Blog laten schrijven

Aansprekende blogs, die net dat beetje extra geven. Wij helpen je graag om digitale impact te maken.

Blogs die jouw strategie een boost geven

Een goede manier om jouw online vindbaarheid te vergroten, is door middel van blogs. Goed geschreven blogs zijn aantrekkelijk om te lezen en verhogen bovendien de conversie op jouw website. 

Het schrijven van blogs kan echter vrij veel tijd in beslag nemen. Wil je toch profiteren van de voordelen van blogs? Laat de blogs dan schrijven door de ervaren schrijvers van Ecoteers!

Brainstormen over het nut van blogs voor jouw organisatie?

Laat ons een blik werpen op jouw website en we bekijken samen hoe jij blogs kunt inzetten.

[forminator_form id=”5073″]

Wat gaan we precies doen

Je wilt blogs laten schrijven om jouw online strategie te versterken. Benieuwd hoe we te werk gaan om dit samen te realiseren? Bekijk het overzicht en je weet precies wat je kunt verwachten. 

Kick-off brainstorm sessie

Het fundament van een goede content strategie is aansluiting bij de doelgroep. In deze brainstormsessie zoeken we uit op wie jouw organisatie zich richt en hoe deze doelgroep zich gedraagt. Zo kunnen we blogs schrijven die jouw doelgroep aanspreken. 

Content planning

De volgende stap is het bepalen van onderwerpen voor de blogs. We kunnen samen kijken welke onderwerpen interessant zijn en aansluiten bij jouw organisatie. Vervolgens maken wij een planning zodat je precies weet welke blogs er gaan komen. 

Maandelijkse update

Naast het opleveren van de blogs, laten we je ook graag de effecten ervan zien. Of de blogs nu inhoudelijk en technisch of meer laagdrempelig zijn: we geven je iedere maand een update van de resultaten.  

Verschillende typen blogs laten schrijven

Je kunt ons verschillende blogs laten schrijven. We maken onderscheid tussen drie typen, die we hieronder kort toelichten. 

Laagdrempelige blogs

Dit zijn blogs die de doelgroep op een leuke manier kennis laten maken met jouw product of dienst. Deze blogs laten schrijven resulteert in makkelijk leesbare teksten die aantrekkelijk zijn om te lezen, bijvoorbeeld door het gebruik van humor. 

Sterke inhoudelijke blogs

Is jouw doelgroep geïnteresseerd in meer inhoudelijke blogs? Dan kun je dit type blogs laten schrijven. Schrijvers lezen zich goed in waardoor de blogs meer de diepte in gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan technische blogs over de werking van een product, of blogs over de laatste ontwikkelingen in een sector. De lezers zijn bewust op zoek naar informatie en de blog moet dan ook inhoudelijk sterk zijn.

Wetenschappelijke onderbouwde artikelen

Tenslotte kun je blogs laten schrijven die wetenschappelijk onderbouwd zijn. Ben jij de expert in jouw industrie? Dan is dit type blog interessant. Aan deze blogs gaat veel verdiepend werk vooraf, zoals het lezen van onderzoeken. Vervolgens geef je lezers in deze blogs op een begrijpelijke manier inzicht in bijvoorbeeld de laatste ontwikkelingen in de markt. 

Duurzame samenwerking

Wij vinden dat duurzaamheid niet alleen draait om bomen planten en groene beslissingen maken. Daarom streven we ook naar duurzame samenwerkingen met onze partners. Dat doen we als volgt:

Kennis delen

We bekijken altijd samen of jouw organisatie zelf werk kan overnemen. Daarom kun je je abonnement altijd afschalen of opschalen. Wij kunnen ons vervolgens richten op zaken waar jij minder tijd voor hebt. 

Verduurzaming stimuleren met korting

Wij hopen dat onze partners zich ook inzetten om steeds duurzamer te worden. Dat willen we graag stimuleren. Daarom kun je als klant van Ecoteers korting verdienen wanneer je verduurzamingen doorvoert. 

Ons groene prijsmodel: tarieven op basis van benodigde kennis, duurzaamheid & draagkracht

Ecoteers hanteert een groen prijssysteem. Dat werkt op de volgende manier:

Benodigde Kennis

Niet alle blogs zijn hetzelfde. Het is makkelijker om een laagdrempelig blog te schrijven, dan een technische blog over software bijvoorbeeld. 

Duurzaamheid & Draagkracht

Daarnaast werken we het liefst samen met organisaties die duurzaamheid serieus nemen. Dat doen we zo graag, dat we kortingen geven op onze tarieven. Ben je een kleine duurzame ngo, dan doen we graag water bij de wijn. We zien er naar uit om in contact te komen en de mogelijkheden te bespreken!

Onze kennisbank

We delen graag onze kennis op het gebied van content. Daarom schrijven we regelmatig blogs over de laatste trends in het land van online marketing. Deze zijn allemaal te vinden in onze kennisbank. De laatste artikelen die geschreven zijn door onze schrijvers vind je hieronder. 

Blogs laten schrijven voor jouw bedrijf

Hoe schrijf je een blog?

Hoe je een blog het beste schrijft, hangt sterk af van het soort blog. Bij de ene blog is het overdragen van technische kennis het doel en moet je er bij het blog schrijven dus op letten dat de tekst inhoudelijk sterk is. Wil je een laagdrempelige blog schrijven, dan pak je het heel anders aan. We bespreken verschillende soorten blogs, waar het blogs laten schrijven er anders uit zal zien:

Technische blogs

Dit zijn informatieve blogs over bijvoorbeeld de werking van een product. De lezers van het blog zijn bewust op zoek naar informatie en het blog moet dan ook inhoudelijk sterk zijn. Wil je dit type blogs laten schrijven, dan heb je dus een expert nodig. 

Klantervaringen

Je kunt een blog ook schrijven als een soort review van een product. In dit type blog vertel je de lezer van alles over het gebruik van een product of dienst. Waar technische blogs vooral objectieve informatie delen, komen bij dit type blog schrijven juist meningen aan bod. Wat zijn de ervaringen van klanten en wat vinden ze het grootste voordeel van een product?

Wil je dit type blog schrijven, dan zal de toon dus een stuk informatiever zijn dan bij de meer formele technische blogs. Ga bijvoorbeeld in gesprek met klanten en citeer in het blog wat iemand je heeft verteld over zijn of haar ervaring met het product. Dat komt persoonlijker over en dat werkt bij dit type blogs goed. 

‘How to’ blogs

Biedt jouw organisatie een product of dienst aan die wel wat overzichtelijke toelichting kan gebruiken? Dan is een blog schrijven een goed idee. Zo kun je blogs laten schrijven waarin tot in detail wordt uitgelegd hoe je het product kunt gebruiken, bijvoorbeeld door middel van een stappenplan. 

Ga je dit type blog schrijven, dan is het van belang dat je kort en krachtig schrijft. Lezers vinden het fijn om aan de hand genomen te worden. Bovendien vergroot een goede uitleg de kans dat iemand klant bij jou wordt. 

Nieuwsblogs

Je kunt ook blogs laten schrijven die inspelen op de actualiteit. Bij dit type blogs is timing erg belangrijk. Iets wat vandaag in het nieuws is, is over een week misschien niet meer interessant. Wil je regelmatig een blog schrijven die inhaakt op de actualiteit, zorg dan dat je op de hoogte bent van het nieuws en combineer dat met een portie creativiteit.

WordPress blog

Wil je blogs laten schrijven door Ecoteers, dan bekijken we vooraf samen het doel van de blogs.

Omdat we blogs in WordPress schrijven, houden we goed in de gaten of de blogs jouw doel bereiken. Een WordPress blog kan namelijk op verschillende manieren geanalyseerd worden met behulp van plugins. Zo houden we bij Ecoteers altijd een SEO plugin ernaast bij het blog schrijven. Daarmee ben je verzekerd dat de WordPress blog goed vindbaar is. 

blog laten schrijven

Tips voor blog schrijven

Nu je weet hoe je verschillende typen blogs schrijft en wat het voordeel is van een WordPress blog, kun je Ecoteers bijvoorbeeld je blogs laten schrijven. Maar misschien wil je zelf wel gaan schrijven voor blogs. Bekijk dan de volgende tips voor blog schrijven: 

Bepaal het doel

Voordat je kiest voor blogs laten schrijven of zelf het blog schrijven oppakt, is het van belang om het doel van de blogs te bepalen. Moeten de blogs bijvoorbeeld vertellen hoe een product werkt of meerdere producten met elkaar vergelijken? Misschien wil je juist praktijkervaring aan bod laten komen. Een blog schrijven is pas effectief als het aansluit bij het doel. 

Gebruik zoekmachine optimalisatie

Daarnaast is het verstandig om zoekmachine optimalisatie toe te passen bij het blog schrijven. Als je kiest voor blogs laten schrijven door Ecoteers, dan doen we een SEO analyse om te kijken voor welke zoekwoorden jouw blogs het beste geoptimaliseerd kunnen worden. Zo worden de blogs sneller gevonden en zorg je voor meer bezoekers op jouw website. 

Let op de toon

Vergeet ook niet de tone of voice van de blogs. Wanneer de uitstraling van jouw merk enthousiast en informeel is, moeten de blogs dat ook zijn. Vooral wanneer je kiest voor blogs laten schrijven, is het van belang dat de schrijvers goed op de hoogte zijn van de tone of voice die past bij jouw organisatie. 

Duurzaam blogs laten schrijven

Als je ons blogs laat schrijven, richten we ons op kwalitatief hoogwaardige blogs die SEO-proof zijn. We zijn daarnaast een duurzame onderneming en houden onze blik daarom extra gericht op de toekomst. Met onze diensten streven we ernaar een positieve impact te hebben. We werken dan ook graag samen met organisaties die dit doel ook hebben.

Benieuwd naar onze manier van werken of wil je ons graag een keer ontmoeten? Onze blog schrijvers in Utrecht verwelkomen je graag! Neem dus gerust contact op. 

Blog schrijven: Veelgestelde Vragen

Hoe schrijf je een blog?

Bij het blog schrijven is het essentieel om aan te sluiten bij de doelgroep. Denk daarnaast na over welk type blog je wilt schrijven. Wil je een laagdrempelige blog schrijven, dan misstaat een portie humor niet. Ga je voor een technische blog, verdiep je dan eerst en voorzie de tekst van diepgaande informatie.  

Wat is een content planning?

Een content planning maakt het blog schrijven overzichtelijker en makkelijker. Je plant hierin over welke onderwerpen er blogs geschreven gaan worden en wanneer dat gebeurt. Zo kun je gestructureerd blogs laten schrijven of zelf schrijven.

Wat voor soorten blogs zijn er?

Je kunt verschillende soorten blogs schrijven. Denk aan technische blogs, of nieuwsblogs die inspelen op de actualiteit. Maar er zijn ook blogs die ervaringen van klanten bespreken, of blogs waarin overzichtelijk wordt uitgelegd hoe een product werkt. Genoeg keuze bij het blog schrijven! 

Waar kan ik blogs laten schrijven?

Het schrijven van blogs neemt aardig wat tijd in beslag, tijd die je misschien niet altijd hebt. Je kunt daarom blogs laten schrijven, door bijvoorbeeld copywriters van een online marketingbureau. Zij schrijven bovendien vaak SEO-proof, wat betekent dat jouw blogs beter vindbaar zijn. 

Wat is duurzaam blog schrijven?

Blog schrijven doet misschien niet direct denken aan duurzaamheid. Toch kun je door middel van blog schrijven een duurzame impact hebben, denk bijvoorbeeld aan het onderwerp van blogs. Daarnaast kun je bijvoorbeeld blogs laten schrijven door een duurzaam marketingbedrijf en zo een duurzame samenwerking realiseren.