Plan gratis audit

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  51 jaar Earth Day: Hoe staan we ervoor?

  Een ode aan de Dag van de Aarde Earth Day: een dag waarbij we als maatschappij even stilstaan bij het…

  Peter Dragstra min. leestijd

  Een ode aan de Dag van de Aarde

  Earth Day: een dag waarbij we als maatschappij even stilstaan bij het klimaat, de biodiversiteit en onze relatie met de aarde. De laatste jaren is er veel aandacht geweest voor initiatieven die bijdragen aan het oplossen van de klimaatcrisis. Daarom blikken we hier kort terug op het ontstaan van Earth Day.

  De eerste Earth Day is inmiddels al enige tijd geleden. Op 22 april 1970 werd de allereerste Earth Day gevierd in Amerika. Twintig miljoen Amerikanen, destijds een indrukwekkende 10% van de gehele Amerikaanse bevolking, gingen de straat op aandacht te vragen voor milieuzaken. Toentertijd werd de klimaatbeweging voornamelijk aangehangen door ‘hippies’ en studenten. Het beroemde muziekfestival Woodstock vond enkele maanden voor de eerste Dag van de Aarde plaats. Voor veel mensen staan beide dan ook symbool voor de zoektocht naar vrijheid en een betere wereld.

  Binnen enkele jaren na de oprichting in Amerika zorgde de movement rond Earth Day voor een aantal belangrijke mijlpalen. Zo werden er binnen drie jaar verdragen getekend die betrekking hadden op schoon water, schone lucht en de bescherming van bedreigde diersoorten. Ook werd de Environmental Protection Agency opgericht.

  De klimaatbeweging heeft anno 2021 een heel ander gezicht gekregen. Tegenwoordig zijn het niet alleen meer mensen op blote voeten met bloemen in hun haar die de straat op gaan voor een beter milieu. Inmiddels komen klimaatactivisten uit alle hoeken van de samenleving en zijn ook grote bedrijven volop bezig met duurzaamheid. In 2016 werd Earth Day gekozen als het moment om het Klimaatakkoord van Parijs te ondertekenen, een document waar de handtekeningen van maar liefst 190 wereldleiders onder staan.

  Het reduceren van de CO2 uitstoot en beschermen van de biodiversiteit zijn ook vijf decennia later nog grote uitdagingen waar wereldwijd dagelijks aandacht aan wordt besteed. Toch heeft 51 jaar Earth Day gezorgd voor een scala aan oplossingen. Zo wordt er in het onderwijs aandacht besteed aan het klimaat, zijn er campagnes gestart om plastic vervuiling te stoppen, en wordt er wereldwijd onderzoek gedaan naar innovatieve oplossingen. Maar het grootste effect van Earth Day? Het creëren van bewustzijn en betrokkenheid. In 2020 bereikte de boodschap wereldwijd zo’n 9,9 miljard mensen en in 180 landen namen mensen deel aan grote opruimacties.

  Wil je zelf je steentje bijdragen aan Earth Day of de succesverhalen bekijken? Bezoek dan de Earth Day website of bekijk meer positief nieuws over duurzame ontwikkelingen op Ecotoday.nl.

  Dit artikel via

  Meer interessante berichten

  interactieve-content-ecoteers-
  ecoteers-content-marketing-trends-2024
  ecoteers-data-driven-content-2024
  duurzaam ondernemen
  Gemeente Utrecht duurzaamheid Ecoteers
  duurzaamheidssubsidie ecoteers
  sustainability manager
  duurzame werkplek
  duurzame vacatures ecoteers
  duurzame samenwerkingen ecoteers
  cursus opleiding duurzaamheid ecoteers
  social media content plan
  lokale seo tactieken
  Linkbuilding en AI
  geavanceerde SEO tools gebruiken
  SEO en digital PR
  SEO met AI
  SEO en digital PR
  the promised forest
  Sustainable marketing Ecoteers
  Sustainable marketing Ecoteers
  SEA trends 2024
  online advertising de beste strategie
  social media marketing
  website laten maken
  tips rebranding
  bedrijf verduurzamen tips
  sustainability manager
  energielabel c kantoren
  marketing in de metaverse
  marketing 2022
  The Goal 13 Impact Platform report
  duurzaam op reis
  Google updates - Ecoteers
  Tone of Voice - Ecoteers
  het beloofde bos
  Sustainable marketing Ecoteers
  the promised forest
  Sustainable marketing Ecoteers
  duurzaam op reis
  the promised forest
  het beloofde bos
  Sustainable marketing Ecoteers

  Klaar om te groeien?

  Sluit je aan bij 300+ partners die zijn gegroeid middels een online marketing strategie die werkt. Ontvang gratis persoonlijk advies.

  4.9 uit 85 beoordelingen