Over Ecoteers

Wij combineren onze online marketingkennis met onze passie voor duurzaamheid om de wereld een stukje beter te maken. 

Dit is waar Ecoteers voor staat

over ons

Wij zetten ons met onze diensten, projecten en partners in om een positieve bijdrage te leveren aan de wereld. We geloven er heilig in dat wanneer marketing voor goede zaken wordt ingezet, dit een verschil kan maken. 

Met Ecoteers gebruiken we marketing om verantwoorde producten aan de man te brengen. Daarnaast bieden wij ngo’s en groene start-ups de hulp die ze nodig hebben.

Omdat we gelijk bij de oprichting deze filosofie hebben vastgelegd, is duurzaamheid vanaf het begin leidend geweest in al onze keuzes. Dit valt terug te zien in de organisaties waarmee wij samenwerken.

WAAR WIJ VOOR STAAN

Onze waardes

Om duurzaamheid te waarborgen, staan de volgende kernwaardes altijd centraal. 

Alle diensten waar we zelf gebruik van maken, staan bekend om hun duurzaamheid

Omdat wij alleen een computer & internet nodig hebben voor ons werk, is dit niet een branche waarin je een groot verschil kunt maken. Toch willen we alles doen wat we kunnen.

Zo zitten we bij een duurzame bank (Triodos), maken we gebruik van servers die draaien op zonne-energie, is ons interieur tweedehands en zijn zelfs onze Ecoteers T-shirts 100% organisch. Alle kleine beetjes helpen.

Wij hopen de organisaties waarmee we samenwerken over te halen om hetzelfde te doen.

Voor al onze diensten planten wij bomen

Bij alle producten die we aanbieden laten we een boom planten. Dat doen wij niet om te compenseren, maar om onze doelen te behalen voor een netto positieve impact op milieu en natuur. 

Voor elke 2500 woorden die onze copywriting afdeling schrijft, laten wij minimaal 1 boom planten. Ook onze overige services zijn gelinkt aan een impact.

Daarnaast is het ons doel om bossen in eigen beheer te gaan planten. We leggen maandelijks budget opzij en het doel is om in 2021 nog te starten met het eerste Ecoteers bos in Nederland. Lees meer over dit plan bij onze doelstellingen hieronder.

Groene start-ups & ngo's verdienen steun en krijgen van ons gratis hulp of een gereduceerd tarief

Met ons sustainable start-up project willen we de organisaties helpen die krap bij kas zitten, maar wel een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld.

We willen samen kijken wat we voor hen kunnen betekenen en onze platforms gebruiken om deze start-ups in de spotlights te zetten. Lees hier meer over bij onze projecten.

Klanten met verkeerde intenties wijzen we vriendelijk de deur

We willen graag zoveel mogelijk organisaties betrekken bij het behalen van onze doelstellingen. We moeten echter ergens een lijn trekken.

Wanneer een organisatie totaal niet past bij onze filosofie of ons uitsluitend wil gebruiken om het imago op te poetsen, is een samenwerking niet wenselijk.

Bekijk de groene projecten waar wij mee bezig zijn

Voor de komende 10 jaar

Doelen op de lange termijn

We willen 80.000 bomen planten voor 2030

Al onze services zijn gelinkt aan een x aantal bomen. Deze laten we planten door ngo's die er om bekend staan ook daadwerkelijk te planten. 

Ons eigen doel is op dit moment 80.000 bomen in 2030. Naar beneden bijstellen is geen optie en elke 2,5 jaar gaan we kijken of we het naar boven kunnen bijstellen. 

Deadline: 31 december 2030

We willen 200% CO2 negatief zijn in 2030

We streven naar een positieve impact. Omdat in onze sector energieverbruik geen elementair onderdeel is, zijn zero-emissie doelstellingen voor ons niet voldoende.

 

Ons eigen doel is om in 2030 200% CO2 negatief te zijn. Naar beneden bijstellen is geen optie en elke 2,5 jaar gaan we kijken of we het naar boven kunnen bijstellen.

 

Deadline: 31 december 2030

Doelen die we in de komende jaren willen bereiken

Doelen op de korte termijn

Wij willen B Corp worden

B Corps zijn bedrijven die voldoen aan strenge standaarden om positieve impact te maken. B Corps leven groene claims daadwerkelijk na. 

 

Je krijgt dit label niet zomaar en het proces kost tijd. De certificeringsorganisatie B Lab beoordeelt organisaties niet alleen op duurzaamheid, maar ook op impact op werknemers, klanten en de maatschappij.

 

Wij vinden het mooi dat de selectie zo streng is en zetten ons achter de schermen in om aan alle voorwaarden te voldoen.

Eerste Ecoteers bos in Nederland in of voor 2022

Ook in Nederland willen we beginnen met het planten van bomen. We zijn er inmiddels al achter: dat is moeilijker dan je denkt. 

 

Grond is duur, er zijn veel bureaucratische hindernissen en aan het bezit plakken nogal wat risico's. Door nauwe banden met de Rijksuniversiteit Groningen hebben we belangrijke vraagstukken al kunnen tackelen. Tijd voor de volgende fase! 

 

We hopen om dit jaar nog de eerste boom te planten. We zijn druk aan het sparen en willen zo snel mogelijk starten.


(Ultieme) Deadline: 31 december 2022

Meer lezen over onze services?

Onze projecten

Ecoteers bomen

Bomen staan centraal bij Ecoteers. Wij willen zorgen voor meer bomen in en buiten Nederland. Dit doen we op twee manieren

 
Services linken aan een impact

Als onze diensten zijn gelinkt aan een x aantal bomen. Deze bomen worden geplant door betrouwbare ngo's. 

 
Zelf grond kopen en bomen planten

Daarnaast zijn we druk bezig om zelf bomen te planten in Nederland. Hiervoor moeten er nog belangrijke hindernissen worden overwonnen. 

Sustainable start-ups

Organisaties die goed bezig zijn, maar niet het budget hebben voor goede marketing, kunnen hulp van ons krijgen. Voor ngo's en groene start-ups is er bij ons van alles mogelijk.

 

Wij zetten marketing graag in voor de goede dingen. Deze projecten geven ons als team ook de motivatie om door te gaan waar we mee bezig zijn. 

 

Groene start-ups en ngo's kunnen altijd contact met ons opnemen voordat ze een pakket aanschaffen via onze website. 

Ecoteers groene prijsmodel

Elk bedrijf of organisatie kan bij ons een korting krijgen als het groen is, of groene veranderingen doorvoert.

 

Hiermee willen wij groene organisaties belonen en alle andere bedrijven stimuleren om stappen te maken. 

 

Door dit prijssysteem kunnen groene innovaties gefinancierd worden met de korting op onze marketing pakketten. 

Groen team

Wij doen er alles aan om samen met ons team stappen te maken. Maar wel op een positieve manier!


Het is ons doel om het hele team te voorzien van lokale groenten & fruit, een bedrijfsfiets en een budget voor groene veranderingen in het privéleven. 

Wij verwachten niet dat iedereen die bij ons aansluit geleefd heeft als een boeddhistische monnik. We willen wel samen doelen proberen te bereiken, zowel zakelijk als privé. 

En ook jij kan hier bij helpen

We willen zoveel mogelijk mensen en organisaties betrekken bij onze plannen. Door klant van ons te worden, steun je een organisatie die samen met haar klanten wil werken aan een betere toekomst. Daarnaast hebben we ook nieuwe Ecoteers nodig die ons team kunnen versterken. Twijfel daarom niet en neem contact met ons op, de koffie staat klaar.

Onze collega's

Ons Team

Wij bieden verschillende pakketten aan op basis van de benodigde kennis van onze schrijvers. Daarnaast werken wij voor variërende opdrachtgevers in de meest uitlopende branches. Bij Ecoteers zetten we daarom in op een divers team. Nieuwsgierig? Bekijk onze collega’s! 

Duurzame samenwerking

Want to join us?

Wil jij bij ons komen werken? Bekijk onze vacature pagina en zie direct of we een geschikte plek voor jou hebben in ons team!