Plan gratis audit

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  De countdown: een online initiatief tegen klimaatverandering

  TED is de inmiddels beroemde organisatie achter vele viral TED-talks. De informatieve en inspirerende lezingen worden gefilmd en daarna online…

  Peter Dragstra min. leestijd
  Sustainable marketing Ecoteers

  TED is de inmiddels beroemde organisatie achter vele viral TED-talks. De informatieve en inspirerende lezingen worden gefilmd en daarna online gedeeld. Sommige TED-talks zijn inmiddels al miljoenen keren bekeken. Om deze populariteit in te zetten voor een goed doel lanceert de organisatie nu in samenwerking met Future Stewards de Countdown, een online initiatief om samen te strijden tegen klimaatverandering.

  Waarom de Countdown?

  Klimaatverandering en duurzaamheid zijn ingewikkelde onderwerpen. Niet alleen is de kern van het probleem moeilijk te begrijpen, het ontwikkelen van mogelijke oplossingen vergt een nieuwe creatieve denkwijze. Het is daarom van belang dat zoveel mogelijk mensen begrijpen wat klimaatverandering is, en waarom het belangrijk is om hier actie tegen te ondernemen. Met deze gedachte in het hoofd is de Countdown gelanceerd.

  De sprekers van TED zijn in staat om ingewikkelde onderwerpen begrijpbaar te maken voor iedereen. Zodoende ontstond het idee om dit ook te doen bij klimaatverandering. Vanaf 6 uur ‘s avonds op 10 oktober kun je op het Youtube kanaal van TED luisteren naar verschillende lezingen. De lezingen worden gegeven door inspirerende beroemdheden als Jane Fonda, Chris Hemsworth, Prince William, en Al Gore. Ook spreken er veel onderzoekers die de laatste informatie op het gebied van duurzaamheid en nieuwe technologieën delen.

  De Countdown voor bedrijven

  Naast de gratis online lezingen organiseert TED ook regionaal en internationaal verschillende acties. Zo worden bedrijven opgeroepen om zich ook in te zetten voor een toekomst zonder broeikasgassen. De Race To Zero moedigt bedrijven aan hun uitstoot te verminderen en te streven naar een uitstootvrij bedrijf in 2050. Om kleine bedrijven te ondersteunen is er de SME Climate Hub.

  Bedrijven kunnen zich opgeven voor één van beide initiatieven, en ontvangen kosteloos tips om de uitstoot te verlagen en efficiënter met grondstoffen om te gaan. Daarnaast zorgt het netwerk van bedrijven voor nieuwe kansen en mogelijke nieuwe partnerschappen. Via de website van de Countdown vind je informatie die je verder op weg kan helpen om ook met jouw bedrijf te streven naar een groenere toekomst. 

  Hoe doet Ecoteers mee?

  Bij Ecoteers zetten we ons altijd in voor een betere toekomst. We nemen als bedrijf deel aan de SME Climate Hub en gaan zo op zoek naar nog meer mogelijkheden om onze uitstoot te verlagen. 

  Meer weten over hoe wij je kunnen helpen met duurzame marketing? Kijk naar onze diensten wat we voor jou kunnen betekenen!

  Dit artikel via

  Meer interessante berichten

  interactieve-content-ecoteers-
  ecoteers-content-marketing-trends-2024
  ecoteers-data-driven-content-2024
  duurzaam ondernemen
  Gemeente Utrecht duurzaamheid Ecoteers
  duurzaamheidssubsidie ecoteers
  sustainability manager
  duurzame werkplek
  duurzame vacatures ecoteers
  duurzame samenwerkingen ecoteers
  cursus opleiding duurzaamheid ecoteers
  social media content plan
  lokale seo tactieken
  Linkbuilding en AI
  geavanceerde SEO tools gebruiken
  SEO en digital PR
  SEO met AI
  SEO en digital PR
  the promised forest
  Sustainable marketing Ecoteers
  Sustainable marketing Ecoteers
  SEA trends 2024
  online advertising de beste strategie
  social media marketing
  website laten maken
  tips rebranding
  bedrijf verduurzamen tips
  sustainability manager
  energielabel c kantoren
  marketing in de metaverse
  marketing 2022
  The Goal 13 Impact Platform report
  duurzaam op reis
  Google updates - Ecoteers
  Tone of Voice - Ecoteers
  het beloofde bos
  Sustainable marketing Ecoteers
  the promised forest
  Sustainable marketing Ecoteers
  duurzaam op reis
  the promised forest
  het beloofde bos
  Sustainable marketing Ecoteers

  Klaar om te groeien?

  Sluit je aan bij 300+ partners die zijn gegroeid middels een online marketing strategie die werkt. Ontvang gratis persoonlijk advies.

  4.9 uit 85 beoordelingen