Plan gratis audit

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Verduurzamen binnen een bedrijf: hoe doe je dat?

  Verduurzaming: we hebben er bijna allemaal wel op een of andere manier mee te maken. Van verplichte energielabels tot aanmoedigingen…

  Michael Cortino min. leestijd
  bedrijf verduurzamen tips

  Verduurzaming: we hebben er bijna allemaal wel op een of andere manier mee te maken. Van verplichte energielabels tot aanmoedigingen om het OV te gebruiken: het wordt ook op de werkvloer aan alle kanten gestimuleerd. Gezien het grote belang van verduurzamen is dat absoluut niet gek. Maar het is niet altijd makkelijk, want waar kun je nu concreet beginnen?

  Veel bedrijven zijn aan het zoeken naar (meer) manieren om te verduurzamen. Niet alleen als het gaat om energieverbruik, maar ook omtrent het gebruik van producten en diensten. De mogelijkheden zijn eindeloos. In dit artikel zetten we een aantal ideeën op een rij waarmee jij jouw bedrijf duurzamer kunt maken.

  Duurzame relatiegeschenken van ZustainaBox

  Wie houdt er nu niet van een leuk relatiegeschenk op zijn tijd? Klanten, partners en collega’s kun je er allemaal blij mee maken. Maar voor de gever is het soms nog best lastig om iets te bedenken dat toch wat anders is dan de vorige keer.

  En nu je zo je best aan het doen bent om te verduurzamen, wil je je relaties toch ook een beetje aanmoedigen daar aandacht aan te besteden. Dan is een ZustainaBox precies wat je zoekt. Deze cadeauboxen zitten tot de nok toe vol met eerlijke, groene producten die goed zijn voor het milieu én een goed verhaal hebben. Met een duurzaam cadeau van ZustainaBox geef je bovendien een uniek relatiegeschenk!

  Vind een groen bedrijfsuitje bij Sustainaway

  Het bedrijfsuitje, niet te missen in het zakelijke leven. Met een grote groep mensen kun je zowel een behoorlijke negatieve als positieve impact op het milieu hebben. Belangrijk om hier vooraf in te duiken dus. Sustainaway geeft bijvoorbeeld inspiratie en advies over hoe en waar je het beste een duurzaam bedrijfsuitje kunt plannen.

  Wil je graag met een team of het hele bedrijf op vakantie? Of het nu een workaction of het vieren van een jubileum of de behaalde doelen is: Sustainaway heeft een ruim aanbod aan lokale én buitenlandse duurzame vakanties. Ook vind je er genoeg verhalen en inspiratie om zelf wat te plannen!

  Ga op Vegan Food Tour met het hele team

  Een verrassend teamuitje organiseren? Dan ben je bij de Vegan Food Tour aan het juiste adres. Dankzij deze enthousiaste ondernemers en ex-wereldreizigers ontdek je Utrecht op een nieuwe manier. Duurzaam? Jazeker. Alle hapjes die je proeft zijn plantaardig (de naam zegt het al). Combineer dit met bruisende verhalen over de ondernemers waar je langs komt en inspirerende tips om duurzaam te eten en je hebt gegarandeerd een leuke middag.

  Duurzaam lunchen in eigen kantine? Dat kan met De Tweede Jeugd

  Neem jij altijd je eigen boterham mee naar het werk, omdat dat beter is voor het milieu dan iets bestellen in de kantine? Dat hoeft niet langer met de tosti’s van De Tweede Jeugd! Hiermee draag je niet alleen bij aan een duurzamere kantine in je eigen bedrijf, maar ook aan een internationaal probleem: voedselverspilling.

  De tosti’s van De Tweede Jeugd worden namelijk gemaakt met restbrood: brood dat onverkocht gebleven is, maar dat niet nog een dag in het schap kan blijven liggen. Alle andere ingrediënten worden vers aan huis gemaakt en de tosti’s worden kant-en-klaar en duurzaam verpakt bezorgd. Ze hoeven alleen nog opgewarmd te worden. Wil je weten hoe jij deze supertosti’s bij jou in de kantine krijgt? Bekijk dan nu het zakelijke aanbod van de Tweede Jeugd.

  Minder verkeersbewegingen door De Buren pakketwanden

  Ben jij de vele bezorgbusjes die constant in de buurt en rondom jouw bedrijf op en neer rijden zat? Of zit je in retail en wil je minder gebruik maken van bezorgingsdiensten voor jouw bestellingen? Dan zijn de onbemande pakketwanden van De Buren precies wat je zoekt!

  Met zo’n pakketwand creëer je één centraal punt in de buurt waar pakketjes bezorgd worden en waar ontvangers ze 24/7 op kunnen halen. En bij retail kunnen je klanten zelf hun bestelling op komen halen, ook buiten openingstijden. Hiervoor heb je geen extra werknemers nodig en krijg je meer traffic rondom jouw bedrijf.

  Dit is uiteindelijk ook een duurzame keuze, omdat er veel minder verkeersbewegingen van bezorgbusjes zijn en er dus veel minder CO² wordt uitgestoten. Meer weten over de mogelijkheden? Je vindt het allemaal bij De Buren.

  CFP helpt eenvoudig verduurzamen

  Je bedrijfspand voorzien van een energielabel of verduurzamingsstappen met hun bijbehorende CO2-besparing ontdekken? Dan ben je bij CFP Green Buildings aan het juiste adres. Zij streven ernaar om van iedere Nederlander een duurzaamheidsmanager te maken, omdat het niet moeilijk hoeft te zijn. Benieuwd hoe jij snel grote stappen kunt zetten om rendabel te verduurzamen? Neem een kijkje bij CFP’s Green Building Tool! Vele grote en kleine bedrijven gingen je voor.

  Groene stroom dankzij SmartGrid

  Enkel duurzame energie gebruiken kan een lastige opgave zijn. Toch slaagt SmartGrid erin om slimme energieopslagmethoden te ontwikkelen die dit realiseren. Zo maakte SmartGrid een fossielvrije kermis in Hengelo mogelijk. Door het elektriciteitsnet slim te gebruiken, helpen zij de energietransitie versnellen. Bekijk wat het slimme energieopslagsysteem voor jouw bedrijf kan betekenen!

  Besparen op verlichting met Clearlight

  Verlichting is ook een welbekende energieslurper. Omdat dit iets is wat je niet zomaar achterwege kunt laten, nemen veel mensen maar voor lief dat de verlichting veel energie verbruikt. Want ja, er is wel een duurzaam alternatief – ledverlichting – maar grootschalig alles vervangen is nogal een klus. Zeker als je normaal gesproken niet meer doet dan heel af en toe een peertje vervangen. Maar wist je dat je dit heel makkelijk kunt aanpakken?

  Clearlight verduurzaamt jouw hele lichtplan met ledverlichting, maar dat is niet alles! De producten worden volledig duurzaam door Clearlight zélf geproduceerd, waarbij ze letten op energie-efficiëntie, mooi licht en een erg lange levensduur. En door de 25 jaar aan ervaring is het allemaal zo geregeld!

  Afval een nieuw leven geven met Seenons

  Afval beperken is 1. Scheiden om te recyclen is 2. Maar wat dacht je van een afvalvrije wereld? Dat is precies waar tech start-up Seenons aan werkt. Dankzij innovatieve oplossingen weten zij afvalstromen te herbruiken door partijen bij elkaar te brengen.

  Zo word je als bedrijf met afval gekoppeld aan de juiste verwerker, waardoor het niet verloren gaat maar herbruikt wordt. Koffiedrab? Dient als perfect materiaal voor het maken van zeep. Vervolgens worden bestaande transportbewegingen gematcht, zodat er zo min mogelijk extra vervoer hoeft plaats te vinden. Jouw bedrijfsafval een nieuwe kans geven en afvalkosten besparen? Check Seenons!

  Het kantoor en de wereld schoon houden met YouSea

  Schoonmaken is ook zoiets waar je niet aan ontkomt. Het moet nu eenmaal regelmatig gebeuren een gezonde werkomgeving te behouden. Maar helaas zijn schoonmaakmiddelen helemaal niet zo goed voor het milieu. Dit vanwege de chemische stoffen die erin zitten, maar ook omdat het vaak in plastic verpakt wordt. Zo belanden er vaak microplastics in het milieu en creëert het een berg aan (plastic) afval.

  Gelukkig zijn er ook hier genoeg duurzame alternatieven. Zo steekt YouSea hier een stokje voor, door milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen in recyclebare of herbruikbare verpakkingen aan te bieden. Zo kun je op een ecologische manier schoonmaken, waarbij je ook de wereld schoon houdt. Vind je dit interessant? Bekijk dan de YouSea website voor meer informatie.


  Wil jij met de marketing voor jouw bedrijf ook bijdragen aan duurzaamheid of zijn er onderdelen van de marketingstrategie waarmee je wel wat hulp kunt gebruiken? Bekijk dan onze diensten of neem contact met ons op om de mogelijkheden te ontdekken!

  Dit artikel via

  Meer interessante berichten

  interactieve-content-ecoteers-
  ecoteers-content-marketing-trends-2024
  ecoteers-data-driven-content-2024
  duurzaam ondernemen
  Gemeente Utrecht duurzaamheid Ecoteers
  duurzaamheidssubsidie ecoteers
  sustainability manager
  duurzame werkplek
  duurzame vacatures ecoteers
  duurzame samenwerkingen ecoteers
  cursus opleiding duurzaamheid ecoteers
  social media content plan
  lokale seo tactieken
  Linkbuilding en AI
  geavanceerde SEO tools gebruiken
  SEO en digital PR
  SEO met AI
  SEO en digital PR
  the promised forest
  Sustainable marketing Ecoteers
  Sustainable marketing Ecoteers
  SEA trends 2024
  online advertising de beste strategie
  social media marketing
  website laten maken
  tips rebranding
  bedrijf verduurzamen tips
  sustainability manager
  energielabel c kantoren
  marketing in de metaverse
  marketing 2022
  The Goal 13 Impact Platform report
  duurzaam op reis
  Google updates - Ecoteers
  Tone of Voice - Ecoteers
  het beloofde bos
  Sustainable marketing Ecoteers
  the promised forest
  Sustainable marketing Ecoteers
  duurzaam op reis
  the promised forest
  het beloofde bos
  Sustainable marketing Ecoteers

  Klaar om te groeien?

  Sluit je aan bij 300+ partners die zijn gegroeid middels een online marketing strategie die werkt. Ontvang gratis persoonlijk advies.

  4.9 uit 85 beoordelingen