Bollux

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

Bollux is een toonaangevend distributiecentrum. Naast dat er op logistiek gebied ondersteuning wordt geboden, kun je hier ook terecht voor strategische ondersteuning. Verkoopplatformen worden zo geholpen om meer verkopen te realiseren en te groeien. De oprichters van Bollux, drie studenten, zijn klein begonnen en helpen nu verschillende e-commerce ondernemingen te groeien. Inmiddels is Bollux uitgegroeid tot een bloeiende onderneming.

Wat doet Bollux?

Bollux biedt e-commerce oplossingen o.a. voor webshops, platformverkopers en omnichannel stores. Via hun fulfillmentcenter in Hengelo worden de online bestellingen van partners verstuurd. Bollux beschikt over een eigen magazijn waar producten opgeslagen worden. Partners hebben realtime-inzicht in hun voorraad via een handig portaal. Vanaf het magazijn van Bollux worden de goederen gedistribueerd. Bollux biedt de volgende diensten aan:

  • Het gehele logistieke proces uit handen nemen van container tot klant
  • Klantenservice met direct zicht op logistieke proces
  • Breed advies van e-commerce professionals

Waarbij helpt Ecoteers?

Enkele jaren geleden zijn Bollux en Ecoteers met elkaar in contact gekomen. Sindsdien zijn we een duurzaam partnerschap aangegaan en helpt Ecoteers de partners van Bollux met het schrijven van passende content voor verkoopplatformen. Goede content is zeer belangrijk voor verkoop via marketplaces. Niet alleen voor de groei van een onderneming, maar ook zodat de juiste consumenten het merk en het product kunnen vinden. Ecoteers schrijft overtuigende content om ervoor te zorgen dat de productpagina’s worden opgemerkt door de juiste consumenten.

Optimalisatie van productteksten

In het streven van Bollux naar een volledige ontzorging van webshops hebben we in de afgelopen twee jaar meer dan 1000 teksten gecreëerd voor uiteenlopende webshops in diverse branches. Hierbij hebben we bestaande productteksten geoptimaliseerd op het gebied van zoekmachinevriendelijkheid en klantgerichtheid.

Daarnaast hebben we samen met verschillende webshops succesvol nieuwe producten gelanceerd, voorzien van zeer converterende productomschrijvingen. We doen een zoekwoordenonderzoek waarbij het duidelijk wordt welke zoekwoorden vaak gebruikt worden door consumenten wanneer ze online naar een product zoeken. Deze zoekwoorden worden strategisch toegevoegd aan de productteksten. Daarnaast lichten we de belangrijkste USP’s uit van het product dat aangeboden wordt, zodat de consument snel kan lezen welke voordelen het product kan bieden.

Een hoogtepunt in onze samenwerking betreft de projecten die we gezamenlijk hebben uitgevoerd voor een vooraanstaand Nederlands verkoopplatform. Ecoteers heeft bestaande producten voorzien van verbeterde teksten, met als resultaat een verhoogde aankoopbereidheid en een verminderd retourpercentage. Dit succes hebben we behaald door de verbeterde vindbaarheid van de producten en door het verstrekken van uitgebreidere en betere informatie, wat heeft geresulteerd in aanzienlijk verbeterde verkoopcijfers.

De samenwerking

De e-commerce kennis van Bollux en de tekstuele kunsten van Ecoteers hebben geleid tot een succesvolle samenwerking die voor Bollux en Ecoteers nieuwe deuren heeft geopend. Bollux is nu een gevestigde naam in de e-commerce branche.

Bekijk ook onze andere cases

Weten wat we voor jou kunnen betekenen?