Hulp bij Helpful Content Update van Google

In een paar stappen hulp voor een betere ranking van je SEO-content na de recente Google search engine update.

Helpful content update helpt niet voor alle websites

In september heeft Google de Helpful Content update doorgevoerd. Met deze update legt Google meer nadruk ‘people first approach’ in plaats van de ‘search-engine first approach‘. Hierdoor ranken voorheen goed presterende SEO-pagina’s minder goed in vergelijking met pagina’s met meer objectieve informatie.

Met deze update rankt Google pagina’s hoger die meer nuttige informatie bevatten, veel waarde hebben voor consumenten en zodoende behulpzamer zijn voor consumenten die bepaalde informatie zoeken. Pagina’s die voorheen geoptimaliseerd waren voor de zoekmachine van Google en daardoor meer ‘onbehulpzame’ informatie bevatten, kunnen nu een stuk minder goed ranken in Google. 

Scoort jouw pagina ook opeens een stuk minder goed na de update van Google? Dan kan er dus wellicht iets mis zijn met de informatie op je pagina. Wij kunnen je hierbij helpen. Meld je hier aan voor het stappenplan of lees verder hoe we je nog meer kunnen helpen.

Laat ons je helpen in een paar stappen!

Stappenplan nodig om je te helpen bij de Helpful Content Update? Meld je hier aan en ontvang ons gratis stappenplan of plan een afspraak in!

  Wat gaan we precies doen

  Jij hebt hulp nodig na de recente Helpful Content Update van Google. Wij kunnen je hier zeker bij helpen, zodat je pagina’s weer beter ranken in Google en je website gemakkelijk te vinden is. 

  Kick-off brainstorm sessie

  In een kick-off brainstorm sessie kunnen we bespreken waarom je pagina's minder goed ranken na de Helpful Content Update. We bespreken welke content beter kan om zo voorheen goed scorende pagina's wederom goed te laten scoren.

  Content analyse + planning

  We bespreken welke content beter kan om zo voorheen goed scorende pagina's wederom goed te laten scoren door bepaalde teksten te herschrijven. We maken we eventuele aanpassingen in de contentstrategie, zodat de content ook in de toekomst goed kan ranken in Google.

  Maandelijkse update

  Wij geven jou een maandelijkse update van de resultaten van de nieuwe content of herziene content. Zo kunnen we snel reageren bij eventuele volgende updates van Google en krijg jij gemakkelijk inzichten in de prestaties van je content.

  Duurzame ondernemingen

  Duurzame samenwerking

  Bij ons draait duurzaamheid niet alleen om bomen planten en groene beslissingen maken. Wij gaan ook voor duurzame samenwerkingen met onze partners. Dit doen we op de volgende manier:

  Kennis delen

  Wij kijken altijd of jouw organisatie wellicht zelf activiteiten kan overnemen. Het abonnement is daarom maandelijks opzegbaar. Je kunt natuurlijk altijd afschalen of opschalen.  Zo kunnen wij onze skills weer op andere vlakken gebruiken indien nodig.

  Verduurzaming stimuleren met korting

  Wij hopen dat de bedrijven en ondernemers in ons netwerk ook actief bezig gaan met verduurzamen de komende jaren. Daarom willen wij dit actief stimuleren. Als je klant bent bij Ecoteers, kun je korting verdienen op jouw maandelijkse pakketprijs als jouw organisatie verduurzaamt. 

  Circulair pricing model: prijs op basis van benodigde kennis, duurzaamheid & draagkracht

  Wij hanteren bij Ecoteers een speciaal prijssysteem. 

  Benodigde Kennis
  Allereerst zijn niet alle teksten hetzelfde. Het is voor onze schrijvers uiteraard makkelijker om over laagdrempelige thema’s te schrijven dan over complexe technologieën of software.

  Duurzaamheid & Draagkracht
  Wij gaan graag samenwerkingen aan met andere duurzame organisaties. Zo graag zelf dat wij kortingen geven die al snel kunnen oplopen. In het geval van kleine duurzame ngo’s waar wij zelf achter staan is er van alles mogelijk. 

  Heb jij een duurzame organisatie of werk je bij een duurzame organisatie? Koop dan geen pakket, maar vul even het contactformulier in. We komen dan graag met je in gesprek en doen met liefde water bij de wijn.

  Ons Copywriting Team

  Ben jij benieuwd wie er gaat werken aan jouw copywriting klus? Wij kijken bij copywriting altijd welke schrijver het beste past bij de content die er geschreven gaat worden. Hier alvast een paar enthousiaste leden van ons copywriting team.

  Annick Bodewes
  Copywriter | SEO specialist

  Hoe kunnen we je van dienst zijn?

   Hoofdkantoor:
   Bernadottelaan 13
   3527 GA, Utrecht
   Nederland

   Kantoor Hengelo
   Demmersweg 32
   7556 BN, Hengelo
   Nederland

   Kantoor Tilburg
   Meutestraat 14
    5042 XK, Tilburg
   Nederland

   Kennis is er om te delen

   Onze kennisbank

   We delen graag onze kennis op het gebied van content, daarom schrijven onze schrijvers periodieke blogs over de laatste trends in het land van copywriting. Deze zijn allemaal te vinden in onze kennisbank. Hieronder de laatste artikelen die geschreven zijn door onze schrijvers. 

   Welke pagina's scoren goed na de Helpful Content Update van Google?

   Google heeft aangegeven dat deze update is doorgevoerd om eerlijke content voor consumenten beter te laten ranken in Google. Hierdoor krijgen consumenten websites te zien met kwalitatief de beste informatie, in plaats van websites die geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachine zelf. Maar hoe herken je welke websites goed ranken voor jou?

   Waarom ranken sommig websites nu minder goed?

   Volgens Google ranken pagina’s met meer onbehulpzame informatie en veel content van derden een stuk minder goed dan voorheen. De content op je website wordt beoordeeld door een machine learning model, die bepaald of bepaalde content onbehulpzaam is en vooral is bedoeld om (voorheen) goed te ranken in de Google search engine. 

   Websites met relatief veel onbehulpzame content scoren nu een stuk lager in Google. Vooral pagina’s met veel informatie die niet relevant is voor het hoofddoel zullen minder goed geïndexeerd door Google. Vooral affiliate websites hebben hierdoor een flinke klap gekregen.

   seo copywriting

   Welke pagina's ranken nu beter?

   Met de update beoordeeld Google websites met objectievere en inhoudelijkere content een stuk beter. Hiermee wil Google consumenten helpen doordat ze websites met feitelijke en werkelijk behulpzame informatie te zien krijgen bij hun zoekresultaten. 

   Websites die voorheen vooral objectieve teksten schreven, scoren nu dus beter in Google. Het is nu dus van belang om de content op je website veel sterke inhoudelijke teksten te plaatsen. Daarnaast herkent Google als content op pagina’s frequent worden ge-update, veel nieuwe content geplaatst wordt. Het is dus zaak om constant sterk inhoudelijke teksten te updaten en te plaatsen. En daar kunnen wij je heel goed bij helpen. Neem heel gemakkelijk contact met ons op via het onderstaande overzicht.

   Google Helpful Content Update: Veelgestelde Vragen

   De Helpful Content Update  een nieuwe update van het beoordelingsmechanisme voor website in de zoekmachine van Google. Met deze update komt de nadruk te liggen op de behulpzame content voor consumenten, in plaats van geschikte content voor de zoekmachine. Pagina’s met sterke inhoudelijke en behulpzame teksten zullen hierdoor beter ranken in Google.

   SEO Copywriting is het SEO vriendelijk schrijven van content om zo jouw website SEO-proof te maken. Content marketeers of SEO copywriters website teksten laten schrijven, zorgt daardoor voor een betere vindbaarheid op Google en een rijkere, aantrekkelijkere pagina.

   Met een content plan of content strategie wordt SEO tekst schrijven makkelijker. Aan de hand van doelgroep onderzoek weet een content marketeer of SEO copywriter welke content er geschreven moet worden. Een multi channel content strategy zorgt voor het juiste gebruik van SEO copywriting op alle mediums van de organisatie.

   SEO copywriting wordt vaak gedaan door een SEO specialist. Een team van copywriters of content marketeers zorgt voor het juiste content plan om jouw zichtbaarheid te verbeteren. Denk hierbij aan SEO tekst schrijven, blogs laten schrijven of andere website teksten laten schrijven.

   SEO Marketing doet misschien niet meteen denken aan duurzaamheid, maar ook met tekst schrijven kun je duurzaam zijn. SEO copywriting wordt gebruikt om een impact te maken op de wereld. Ook kan je als duurzame organisatie samenwerken met een duurzame SEO copywriting specialist.