Plan gratis audit

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  4 Tips voor duurzaam ondernemen

  Heel Nederland is aan het verduurzamen. Jouw organisatie kan natuurlijk niet achter blijven, maar het is soms lastig om te…

  Peter Dragstra min. leestijd
  het beloofde bos

  Heel Nederland is aan het verduurzamen. Jouw organisatie kan natuurlijk niet achter blijven, maar het is soms lastig om te zien wat jouw bedrijf of organisatie kan veranderen. In dit artikel bespreken we 4 tips die jou hierbij op weg kunnen helpen.

  1. Breng CO2-uitstoot in kaart

  Allereerst is het belangrijk om in kaart te brengen hoeveel en waardoor jouw organisatie CO2-uitstoot. Breng niet alleen in kaart waarmee jullie het meeste CO2 verbruiken, maar ook waar het makkelijkst winst te behalen valt. Zo kan jouw organisatie op effectieve manier acties ondernemen en snel resultaten behalen. Het is natuurlijk mogelijk dat jullie zelf de expertise in huis hebben maar het is aan te raden om er een professionele organisatie naar te laten kijken.

  2. Verlaag CO2-uitstoot door maatregelen

  Zodra het duidelijk is waar de meeste winst te behalen valt, is het tijd om actie te ondernemen. Zoek naar oplossingen die op de lange termijn duurzaam zijn en blijven. Doe een grondige check voordat je met een partij in zee gaat. Veel duurzame producten of diensten doen helaas aan green washing en het vinden van de juiste partner is daarom belangrijk. Ga dus niet blind voor de goedkoopste aanbieder van duurzame producten, maar vraag altijd even om een toelichting.

  3. Compenseer CO2-uitstoot die jouw bedrijf niet kan voorkomen

  Het zal lastig zijn om als bedrijf helemaal geen CO2 uit te stoten. Om toch CO2-neutraal te worden als bedrijf is het goed om zo vroeg mogelijk te starten met het compenseren van jullie uitstoot. Dit kan op verschillende manieren.

  Om structureel impact te maken kan jouw organisatie kiezen om compensatie te verbinden aan jullie product of diensten. Wij van Ecoteers laten bijvoorbeeld bomen planten voor alle diensten die wij leveren. Op deze manier maakt jouw organisatie niet eenmalig, maar structureel het verschil

  4. Zoek duurzame partners

  Wellicht zit jouw organisatie niet in een sector die een grote ecologische voetafdruk heeft. Toch kan er een groot verschil gemaakt worden. Net als bij consumenten, bepalen organisaties in de B2B-markt ook met hun portemonnee wat de volgende trend gaat worden. Door het zoeken van duurzame partners straalt jouw organisatie niet alleen duurzaamheid uit, maar dwingt het ook andere bedrijven om mee te gaan in de verduurzaming.

  Door deze tips op te volgen, kun je voor jouw organisatie goed in kaart brengen wat er moet gebeuren om een impact te maken. Hierdoor kunnen er snel en effectief stappen worden gezet naar een CO2-neutrale organisatie.

  Dit artikel via

  Meer interessante berichten

  interactieve-content-ecoteers-
  ecoteers-content-marketing-trends-2024
  ecoteers-data-driven-content-2024
  duurzaam ondernemen
  Gemeente Utrecht duurzaamheid Ecoteers
  duurzaamheidssubsidie ecoteers
  sustainability manager
  duurzame werkplek
  duurzame vacatures ecoteers
  duurzame samenwerkingen ecoteers
  cursus opleiding duurzaamheid ecoteers
  social media content plan
  lokale seo tactieken
  Linkbuilding en AI
  geavanceerde SEO tools gebruiken
  SEO en digital PR
  SEO met AI
  SEO en digital PR
  the promised forest
  Sustainable marketing Ecoteers
  Sustainable marketing Ecoteers
  SEA trends 2024
  online advertising de beste strategie
  social media marketing
  website laten maken
  tips rebranding
  bedrijf verduurzamen tips
  sustainability manager
  energielabel c kantoren
  marketing in de metaverse
  marketing 2022
  The Goal 13 Impact Platform report
  duurzaam op reis
  Google updates - Ecoteers
  Tone of Voice - Ecoteers
  het beloofde bos
  Sustainable marketing Ecoteers
  the promised forest
  Sustainable marketing Ecoteers
  duurzaam op reis
  the promised forest
  het beloofde bos
  Sustainable marketing Ecoteers

  Klaar om te groeien?

  Sluit je aan bij 300+ partners die zijn gegroeid middels een online marketing strategie die werkt. Ontvang gratis persoonlijk advies.

  4.9 uit 85 beoordelingen