Producten verkopen op Amazon marketplace?

Wil je producten gaan verkopen op Amazon marketplace?
Het lijkt misschien makkelijk, maar het is zeker niet zonder uitdagingen. Evoluerende e-commerce en intense concurrentie maken dat menig verkoper het niet haalt.
Wij bij Ecoteers helpen jou met amazon marketing en een strategische aanpak zodat jij jouw producten kunt verkopen.

Ga voor resultaat

Waar moet je op letten voordat je begint:

Wil jij een eerlijke beoordeling voor jouw organisatie? Plan dan eerst een gratis adviesgesprek in!

Wij gaan altijd voor een eerlijk advies, want langetermijnpartnerschappen zijn voor ons het meest waardevol. Daarom kunnen wij onze 100% groei garantie ook aanbieden aan degenen waar wij wel mee gaan samenwerken.

WAT IS AMAZON MARKETPLACE?

Voordat we uitleggen wat wij kunnen bieden is het handig om eerst even uit te leggen wat Amazon is, hoe je kunt verkopen op Amazon en we leggen uit hoe Amazon werkt

Wat is Amazon

Amazon marketplace is, net als de Bol.com marketplace, een gecentraliseerde marketplace waar verkopers hun producten kunnen verkopen. Adverteren op Amazon werkt als vervanging of aanvulling voor adverteren op je eigen webshop. Dit is vooral aantrekkelijk voor kleinere bedrijven, aangezien ze kunnen profiteren van bekendheid van andere merken die op de marketplace worden aangeboden. 

verkopen op amazon
Amazon verkopen

Hoe kun je verkopen op Amazon?

Starten met verkopen op Amazon? Hiervoor heb je eerst een verkoopaccount nodig op de website. Deze is eenvoudig aan te maken met een zakelijke e-mail en een aantal andere gegevens. Heb je een account, dan kun ervoor kiezen om producten te gaan plaatsen. Sommige producten kan iedere verkoper verkopen, maar voor sommige producten heb je een professioneel verkopersaccount nodig. 

Hoe helpen wij jou bij het adverteren op Amazon?

We scannen op potentie en haalbaarheid: Voordat je begint met verkopen scannen wij de markt, de organisatie en de producten op potentie en haalbaarheid. Dit doen we aan de hand van een doorlichting van de organisatie.

We bepalen een strategie: Vervolgens gaan we kijken naar de doelen die je wilt halen en gaan we bedenken hoe we deze gaan halen. Denk hierbij aan de keuze voor een product, de prijs en het budget. Zo kun jij met een gerust hart amazon uitbesteden.

We optimaliseren de content: Kies je voor marketplace adverteren op amazon? Het belangrijkste bij het verkopen op een online marketplace is de content. Zonder content kan een klant het product namelijk niet vinden. Hiervoor doen we uitvoerig onderzoek.

We beheren het account: Nadat de eerste producten zijn toegevoegd is het tijd om deze listing te optimaliseren, nieuwe listings toe te voegen of CPC (Sponsored Products) campagnes te lanceren.  

Klaar voor Amazon Marketing? Ga voor gegarandeerde organische groei

Wij vertrouwen op onze services. Daarom geven wij een 100% garantie van groei die past bij elk budget.

  Duurzame samenwerkingen

  Succesverhalen

  Wij hebben al een groot aantal klanten geholpen bij het gebruik van Amazon marketplace. Hier zijn een aantal van onze projecten. Daarnaast kijken wij met al onze klanten altijd hoe wij onze samenwerking kunnen versterken. Hiermee willen wij een sterk en groen netwerk in Nederland creëren. 

  De Buren

  De Buren

  De nieuwe website in combinatie met volledige herziene teksten zorgt voor een toename in de traffic.
  Meer informatie

  Social Impact Factory

  Social Impact Factory

  Door middel van het structureel plaatsen van blogs een toename in maandelijks verkeer.
  Meer informatie

  Ons advertising Team

  Ben je benieuwd naar wie jou gaat helpen met Amazon marketplace? Een paar leden van ons fanatieke advertising team stellen zich graag aan je voor. 

  Annick Bodewes
  Copywriter | SEO specialist

  Hoe kunnen we je van dienst zijn?

   Hoofdkantoor:
   Bernadottelaan 13
   3527 GA, Utrecht
   Nederland

   Kantoor Hengelo
   Demmersweg 32
   7556 BN, Hengelo
   Nederland

   Kantoor Tilburg
   Meutestraat 14
    5042 XK, Tilburg
   Nederland

   Kennis is er om te delen

   Onze kennisbank

   We delen graag onze kennis op het gebied van advertising. Daarom delen onze schrijvers periodieke blogs over de laatste trends in het land van Amazon marketplace. Deze zijn allemaal te vinden in onze kennisbank. Hieronder zie je de laatste artikelen van onze schrijvers. 

   Is Amazon marketing het waard?

   Adverteren via een online marketplace wordt steeds populairder. Amazon adverteren biedt dan ook meerdere voordelen, maar ook nadelen voor verkopers, zeker wanneer je als reseller van bepaalde producten te werk gaat. 

   Als reseller moet je opboksen tegen grote merken die dezelfde producten verkopen. Door hogere marges kunnen deze verkopers de producten vaak nog goedkoper aanbieden. Ook kan Amazon adverteren zorgen voor kannibalisatie van het verkeer op de eigen website. Je verliest inzicht in klantendata en contactgegevens. Een klantenportfolio kan veel waard zijn voor verkopers. 

   Ook betaal je bij Amazon om te mogen verkopen. Hiervoor zijn een aantal mogelijkheden. Ten eerste kun je ervoor kiezen om geen abonnement te nemen. Je betaalt hierdoor bij iedere verkoop €0.99. Voor €39,- per maand heb je een professioneel verkoopplan. Je mag onbeperkt producten kopen zonder hiervoor extra te hoeven betalen. Amazon werkt daarnaast ook nog met een commissie voor verkochte producten. Deze varieert van 7% tot 45% voor sommige producten. 

   Wat zijn de voordelen van adverteren op Amazon?

   Uiteraard heeft verkopen op Amazon niet alleen nadelen, zoals hierboven benoemd. Door met Ecoteers samen te werken gaan we op zoek naar de juiste strategie en zo optimaliseren we de content zodat jij van de voordelen van Amazon kunt genieten. 

   Betere vindbaarheid

   Vindbaarheid is erg belangrijk als je een product wilt verkopen aan klanten. Wanneer ze naar een product op zoek zijn, wil je dat jouw product bovenaan verschijnt. Dit kun je doen door de SEO te verbeteren. Dit is zoekmachineoptimalisatie. Maar door producten op een grote marketplace te plaatsen verbeter je ook de vindbaarheid van jouw producten. 

   De kosten die je extra betaald om op het platform te mogen verkopen worden rechtgetrokken door een veel hoger bereik. 

   Amazon verkopen

   Naamsbekendheid

   Adverteren op Amazon kan voor kannibalisatie van de eigen webshop zorgen zoals net benoemd, maar het kan ook juist zorgen voor naamsbekendheid van de eigen webshop. Wanneer producten van het merk bevallen, zal men eerder op zoek gaan naar dit product. De kans is dan groter dat ze direct op jouw eigen webshop komen om het product te kopen. Zo profiteer je van het bereik van de Amazon.nl marketplace, maar hoef je geen commissie te betalen voor het verkopen van een product. 

   Amazon marketplace: Veelgestelde Vragen

   Amazon is een gecentraliseerde marketplace waar derden hun producten kunnen verkopen. Dit kunnen producten van het eigen merk zijn, maar je kunt ook als reseller van populaire producten te werk gaan.

   Verkopen op Amazon is nog niet zo makkelijk. Er komt namelijk meer bij kijken dan alleen het product op de pagina plaatsen. Een Amazon marketing specialist als Ecoteers kan je helpen bij het bepalen van de beste strategie. Ook kunnen specialisten je helpen bij het schrijven van de beste content, zodat de vindbaarheid van je producten omhoog gaat.

   In principe kan iedereen producten op Amazon verkopen. Hiervoor betaal je wel een prijs per artikel plus een commissie voor verschillende categorieën. Doordat je moet betalen om op Amazon te mogen verkopen is het aan te raden een specialist te gebruiken die je kan helpen om zoveel mogelijk producten te verkopen.