500 bomen, plan voor nieuw bos en een nieuw circulair prijsmodel

Onze bomenteller is de afgelopen week de 500 bomen gepasseerd. Een mooi moment om wat leuke andere groene projecten aan te kondigen. 

Planten van bomen in Nederland

De afgelopen maanden zijn wij achter de schermen druk bezig geweest met een nieuw project: het planten van bomen in Nederland. Door te zoeken naar een aanpak waarmee we de CO2 absorptie zo hoog mogelijk maken, willen we samen met onze partners op een praktische en direct manier invloed hebben op het vergroenen van Nederland.

Studenten aan de Universiteit van Groningen hebben voor het vak Recht, ICT en de circulaire economie onderzoek voor ons gedaan naar de juiste aanpak. Want er komt nogal wat bij kijken. Gaan we voor landbouwgrond? Hoe zit het met bestemmingsplannen? In welke provincie kun je het snelst beginnen? Wat doen we met risico’s van XTC-dumping of aansprakelijkheid in onze Ecoteers bossen?

Hoewel we al enige tijd bezig zijn met het uitrollen van dit plan, kunnen we hier alle extra hulp bij gebruiken. Heb jij als individu, organisatie of onderneming middelen die ons kunnen helpen? Dan komen we heel graag in contact! We helpen hulp nodig op het gebied van regelgeving, permacultuur/bosbouw/natuurbeheer en juridische zaken.

Wil je meer weten over het vergroeningsproject of ons hier zelfs bij helpen? Bekijk dan onderstaande presentatie van onze plannen voor meer uitleg!

Circulair prijsmodel

Wij willen ons circulaire prijssysteem uitbreiden. Op dit moment kunnen ngo’s en groene start-ups bij ons de hulp krijgen die ze verdienen. Wij willen hier vanaf de launch van onze nieuwe website nog een extra element aan toevoegen:

Alle klanten kunnen kortingen verdienen door groene investeringen te doen.

Op deze manier willen wij samen met onze partners stappen gaan maken. Wij willen begin maart met een uitgewerkte versie komen van dit prijssysteem. Halverwege maart willen we het nieuwe prijssysteem en de bijbehorende pakketten uitrollen bij de launch van onze nieuwe website! 

Weten wat we voor jou kunnen betekenen?