Plan gratis audit

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Zo zorg je ervoor dat Bol.com jouw producten kiest voor Google shopping

  Google shopping kan ervoor zorgen dat je maar liefst 50% meer artikelen gaat verkopen. Bol.com betaalt Google om producten te…

  Rosalie van der Stege min. leestijd

  Google shopping kan ervoor zorgen dat je maar liefst 50% meer artikelen gaat verkopen. Bol.com betaalt Google om producten te mogen uitlichten in Google shopping. Maar hoe zorg je er dan voor dat Bol.com jouw producten kiest om uit te lichten? Ga aan de slag met een goede Bol.com marketing strategie!

  Wat is Google shopping?

  Google shopping is een dienst van Google die producten van verschillende winkels vergelijkt en zo de beste producten laat zien. Bol.com betaalt Google om producten van de Bol.com website uit te laten lichten. Aangezien Bol.com producten van anderen op de website heeft staan, kan het zijn dat jouw product uitgelicht wordt. Om te bepalen wie het advertentiebudget krijgt, heeft Bol.com een aantal selectiecriteria opgesteld waaraan je moet voldoen.

  1. Hoge conversie

  Ten eerste moeten producten die een advertentiebudget van Bol.com krijgen een hoge conversie hebben. Dit betekent dat het product aantrekkelijk moet zijn waardoor de kans groot is dat consumenten het product kopen wanneer ze erop klikken. Het gebruik van een marketing specialist kan ervoor zorgen dat de conversie van producten verhoogd wordt. Hierdoor ga je meer op Bol verkopen.

  2. Het koopblok

  Wanneer veel verkopers dezelfde producten aanbieden op Bol.com werken ze met een koopblok. Zit je niet in het koopblok, dan worden je producten niet geadverteerd bij Google shopping. Leverbelofte, een scherpe prijs en een goede prestatiescore zijn de factoren waarop wordt besloten welke verkoper in het koopblok komt.

  3. Scherpe verkoopprijs

  Bol.com werkt met een prijssterren-indicator. Deze indicator geeft aan hoe concurrerend een product is geprijsd ten opzichte van de markt. 60% van het totale budget van Bol.com voor Google shopping adverteren wordt uitgegeven aan producten die 4 of 5 prijssterren hebben. Dit zijn de producten met een scherpe prijs. Wil je zo veel mogelijk producten verkopen op Bol.com, dan zul je deze dus scherp moeten prijzen.

  4. Goede productinformatie

  Tot slot is het van belang dat het product over goede productinformatie beschikt. Dit gaat bijvoorbeeld over de productomschrijving en toegevoegde afbeeldingen. Ecoteers is gespecialiseerd in Bol.com marketing strategieën en kan je helpen bij het optimaliseren van de content. Hierdoor vergroot je de kans om gekozen te worden voor Google shopping.

  bol.com marketing strategie
  Het effect van Google advertenties op verkoopcijfers (Bron: Bol.com)

  Bol marketing uitbesteden

  Het voldoen aan alle voorwaarden om uitgekozen te worden voor een advertentiebudget kan een lastige opgave zijn. Het is daarom aan te raden om gebruik te maken van een marketing specialist. Door de Bol.com marketplace te analyseren, content te optimaliseren en duidelijke bol.com marketing strategie te bepalen helpt een specialist je succesvol te verkopen via Bol.

  Benieuwd naar wat een Ecoteers marketplace specialist voor je kan betekenen? Neem contact op met een van onze specialisten en dan gaan we samen kijken wat we kunnen doen voor jouw bedrijf. Dit is volledig vrijblijvend.

  Dit artikel via

  Meer interessante berichten

  interactieve-content-ecoteers-
  ecoteers-content-marketing-trends-2024
  ecoteers-data-driven-content-2024
  duurzaam ondernemen
  Gemeente Utrecht duurzaamheid Ecoteers
  duurzaamheidssubsidie ecoteers
  sustainability manager
  duurzame werkplek
  duurzame vacatures ecoteers
  duurzame samenwerkingen ecoteers
  cursus opleiding duurzaamheid ecoteers
  social media content plan
  lokale seo tactieken
  Linkbuilding en AI
  geavanceerde SEO tools gebruiken
  SEO en digital PR
  SEO met AI
  SEO en digital PR
  the promised forest
  Sustainable marketing Ecoteers
  Sustainable marketing Ecoteers
  SEA trends 2024
  online advertising de beste strategie
  social media marketing
  website laten maken
  tips rebranding
  bedrijf verduurzamen tips
  sustainability manager
  energielabel c kantoren
  marketing in de metaverse
  marketing 2022
  The Goal 13 Impact Platform report
  duurzaam op reis
  Google updates - Ecoteers
  Tone of Voice - Ecoteers
  het beloofde bos
  Sustainable marketing Ecoteers
  the promised forest
  Sustainable marketing Ecoteers
  duurzaam op reis
  the promised forest
  het beloofde bos
  Sustainable marketing Ecoteers

  Klaar om te groeien?

  Sluit je aan bij 300+ partners die zijn gegroeid middels een online marketing strategie die werkt. Ontvang gratis persoonlijk advies.

  4.9 uit 85 beoordelingen