Plan gratis audit

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  De voordelen van een sustainability manager in jouw onderneming

  Hoe pak je de verduurzaming van jouw bedrijf aan? Wat is bijvoorbeeld de beste manier om het milieu te beschermen,…

  Rosalie van der Stege min. leestijd
  sustainability manager

  Hoe pak je de verduurzaming van jouw bedrijf aan? Wat is bijvoorbeeld de beste manier om het milieu te beschermen, fossiele brandstoffen te vermijden en energieverbruik te verminderen? Zo liggen er voor iedere onderneming vaak verschillende duurzaamheidsvraagstukken die op diverse manieren aangepakt kunnen worden. Je kunt bijvoorbeeld een sustainability manager aanwijzen, die expertise heeft op dit gebied en zich volledig richt op het verduurzamen van jouw bedrijf. In dit artikel bespreken we hoe je dit vorm kunt geven en wat de voordelen van een sustainability manager zijn. 

  Het nut van een sustainability manager

  Wat is een sustainability manager nu eigenlijk? Een sustainability of duurzaamheidsmanager houdt zich in algemene zin bezig met het verduurzamen van de onderneming. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van het type bedrijf en de vlakken waarop het meeste behoefte aan een verduurzamingsslag is.

  Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een interne analyse: wat kan het bedrijf zelf doen om duurzamer te worden? Dit kan gaan om energieverbruik (volume en energiebron), afvalscheiding of bijvoorbeeld het gebruik van duurzame producten en grondstoffen. Naast een initiële analyse, kan een sustainability manager of werkgroep zich vervolgens ook bezig houden met de opvolging hiervan. Weer een ander aandachtsveld kan bijvoorbeeld zitten in monitoring.  

  Wanneer je een sustainability manager hebt, verzeker je je bedrijf ervan dat duurzaamheidskwesties niet ondergesneeuwd raken. Je onderstreept bovendien het belang dat je hecht aan verduurzaming en positieve impact in de samenleving door er bewust tijd aan toe te kennen.

  Zo kun je samen toewerken naar een bedrijfsvoering gebaseerd op de Triple Bottom Line, waar people, planet en profit in balans zijn.

  Wat zijn de kwaliteiten van een sustainability manager? 

  Stel dat je in jouw bedrijf een sustainability manager wilt aanstellen, waar ben je dan naar op zoek? Allereerst en misschien wel het meest belangrijk is dat een sustainability manager passie voor duurzaamheid heeft. Het kan namelijk best lastig zijn om verduurzaming door te voeren binnen een bestaand (groot) bedrijf. De sustainability manager zal ongetwijfeld tegen muren aan lopen, wat doorzettingsvermogen vraagt. 

  Daarnaast is het van belang dat een duurzaamheidsmanager verstand heeft en bekend is met duurzaamheid. Denk aan het op de hoogte zijn van klimaatontwikkelingen en onderzoek en de laatste technologische innovaties die bijdragen aan verduurzaming in de branche. 

  Bovendien heeft een sustainability manager een dieper besef en begrip van environmental management. Zo zal diegene verhelderende inzichten delen en verbeteringen aandragen die het bedrijf vooruit helpen. Ook kan de duurzaamheidsmanager de onderneming door grote veranderingen leiden. 


  Eenvoudig meer sollicitanten. Lees meer!

  Hoe pakt Ecoteers het aan?

  Benieuwd hoe wij duurzaamheidsvraagstukken aanpakken en de rol van sustainability manager invullen? Aangezien duurzaamheid in ons DNA zit en de reden is dat wij online marketing bedrijven, is het vanaf het begin leidend geweest in onze keuzes. Dat zie je bijvoorbeeld in de diensten die we zelf gebruiken: een duurzame bank, servers op zonne-energie en tweedehands kantoorinrichting.

  Maar natuurlijk zijn er altijd vlakken waarop we kunnen verbeteren en kunnen ook wij nog meer doen om te verduurzamen. Daarom hebben we een sustainability manager aangewezen, die de leiding heeft in onze grotere groene projecten. 

  B-corp traject

  Zo zijn we begonnen aan het B-Corp traject om B-Corp certified te worden. Dit is een keurmerk voor ondernemers die naast winst en aandeelhouders, ook mens, milieu en maatschappij als uitgangspunt hebben. Voor het behalen van dit certificaat moet je voldoen aan strenge eisen, waar wij aan werken zodat Ecoteers zich in de toekomst een B-corp kan noemen.

  Samen bomen planten in Nederland

  Daarnaast organiseren we bomenplantdagen, waarbij we bomen planten in Nederland. Naast de bomen die we standaard laten planten voor elke 1666 woorden die onze copywriters schrijven, vinden we het belangrijk om samen op pad te gaan en bomen te planten.

  Dit doen we in samenwerking met particulieren die een stuk grond over hebben en daar graag bomen zien groeien. Zo dragen we ons steentje bij aan het tegengaan van de bomenschaarste in Nederland. We hebben als doel om in de toekomst een eigen bos te hebben, volledig gefinancierd en geplant door Ecoteers en haar klanten

  Ten slotte zijn we altijd op zoek naar nieuwe groene projecten en partners om samen een positieve impact op het milieu en natuur te maken. Neem contact met ons op om te kijken of we samen aan de slag kunnen!

  Door het aanstellen van een sustainability manager zorgen we ervoor dat juist de grotere projecten op het gebied van duurzaamheid structureel aandacht krijgen en gemonitord worden. We kunnen dan ook niet anders dan aanraden om ook in jouw onderneming een duurzaamheidsmanager aan te wijzen. 


  Wil jij ons team komen versterken? Wij zoeken altijd versterking!

  Dit artikel via

  Meer interessante berichten

  interactieve-content-ecoteers-
  ecoteers-content-marketing-trends-2024
  ecoteers-data-driven-content-2024
  duurzaam ondernemen
  Gemeente Utrecht duurzaamheid Ecoteers
  duurzaamheidssubsidie ecoteers
  sustainability manager
  duurzame werkplek
  duurzame vacatures ecoteers
  duurzame samenwerkingen ecoteers
  cursus opleiding duurzaamheid ecoteers
  social media content plan
  lokale seo tactieken
  Linkbuilding en AI
  geavanceerde SEO tools gebruiken
  SEO en digital PR
  SEO met AI
  SEO en digital PR
  the promised forest
  Sustainable marketing Ecoteers
  Sustainable marketing Ecoteers
  SEA trends 2024
  online advertising de beste strategie
  social media marketing
  website laten maken
  tips rebranding
  bedrijf verduurzamen tips
  sustainability manager
  energielabel c kantoren
  marketing in de metaverse
  marketing 2022
  The Goal 13 Impact Platform report
  duurzaam op reis
  Google updates - Ecoteers
  Tone of Voice - Ecoteers
  het beloofde bos
  Sustainable marketing Ecoteers
  the promised forest
  Sustainable marketing Ecoteers
  duurzaam op reis
  the promised forest
  het beloofde bos
  Sustainable marketing Ecoteers

  Klaar om te groeien?

  Sluit je aan bij 300+ partners die zijn gegroeid middels een online marketing strategie die werkt. Ontvang gratis persoonlijk advies.

  4.9 uit 85 beoordelingen