Plan gratis audit

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  De Impact van AI op Linkbuilding: Een Innovatieve Benadering voor Betere Resultaten

  Met AI-content die steeds minder goed van menselijk te onderscheiden is, is de klassieke autoriteit van jouw website belangrijker dan…

  Peter Dragstra min. leestijd
  Linkbuilding en AI

  Met AI-content die steeds minder goed van menselijk te onderscheiden is, is de klassieke autoriteit van jouw website belangrijker dan ooit. Een van de manieren om hier stappen in te maken is linkbuilding.

  Dit werkt eigenlijk precies hetzelfde als in de wetenschappelijke wereld, hoe meer reverenties hoe beter. Het aantal backlinks die vanuit externe websites linken naar jouw website kunnen deze in feite “omhoog stemmen”, dus hoe meer hoe beter. Backlinking kan echter een zeer tijdrovende activiteit zijn, zonder garantie op resultaten.

  Dankzij hedendaagse ontwikkelingen op het gebied van technologie is het nu mogelijk geworden om AI in te zetten voor talloze taken, waaronder linkbuilding. Het verkrijgen van backlinks is nu sneller en effectiever dan ooit tevoren.

  De Tijd van 100% Handmatig Werk Is Voorbij

  Linkbuilding kan op een positieve manier drastische gevolgen hebben voor de zichtbaarheid van je webpagina, maar het kost veel tijd. Ten eerste is het belangrijk om uit te zoeken wat de beste websites zouden zijn om naar je webpagina’s te laten linken.

  De relevantie van de website waar de backlink vandaan komt, is heel belangrijk, omdat niet elke backlink evenveel weging heeft. Ten tweede is het daadwerkelijke onderhandelen of contact hebben met websites ook tijdrovend.

  Het verzoek om een website te laten linken naar jouw domein wordt niet altijd in behandeling genomen en een simpel gebrek aan interesse kan resulteren in overtollig tijdverlies. Tenslotte kunnen websites ook om een vergoeding vragen inruil voor het implementeren van backlinks.

  Handmatige linkbuilding kost niet alleen tijd en (wellicht) geld, maar er is ook geen vorm van garantie dat de benaderde websites daadwerkelijk een groot impact zullen hebben. De oplossing op alle benoemde problemen? Linkbuilding door AI.

  AI en Linkbuilding: Een Nieuwe Manier van Werken

  Het proces van het verkrijgen van backlinks heeft een aantal stappen, waarbij AI steeds de taken deels of zelfs volledig kan overnemen. Om overzicht te creëren wordt hieronder beschreven hoe AI precies kan helpen bij elke stap in dit process.

  AI en Linkbuilding

  Onderzoek en contact

  Voordat er ook maar iets aan SEO gedaan kan worden, moet er kennis worden vergaard, zo ook bij linkbuilding. In dit geval moet er onderzoek worden gedaan naar welke websites goede kandidaten zouden kunnen zijn om te benaderen voor backlinks.

  AI heeft echter al een grote kennisvoorraad en kan hier in een oogopslag inzicht op bieden. Daarnaast kunnen AI tools ook de taak van het benaderen van deze domeinen overnemen; de tool kan contactgegevens vinden en verifiëren, maar ook geautomatiseerde berichten opstellen en versturen.

  Monitoring

  Als de backlinks op hun plek zitten, is het belangrijk om ook in de gaten te houden hoe ze presteren en wat voor effect ze hebben op de SEO. Een normaliter onoverzichtelijke en lastig bij te houden taak, die AI, evenals het onderzoek doen en contact opnemen, makkelijk kan overnemen.

  De beschikbare AI tools kunnen tijdens een linkbuilding campagne per backlink laten zien hoe het gaat en wat dit betekent voor de SEO van de gehele website. Door het constante monitoren kunnen deze tools ook suggesties doen op basis van wat er waargenomen is.

  Analyse van concurrenten

  Naast het inzicht wat AI kan bieden binnen de grenzen van je eigen domein, is het gebruik van AI tools ook ideaal voor marketeers die kennis op willen doen van wat anderen in hetzelfde werkveld doen.

  Er wordt dan een analyse gemaakt van concurrenten binnen dezelfde sector en hieruit kunnen suggesties komen die weer geïmplementeerd kunnen worden in je eigen domein; een onuitputtelijke bron aan ideeën.

  AI heeft dusdanig stappen gemaakt dat tijdrovende taken compleet overgenomen kunnen worden. In plaats van cruciale SEO-activiteiten als linkbuilding links te laten liggen vanwege de tijd en moeite die ze in beslag nemen, kun je het overlaten aan de AI tools.

  Zo hoef jij alleen je groeiende bereik en zichtbaarheid te monitoren (ook met de hulp van AI).

  Dit artikel via

  Meer interessante berichten

  interactieve-content-ecoteers-
  ecoteers-content-marketing-trends-2024
  ecoteers-data-driven-content-2024
  duurzaam ondernemen
  Gemeente Utrecht duurzaamheid Ecoteers
  duurzaamheidssubsidie ecoteers
  sustainability manager
  duurzame werkplek
  duurzame vacatures ecoteers
  duurzame samenwerkingen ecoteers
  cursus opleiding duurzaamheid ecoteers
  social media content plan
  lokale seo tactieken
  Linkbuilding en AI
  geavanceerde SEO tools gebruiken
  SEO en digital PR
  SEO met AI
  SEO en digital PR
  the promised forest
  Sustainable marketing Ecoteers
  Sustainable marketing Ecoteers
  SEA trends 2024
  online advertising de beste strategie
  social media marketing
  website laten maken
  tips rebranding
  bedrijf verduurzamen tips
  sustainability manager
  energielabel c kantoren
  marketing in de metaverse
  marketing 2022
  The Goal 13 Impact Platform report
  duurzaam op reis
  Google updates - Ecoteers
  Tone of Voice - Ecoteers
  het beloofde bos
  Sustainable marketing Ecoteers
  the promised forest
  Sustainable marketing Ecoteers
  duurzaam op reis
  the promised forest
  het beloofde bos
  Sustainable marketing Ecoteers

  Klaar om te groeien?

  Sluit je aan bij 300+ partners die zijn gegroeid middels een online marketing strategie die werkt. Ontvang gratis persoonlijk advies.

  4.9 uit 85 beoordelingen