel c kantoren
  marketing in de metaverse
  marketing 2022
  The Goal 13 Impact Platform report
  duurzaam op reis
  Google updates - Ecoteers
  Tone of Voice - Ecoteers
  het beloofde bos
  Sustainable marketing Ecoteers
  the promised forest
  Sustainable marketing Ecoteers
  duurzaam op reis
  the promised forest
  het beloofde bos
  Sustainable marketing Ecoteers

  Klaar om te groeien?

  Sluit je aan bij 300+ partners die zijn gegroeid middels een online marketing strategie die werkt. Ontvang gratis persoonlijk advies.

  4.9 uit 85 beoordelingen