Lokale SEO. Wat is het, en wat doet het? Lees hier de verschillen

Maakt jouw organisatie gebruik van lokale SEO? Dit kan de vindbaarheid in een bepaald servicegebied vergroten.
Deze marketingtechniek kan ervoor zorgen dat je onderneming beter vindbaar is in Google. Onze Lokale SEO specialist maakt je zichtbaar wanneer je een fysieke locatie hebt, of je in een specifiek gebied bevindt.
Heb jij lokale SEO-strategie nodig? Bij Ecoteers kunnen we je adviseren over de mogelijkheden.  

Ga voor resultaat

Waar je op moet letten bij Lokale zichtbaarheid in Google

Wil jij een eerlijke beoordeling van of jouw organisatie/website klaar is voor organisch verkeer? Plan dan een gratis audit in met onze co-founder Peter Dragstra. 

Wij gaan altijd voor een eerlijk advies, want langetermijnpartnerschappen zijn voor ons het meest waardevol. Daarom kunnen wij onze 100% groei garantie ook aanbieden aan degenen waar wij wel mee gaan samenwerken.

Stel je maakt de keuze om samen te werken met ons

Om het lokale bezoekersverkeer naar je website te laten groeien, is lokale SEO een goed middel. Het is cruciaal dat potentiële klanten je kunnen vinden op relevante zoektermen binnen jouw markt.

Kick-off brainstormsessie

Samen gaan we kijken naar de verschillende manieren om de doelgroep te bereiken. Hierbij is het van belang om te achterhalen op welke zoektermen de doelgroep lokaal zoekt. In de brainstormsessie willen we alle relevantie informatie over jouw organisatie verzamelen. Wij kunnen vervolgens aan de slag met het verbeteren van de lokale SEO van jouw bedrijf.

Lokale SEO onderzoek

Het is tijd voor actie. Met behulp van geavanceerde software zullen we alle beschikbare gegevens analyseren. Hier kijken we naar welke kansen snel te grijpen voor direct resultaat. Ook onderzoeken we langetermijnstrategie om de lokale SEO te verbeteren.

Lokale SEO

De resultaten gepresenteerd

Wanneer ons onderzoek is afgerond, worden de resultaten met je gedeeld middels een presentatie. Je bent onmiddellijk op de hoogte van voorgestelde strategie. Wanneer deze is goedgekeurd, beginnen wij direct aan de planning. We zullen gezamenlijk bepalen welke personen verantwoordelijk zijn en bij dragen aan de verbetering van jouw lokale SEO. Zaken als specifieke technieken en een gedetailleerde contentplanning komen tot stand. 

Maandelijkse voortgangsupdate

Wij houden van transparantie en daarom houden we je maandelijks op de hoogte van de behaalde resultaten op Google. Hierdoor kunnen we snel schakelen en de strategie aanpassen wanneer nodig. Dit alles voor de maximale resultaten.

Wij helpen jou met de vindbaarheid van jouw onderneming

Hoogwaardige inhoud en content vormt de basis van elke online strategie. Toch wordt dit door veel bedrijven nog altijd niet goed gedaan. Het toegewijde schrijversteam van Ecoteers staat voor jou. Wij helpen met het assisteren bij het opstellen van contentplanningen en het creëren en leveren van SEO-geoptimaliseerde teksten

Ons deskundige team aan schrijvers en specialisten garanderen een betere lokale online vindbaarheid van de website. Bovendien dragen we bij aan verhoogde conversies op de website zelf. Organische groei wordt gegarandeerd. 

Heb jij hulp nodig met een volledige contentstrategie of planning en wil je meer lokale klanten bereiken met je bedrijf? Dan ben je bij Ecoteers aan het juiste adres en helpen wij je graag verder.

Toch klaar voor SEO? Ga voor gegarandeerde organische groei

Wij vertrouwen op onze services. Daarom geven wij een 100% garantie van groei die past bij elk budget.

  Duurzame samenwerkingen

  Succesverhalen

  Wij hebben al een groot aantal klanten bijgestaan om hun positie op Google te verbeteren. Hieronder volgen enkele van deze projecten. Bovendien zijn we altijd samen met onze klanten op zoek naar manieren om de samenwerking te versterken. Met als doel: het opzetten van een krachtig en duurzaam netwerk in Nederland 

  De Buren

  De Buren

  De nieuwe website in combinatie met volledige herziene teksten zorgt voor een toename in de traffic.
  Meer informatie

  Social Impact Factory

  Social Impact Factory

  Door middel van het structureel plaatsen van blogs een toename in maandelijks verkeer.
  Meer informatie

  Ons Zoekmachine optimalisatie (SEO) Team

  Ben je benieuwd naar wie jou gaat helpen met Zoekmachineoptimalisatie? Een paar leden van ons fanatieke Zoekmachineoptimalisatie team stellen zich graag aan je voor. 

  Annick Bodewes
  Copywriter | SEO specialist

  Hoe kunnen we je van dienst zijn?

   Hoofdkantoor:
   Bernadottelaan 13
   3527 GA, Utrecht
   Nederland

   Kantoor Hengelo
   Demmersweg 32
   7556 BN, Hengelo
   Nederland

   Kantoor Tilburg
   Meutestraat 14
    5042 XK, Tilburg
   Nederland

   Kennis is er om te delen

   Onze kennisbank

   We delen graag onze kennis op het gebied van content. Daarom delen onze schrijvers periodieke blogs over de laatste trends in het land van zoekmachine optimalisatie. Deze zijn allemaal te vinden in onze kennisbank. Hieronder zie je de laatste artikelen van onze schrijvers. 

   Zoekmachine optimalisatie (SEO) en lokale SEO voor jouw bedrijf

   Wat is Lokale SEO?

   Lokale SEO is een specifiek onderdeel van zoekmachine optimalisatie waardoor je beter gevonden kunt worden bij jou in de regio. Dit doe je door verschillende pagina’s op te zetten met zoekwoorden met vaak een klein volume. Dit zijn dan zoekwoorden die jouw service linken met jouw locatie. In ons geval is dat bijvoorbeeld ”marketingbureau Utrecht” of ”Marketingburea Hengelo”.

   Techniek

   Het initiële en tevens belangrijke aspect van SEO-marketing is dat de klant een positieve UX (User Experience) ervaart. Denk hierbij aan de laadtijd van de website, mobiliteit en tabledvriendelijkheid. Ook moet de website een gebruiksvriendelijke structuur hebben, zodat bezoekers makkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Al deze elementen dragen bij aan een betere positie in Google. Onze SEO-spacialisten houden zich bezig met het observeren van de gebruikservaring van de eindgebruiker op de website. Dit om er altijd voor de zorgen dat de SEO geoptimaliseerd is. Kerninformatie moet direct te vinden zijn. Bovendien dient de website overzichtelijk en logisch te zijn. 

   seo tekst

   SEO vriendelijke content om lokaal gevonden te worden

   Om ervoor te zorgen dat je website SEO-vriendelijk is, is het van belang om een ruimte te hebben waarin de SEO-specialist te werk kan gaan en de SEO-zoektermen kan integreren. Content is natuurlijk het voor de hand liggende medium. Goed geformuleerde, SEO-vriendelijke teksten dragen bij aan een hogere positie van de website in Google ranking. Zo moeten SEO-artikelen kwalitatief van hoge waarde zijn. Het wegstoppen van SEO-zoekwoorden is niet meer genoeg. 

   Binnen dit aspect van de SEO-marketing is het van belang om te bepalen welke soort content werkt voor de website. Er moet worden gekeken naar de doelgroep van de content en de inhoud. Dit kun je optimaal combineren met zoekmachineoptimalisatie.

   SEO tips bij zoekwoord optimalisatie

   Zoektermen

   Bij zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het opsporen van de juiste SEO-zoektermen of SEO-keyword ontzettend belanrijk. Een grondige keyword analyse zorgen voor een uitkomst aan termen die het beste aansluiten bij de doelgroep en jouw onderneming. Kies niet te algmene zoekwoorden, omdat. de kans op rangschikking in Google dan gering is. Denk juist aan zoektermen waarbij je realistisch gezien een hoge positie in Google kunt bemachtigen. Tegelijkertijd genereer je voldoende verkeer.

   Het keywordonderzoek voor zoekmachineoptimalisatie biedt tevens de mogelijkheid om je contentstrategie vast te stellen. De SEO-specialist of SEO-tekstshcrijver heeft dan inzicht in de content dat op de website moet komen om deze te optimaliseren.

   SEO check

   Het is mogelijk om door een SEO specialist zoals Ecoteers een SEO check te laten doen. Aan de hand van zoekmachine optimalisatie onderzoek kun je vaststellen waar er nog verbetering in zit. Zit de verbetering in de techniek en UX? Of wellicht bij de content of linkbuilding? De SEO specialist stelt dit vast en geeft SEO tips.

   Zoekmachine optimalisatie en andere diensten uitbesteden

   Bij Ecoteers kun je je zoekmachine optimalisatie uitbesteden als je dit nodig hebt. Onze specialisatie ligt bij SEO marketing, copywriting, webbuilding en webdesign.

   Bovendien hebben wij de focus op een duurzame toekomst en werken wij graag aan het verbeteren van de zoekmachine optimalisatie van andere duurzame organisaties.

   Lokale SEO bureau in Utrecht, Hengelo en Tilburg

   Lokale SEO bij Ecoteers

   Ecoteers is hét zoekmachine marketing bureau in Utrecht voor de zoekmachine optimalisatie van jouw bedrijf of webshop. Onze SEO specialisten doen een grondige SEO-analyse en genereren SEO-optimalisatie content voor de website inclusief linkbuilding en verbetering van de UX.

   Bellen of mailen kan altijd, maar je bent natuurlijk ook welkom op ons bureau voor zoekmachine optimalisatie in Utrecht!

   SEO pakketten samenstellen

   Bekijk de opties voor jou. Kies een van onze beschikbare SEO pakketten en aarzel niet om contact met ons op te nemen om diverse opties te bespreken. Vind een pakket met zoekmachineoptimalisatie passend bij jouw bedrijf. Omdat iedere klant iets anders nodig heeft, staat bij Ecoteers kwaliteit en zorg bovenaan in al onze samenwerkingen.

   Lokale SEO optimalisatie: veelgestelde Vragen

   Kies voor een Google-bedrijfsprofiel wanneer je een bedrijf of organisatie hebt binnen een bepaalde plaats of binnen een bepaald service gebied. Met dit bedrijfsprofiel kun je je lokale bedrijf zichtbaar maken binnen Google-producten, zoals Google Maps bijvoorbeeld. Hierdoor ben je beter vindbaar voor klanten.

   Om de lokale SEO te verbeteren wanneer je bedrijf meerdere locaties heeft, is het van belang om een eigen pagina aan elke locatie te geven. Gebruik relevante keywords en variërende content, en verifieer alle locaties Google Mijn Bedrijf.