Plan gratis audit

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Lokale SEO Tactieken: Hoe Je Bedrijf in de Buurt Te Laten Opvallen

  Als bedrijf kan het moeilijk zijn om zichtbaarheid te creëren van je merk. Laat staan als je je probeert te…

  Peter Dragstra 5min. leestijd
  lokale seo tactieken

  Als bedrijf kan het moeilijk zijn om zichtbaarheid te creëren van je merk. Laat staan als je je probeert te focussen op potentiële klanten die dichtbij wonen en werken. Gelukkig kan je jezelf helemaal onderduiken in Lokale SEO Tactieken om de zichtbaarheid van jouw bedrijf bovenaan de zoekwoorden van omringende klanten te brengen.

  Beginnen bij het begin: Wat is Lokale SEO?

  Lokale SEO (Search Engine Optimization) is de optimalisatie van de zichtbaarheid van jouw bedrijf op het internet. Deze vorm van optimalisatie zorgt er voor dat jij bovenaan te zien bent binnen lokale zoekresultaten.

  Deze vorm van SEO is vooral erg effectief als je een fysieke winkel hebt of diensten aanbiedt binnen een bepaald gebied.

  Hoe werkt Lokale SEO?

  Bij Lokale SEO wordt er door Google een scan uitgevoerd, zodra een persoon een zoekopdracht invoert. Deze scan toont dan vervolgens de beste zoekresultaten om deze persoon aan te bieden.

  Lokale SEO maakt gebruik van de volgende rangschikkingssignalen:
  • Locatie
  • NAP-citaties
  • Aanwezigheid van Goole-bedrijfsprofielvermelding
  • Zoekwoorden die worden gebruikt in het Google-bedrijfsprofiel
  • Online reviews
  • Trefwoorden die worden gebruikt in online beoordelingen
  • Aantal zoekopdrachten die op een locatie zijn gedaan
  • Aandelen op sociale media
  • Google Maps-sterrenclassificatie voor een bedrijf

  Gebruik de signalen

  Aan de hand van de lokale SEO-zoekwoorden die voortkomen uit deze signalen wordt je bedrijf beter vindbaar! Maar hoe implementeer je deze rangschikkingssignalen in de lokale SEO zoekwoorden van je website? Dat gaan wij je uitleggen aan de hand van de belangrijkste Lokale SEO Technieken.

  Vind Lokale zoekwoorden en pas deze toe

  Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat mensen jouw bedrijf online kunnen vinden door de juiste zoekwoorden te gebruiken. Deze zoekwoorden moeten natuurlijk goed aansluiten bij je bedrijf, producten, diensten en locatie.

  Je moet ze kiezen op basis van zoekvolume, zoekintentie en hoe moeilijk ze zijn. Als je dit goed doet, zorg je ervoor dat mensen uit je omgeving die zoeken naar wat jij biedt, echt bij jou terechtkomen.

  Je moet je online aanwezigheid dus echt afstemmen op deze zoekwoorden. Zo zorg je ervoor dat je zichtbaar bent voor de juiste doelgroep, namelijk mensen die in jouw omgeving zoeken naar wat jij te bieden hebt. Gebruik de zoekwoorden consistent op je website, in je content en online vermeldingen, en je zult zien dat je bedrijf beter gevonden wordt door potentiële klanten.

  Deze zoekwoorden vind je gemakkelijk met behulp van tools zoals SEMrush, SurferSEO, Ahrefs of als je alles even wilt uitproberen op een lager budget: de gratis Google zoekwoordplanner.

  Bouw een sterke linkbuilding op binnen jouw website

  Linkbuilding op je website is essentieel als je de Lokale SEO tactieken binnen je website een boost wilt geven. Met goed gebruik van linkbuilding zorg je er namelijk voor dat potentiële klanten jou niet alleen vinden, maar ook dat ze zien dat websites die zij bezoeken je bedrijf waarderen.

  1. Gastbloggen: Zoek contact op met verschillende blogs en schrijf een gastblog met verschillende links naar je website, sociale media en andere vermeldingen van je bedrijf.
  2. Werk samen met lokale bedrijven: Samen sta je sterker en dat kan je pas echt merken als je samenwerkt met bedrijven die ook in jouw gebied zitten. Tijdens een samenwerking kan je afspraken met voor backlinks op hun website, sociale media en misschien zelfs in je fysieke winkel.
  3. Sponsor lokale evenement of organiseer ze zelf: Het sponseren of zelf plannen van lokale evenementen kan een slimme zet zijn. Op deze manier associeren potentiële klanten plezier en hun interesses met jou producten en diensten.

  Maximaliseer het succes van je bedrijf met Google Bedrijfsprofiel

  Doormiddel van de Lokale SEO-zoekwoorden die je gevonden hebt met de bovengenoemde tools kan je Google Bedrijfsprofiel gemakkelijk gevonden via Google Zoeken en Google Maps. Via Google Bedrijfsprofielen kunnen potentiële klanten het adres, telefoonnummer en het belangrijkste: de reviews van je bedrijf terugvinden en lezen.

  Dit kan je nog extra bevorderen door:

  1. Te zorgen voor kloppende informatie, zoals openingstijden, telefoonnummer, de website, het adres en andere informatie over je bedrijf.
  2. Gebruik te maken van relevante foto’s die echt het beeld van je bedrijf uitstralen. Dit kan je doen door kwalitatieve foto’s toe te voegen van het interieur, exterieur, de producten en actiefoto’s van het team.

  Local Seo google bedrijfsprofiel

  Beheer de reviews op je Google Bedrijfsprofiel

  1. Genereer wekelijks nieuwe reviews: Ontvang je veel reviews met Lokale SEO-zoekwoorden die veel in de omgeving worden gebruikt? Dan is de kans groot dat mensen je bedrijf snel zullen vinden. Daarom is het niet alleen belangrijk om reviews te generen.
  2. Hou toezicht op de reviews die je binnenkrijgt: Hou goed in de gaten welke reviews er binnenkomen. Als je dit doet kan je namelijk ook actief reageren op de reviews die je ontvangt met de zoekwoorden die je hebt gevonden. Zo houdt je jouw lokale positie in leven.

  Begin vandaag nog met het optimaliseren van je zichtbaarheid

  Verbeter de reputatie van je bedrijf en zet de genoemde Lokale SEO tactieken in binnen je bedrijf. Mocht je nog wat onervaren zijn met SEO dan raden wij het gebruik van Google Zoekwoordplanner sterk aan. Wij kunnen je garanderen dat je bedrijf binnen no-time wordt gevonden door lokale potentiële klanten!

  Dit artikel via

  Meer interessante berichten

  interactieve-content-ecoteers-
  ecoteers-content-marketing-trends-2024
  ecoteers-data-driven-content-2024
  duurzaam ondernemen
  Gemeente Utrecht duurzaamheid Ecoteers
  duurzaamheidssubsidie ecoteers
  sustainability manager
  duurzame werkplek
  duurzame vacatures ecoteers
  duurzame samenwerkingen ecoteers
  cursus opleiding duurzaamheid ecoteers
  social media content plan
  lokale seo tactieken
  Linkbuilding en AI
  geavanceerde SEO tools gebruiken
  SEO en digital PR
  SEO met AI
  SEO en digital PR
  the promised forest
  Sustainable marketing Ecoteers
  Sustainable marketing Ecoteers
  SEA trends 2024
  online advertising de beste strategie
  social media marketing
  website laten maken
  tips rebranding
  bedrijf verduurzamen tips
  sustainability manager
  energielabel c kantoren
  marketing in de metaverse
  marketing 2022
  The Goal 13 Impact Platform report
  duurzaam op reis
  Google updates - Ecoteers
  Tone of Voice - Ecoteers
  het beloofde bos
  Sustainable marketing Ecoteers
  the promised forest
  Sustainable marketing Ecoteers
  duurzaam op reis
  the promised forest
  het beloofde bos
  Sustainable marketing Ecoteers

  Klaar om te groeien?

  Sluit je aan bij 300+ partners die zijn gegroeid middels een online marketing strategie die werkt. Ontvang gratis persoonlijk advies.

  4.9 uit 85 beoordelingen