Plan gratis audit

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Wat Doet Gemeente Utrecht Aan Duurzaamheid?

  De Gemeente Utrecht is actief bezig met duurzaamheid op meerdere vlakken. Op dit moment staan de ontwikkeling van duurzaam vervoer,…

  admin min. leestijd
  Gemeente Utrecht duurzaamheid Ecoteers

  De Gemeente Utrecht is actief bezig met duurzaamheid op meerdere vlakken. Op dit moment staan de ontwikkeling van duurzaam vervoer, een verlaging in fossiele energiebronnen en de creatie van een gezonde leefomgeving centraal. Utrecht wil de klimaatdoelen namelijk zo snel mogelijk halen.

  Groene energie in Utrecht

  Het energieverbruik van Utrecht is op dit moment grotendeels afhankelijk van fossiele brandstoffen. De gemeente hoopt echter snel te kunnen stoppen met het gebruik van aardgas, want uiteindelijk wil Utrecht namelijk klimaatneutraal worden. Dit kan niet van de één op de andere dag, dus bouwt de gemeente langzaam af met fossiele brandstoffen door duurzamere opties in te zetten. Denk aan zonnepanelen, biomassacentrales en aardwarmte. De laatste twee opties onderzoekt en bestudeert de Gemeente nog op hun haalbaar- en veiligheid. Samen met energieleverancier Eneco bekijkt de Gemeente Utrecht ook opties voor een duurzame stadsverwarming.

  Subsidies voor bewoners van Utrecht

  Om bewoners aan te moedigen tot duurzaam ondernemen vanuit huis, stelt de Gemeente Utrecht verschillende subsidies beschikbaar. Zo kunnen bewoners bijvoorbeeld subsidie ontvangen voor een zonneboiler.Een subsidie voor zonnepanelen voor individuele bewoners is er niet. Desalniettemin, wanneer meerdere bewoners samenwerken en in gesprek gaan met elkaar is het wel mogelijk een gesubsidieerde zonne-energie installatie te laten plaatsen. Ook kunnen bewoners van de gemeente Utrecht subsidie ontvangen wanneer een duurzame energiespecialist langskomt en advies en voorlichting geeft over de beste opties voor de verduurzaming van de woning. Daarnaast geeft de gemeente subsidie voor de aanleg van een groen dak. Voor een uitgebreid overzicht van duurzaamheidssubsidies voor ondernemers in de Gemeente Utrecht, lees hier verder.

  Maatschappelijk verantwoord ondernemen in Utrecht

  Duurzame ondernemers hebben ook recht op verschillende subsidies om de verduurzaming van hun bedrijf nog aantrekkelijker te maken. Hier hebben we een uitgebreid artikel over geschreven, lees hier meer over deze zakelijke subsidies binnen en buiten de Gemeente Utrecht.

  Ook werkt de Gemeente Utrecht actief mee aan de Global Goals, een fenomeen opgezet door 193 lidstaten uit de Verenigde Naties. In totaal bestaat het actieschrift uit zeventien doelen die in 2030 gerealiseerd moeten zijn. Om dit te behalen is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich bewust zijn van deze doelen en zich ervoor inzetten. Daarom stimuleert de Gemeente Utrecht duurzame ondernemers die in lijn staan met de Global Goals op verschillende manieren. Lees er hier meer over.

  Groen en elektrisch vervoer 

  Om de CO2 te verlagen en van de gemeente Utrecht een duurzame gemeente te maken, moeten alle bussen zo snel mogelijk elektrisch worden. Ook worden bewoners aangemoedigd elektrische auto’s aan te schaffen. Door middel van verschillende campagnes en de plaatsing van genoeg oplaadpunten hoopt Utrecht bewoners om te krijgen voor een zuinigere vervoerskeuze. Natuurlijk is het ook van groot belang dat men de auto niet onnodig pakt, en daarom werkt Utrecht aan brede en fijne fiets- en looppaden door de hele stad. In 2015 is er een uitgebreid rapport vastgesteld met meerdere Utrechters, waarin alle duurzame doelen m.b.t. duurzame energie worden behandeld.

  Gemeente Utrecht duurzaamheid: Circulaire economie

  Utrecht streeft naar de realisatie van een geheel circulaire economie in 2050 zodat er een definitief komt aan de huidige lineaire economie. Dit houdt in dat restafval niet meer zal bestaan maar juist een beginpunt voor de productie van energie en andere dingen vormt. Dit gaat dus nog een stap verder dan recycling, waarbij je toch vaak afval overhoudt. In een circulaire economie wordt alles hergebruikt. Zo kan men met de resten van afgebroken huizen weer nieuwe gebouwen realiseren. Om dit allemaal mogelijk te maken is het echter wel heel belangrijk dat bedrijven duurzame en natuurlijke producten op de markt brengen om de stap nar een circulaire economie te verkleinen. Daarom wil Utrecht bedrijven die hieraan werken graag stimuleren.

  Alleen samen creëer je een duurzame stad

  Het verbeteren van duurzaamheid is hoe dan ook belangrijk. De Gemeente Utrecht en duurzaamheid gaan sinds een paar jaar daarom hand in hand samen. Utrecht is natuurlijk één stad van de vele steden in Nederland, en Nederland Een van de vele landen op de wereld. Wel zijn de gezette doelen in Utrecht cruciaal. Utrecht inspireert anderen namelijk ook tot duurzaam ondernemen. Wanneer iedereen zich hiervoor inzet bereiken we uiteindelijk een groene en eerlijke toekomst. Zowel bewoners als bedrijven zijn van groot belang in de verduurzaming van de stad. Lees je dus goed in over de verschillende duurzaamheidssubsidies en bekijk welke duurzame opties goed passen bij jouw onderneming en woning. Denk ook na over jouw levensstijl en bedenk hoe deze verduurzaamt kan worden om de CO2 uitstoot zo te verminderen!

  Dit artikel via

  Meer interessante berichten

  interactieve-content-ecoteers-
  ecoteers-content-marketing-trends-2024
  ecoteers-data-driven-content-2024
  duurzaam ondernemen
  Gemeente Utrecht duurzaamheid Ecoteers
  duurzaamheidssubsidie ecoteers
  sustainability manager
  duurzame werkplek
  duurzame vacatures ecoteers
  duurzame samenwerkingen ecoteers
  cursus opleiding duurzaamheid ecoteers
  social media content plan
  lokale seo tactieken
  Linkbuilding en AI
  geavanceerde SEO tools gebruiken
  SEO en digital PR
  SEO met AI
  SEO en digital PR
  the promised forest
  Sustainable marketing Ecoteers
  Sustainable marketing Ecoteers
  SEA trends 2024
  online advertising de beste strategie
  social media marketing
  website laten maken
  tips rebranding
  bedrijf verduurzamen tips
  sustainability manager
  energielabel c kantoren
  marketing in de metaverse
  marketing 2022
  The Goal 13 Impact Platform report
  duurzaam op reis
  Google updates - Ecoteers
  Tone of Voice - Ecoteers
  het beloofde bos
  Sustainable marketing Ecoteers
  the promised forest
  Sustainable marketing Ecoteers
  duurzaam op reis
  the promised forest
  het beloofde bos
  Sustainable marketing Ecoteers

  Klaar om te groeien?

  Sluit je aan bij 300+ partners die zijn gegroeid middels een online marketing strategie die werkt. Ontvang gratis persoonlijk advies.

  4.9 uit 85 beoordelingen