Plan gratis audit

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Digital PR en SEO: De beste Combo voor Maximale Zichtbaarheid van jouw merk

  Uiteraard wil je als ondernemer altijd de maximale zichtbaarheid voor je merk. SEO (Search Engine Optimization) is sinds jaar en…

  Peter Dragstra min. leestijd
  SEO en digital PR

  Uiteraard wil je als ondernemer altijd de maximale zichtbaarheid voor je merk. SEO (Search Engine Optimization) is sinds jaar en dag de manier om dit te realiseren. Wij krijgen met Ecoteers meer dan de helft van ons verkeer uit Google. In combinatie met SEO kan Digitale PR jouw online positie verder versterken.
  In dit artikel verkennen we de voordelen van het combineren van deze twee strategieën en delen we hoe wij SEO en PR soms combineren.

  Gebruik SEO data voor Doelgerichte PR Campagnes

  Door dagelijks bezig te zijn met SEO ontdekt je waar jouw doelgroep op zoekt. Wij krijgen tegenwoordig veel verkeer binnen op termen als ”Helpfull content Google zakken in verkeer oorzaken”. Dit is nieuw verkeer omdat de vraag pas recentelijk begon te spelen, doordat veel websites een flinke klap hebben gekregen.

  Uiteraard zijn wij gelijk meer over Helpfull content updates gaan schrijven, waardoor wij hier meer verkeer op binnenkrijgen via Google. Maar hier hoeft het niet te stoppen. Het is namelijk goed om als Ecoteers, maar ook onder mijn eigen naam, artikelen te plaatsen op andere websites.

  Dit klinkt natuurlijk gelijk duur, maar dat hoeft niet zo te zijn. Een simpele search op ”gastblogger gezocht” geeft jou vaak al een hele lijst aan websites waarvoor je in principe zou kunnen schrijven. Heel soms vraagt men alsnog een vergoeding, maar in sommige gevallen krijg je er zelfs één. Het is hoe dan ook goed op dit 1x per maand te doen.

  Paar belangrijke punten om op te letten voordat je gastblogs gaat schrijven

  Let even goed op als je dit doet. Zet even een x aantal websites op een rij en check wat voor autoriteit ze hebben. Hoe hoger, hoe beter natuurlijk.

  Dit is een gratis website om het mee te checken: https://websiteseochecker.com/domain-authority-checker/

  Misschien is het handig als je even een outreach doet naar 10 websites en alles in een Excelsheet zet. Hierdoor kun je makkelijker de afweging maken tussen autoriteit, vereisten van de website en de vergoeding/kosten.

  Vaak wil de redactie van tevoren weten waar je over wilt schrijven. Het is wel belangrijk om met de redactie af te stemmen dat je graag jouw eigen website 1 of meer keer als bron gebruikt. Soms mag dit niet!

  Versterken van Boeiende Verhalen over jouw bedrijf

  PR gaat in wezen over het verhaal van jouw onderneming. Wanneer deze verhalen geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines, worden ze boeiend en gemakkelijk ontdekt.

  Of deze verhalen nu “on-page” (eigen website-assets) of “off-page” (op andere websites, nieuwsuitgevers, enz.) verschijnen, optimalisatie voor organische zoekopdrachten kan een aanzienlijk verschil maken voor trending topics.

  Check voor de grap eens hoe vaak mensen zoeken op de naam van jouw organisatie en wat zij dan te zien krijgen.

  Bij ons is het zoekvolume ”maar” 70 per maand, waarvan het meeste volume gek genoeg vanuit onze zuiderburen komt:

  Vaak zal het bovenste resultaat de homepage zijn van jouw bedrijf. Toch kun je door middel van PR en SEA ervoor zorgen dat je meer regie hebt in wat men allemaal te zien krijgt.

  Nieuws doet het vaak goed in Google en verschijnt vaak zelfs boven de Google My Business info. Eén goed PR artikel kan daarom een groot verschil maken in perspectief.

  Daarnaast kun je verkeer door middel van vrij goedkope clicks op zoekwoorden als ”ecoteers” naar een andere pagina funnelen dan de homepage.

  Verdienen van Backlinks

  Effectieve media-uitreiking en verspreiding van content bieden PR de mogelijkheid om hoogwaardige backlinks te verdienen, wat essentieel is voor SEO.

  Wij experimenteren tegenwoordig veel met de reversed outreach. Dit werkt echt fantastisch en je hebt er niet veel budget voor nodig. Hier is een video:

  Disclaimer: 1347 backlinks per maand is wel een beetje overdreven voor de Nederlandse markt als je geen ijzersterk domein hebt. Youtubers hebben er wel een handje van om alleen de beste resultaten te laten zien.

  Maargoed, vrij eenvoudige methode dus laat maar komen die gratis backlinks.

  Langetermijneffect van SEO en PR: zorg voor een domein die geen ad-spent nodig heeft

  Het integreren van SEO in PR-strategieën gaat verder dan directe zichtbaarheid en legt de basis voor een blijvende online aanwezigheid. Deze integratie versterkt je algehele autoriteit, creëert een digitale voetafdruk en bevordert langetermijnsucces en herkenning van het merk.

  Door deze voordelen te begrijpen en te benutten, kunnen merken SEO en digitale PR effectief combineren om een krachtige en blijvende online aanwezigheid te creëren en opvallend te worden in een competitief digitaal landschap.

  Uiteraard is het voordeel van SEO ook dat er geen extra ad-spent bij moet om verkeer te krijgen. Dit maakt jouw bedrijf beter bestendig tegen slechte tijden!

  Hoe zorg je ervoor dat SEO goed aansluit op jouw PR inspanningen?

  1. Het ontwikkelen van gedeelde doelen en KPI’s is cruciaal voor het stimuleren van interdepartementale samenwerking. Wanneer zowel SEO- als PR-teams werken aan dezelfde doelstellingen, zoals het vergroten van merkzichtbaarheid of het genereren van websiteverkeer, worden hun inspanningen meer verenigd en impactvol.
  2. Het gebruik van online tools en platforms kan de communicatie en projectmanagement aanzienlijk verbeteren. SEMRush geeft ons altijd enorm veel inzichten die ook goed gebruikt kunnen worden voor PR-Campagnes. Daarnaast heb je ook gratis websites waarmee je trends kunt ontdekken. Bijvoorbeeld deze: https://explodingtopics.com/
  3. Het houden van gezamenlijke contentplanning en brainstormsessies is een geweldige manier om de sterke punten van beide teams te benutten. SEO kan inzichten op basis van data bieden, terwijl PR creatieve ideeën voor storytelling kan bijdragen. Deze combinatie leidt tot boeiende en geoptimaliseerde content voor zoekmachines en gebruikers.
  4. Regelmatige vergaderingen tussen SEO- en PR-teams zijn essentieel. Deze vergaderingen bieden kansen om strategieën op elkaar af te stemmen, inzichten te delen en lopende projecten te bespreken.

  SEO en PR voor Merkbekendheid en Verkeer

  Het digitale landschap evolueert en de integratie van SEO met PR maakt jouw domein toekomstbestendig. Het benutten van tools, effectieve tactieken en het bevorderen van samenwerking helpt een merk aan een sterke online aanwezigheid.

  Hulp nodig bij SEO, PR of de combinatie zoals in dit artikel?

  Als jij hulp kan gebruiken bij het vergroten van de zichtbaarheid van jouw merk of het beter neerzetten van jullie verhaal dan kunnen wij hier zeker bij helpen. Wij staan altijd open voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  Dit artikel via

  Meer interessante berichten

  interactieve-content-ecoteers-
  ecoteers-content-marketing-trends-2024
  ecoteers-data-driven-content-2024
  duurzaam ondernemen
  Gemeente Utrecht duurzaamheid Ecoteers
  duurzaamheidssubsidie ecoteers
  sustainability manager
  duurzame werkplek
  duurzame vacatures ecoteers
  duurzame samenwerkingen ecoteers
  cursus opleiding duurzaamheid ecoteers
  social media content plan
  lokale seo tactieken
  Linkbuilding en AI
  geavanceerde SEO tools gebruiken
  SEO en digital PR
  SEO met AI
  SEO en digital PR
  the promised forest
  Sustainable marketing Ecoteers
  Sustainable marketing Ecoteers
  SEA trends 2024
  online advertising de beste strategie
  social media marketing
  website laten maken
  tips rebranding
  bedrijf verduurzamen tips
  sustainability manager
  energielabel c kantoren
  marketing in de metaverse
  marketing 2022
  The Goal 13 Impact Platform report
  duurzaam op reis
  Google updates - Ecoteers
  Tone of Voice - Ecoteers
  het beloofde bos
  Sustainable marketing Ecoteers
  the promised forest
  Sustainable marketing Ecoteers
  duurzaam op reis
  the promised forest
  het beloofde bos
  Sustainable marketing Ecoteers

  Klaar om te groeien?

  Sluit je aan bij 300+ partners die zijn gegroeid middels een online marketing strategie die werkt. Ontvang gratis persoonlijk advies.

  4.9 uit 85 beoordelingen