Marketing Strategie

Transformeer jouw marketinginspanningen in concrete resultaten met onze strategische aanpak

Strategie sessies bij Ecoteers: Advies voor elk budget

Ben jij op zoek naar een manier om je marketinginspanningen te verbeteren en concreet resultaat te behalen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij zijn een marketingbureau dat zich specialiseert in het ontwikkelen van effectieve strategieën voor onze klanten. 

Ons team bestaat uit ervaren professionals die goed kunnen luisteren naar jouw specifieke behoeften en doelen, en deze vertalen naar een werkende marketingstrategie. Door onze aanpak kun je rekenen op een duidelijk plan van aanpak dat gericht is op het behalen van concreet resultaat voor jouw bedrijf.

Wil jij een gratis adviesgesprek over de strategie van jouw organisatie?

Wij helpen graag door vrijblijvend gesprek.

  Wat gaan we precies doen In een Strategie sessie?

  Ons team van marketing strategie experts helpen je graag in één van onze sessie. Wij kunnen zowel in een korte sessie de strategie aanscherpen, als een uitgebreide brainstorm sessie aanbieden. Wat zijn precies de opties en hoe gaat dat in zijn werking? Wij leggen het hier uit. 

  Optie 1: Kort Strategie Videocall – 1u met mondeling advies aan het eind van het gesprek

  1. Voordat we aan de videocall beginnen, sturen we je een link om de call te joinen en een vragenlijst om je specifieke doelen, uitdagingen en huidige marketinginspanningen te leren kennen. Zo komen we goed voorbereid naar de call en hebben we al wat achtergrondinformatie om op te bouwen.

  2. Tijdens de videocall zullen we samen met jou in gesprek gaan over je doelen en huidige marketinginspanningen. We zullen ook kijken naar je concurrenten en naar de markt in het algemeen om te begrijpen wat er nodig is om jouw bedrijf te laten opvallen.

  3. Samen gaan we op zoek naar nieuwe ideeën en manieren om je marketinginspanningen te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat we nieuwe kanalen onderzoeken of een andere aanpak voorstellen. Aan het einde van het gesprek zal er een advies komen over de huidige strategy.

  Optie 2: Kort Strategie Videocall & Advies – 2u inclusief voorbereiding & samenvatting/advies

  Hier volgen wij alle stappen uit optie 1 maar voegen wij daar nog de volgende stap aan toe:

   4. Aan het einde van de sessie zullen we samen met jou een concreet stappenplan opstellen met daarin de volgende stappen om jouw marketingdoelen te bereiken. We zullen ook bespreken wat wij voor jou kunnen betekenen om dit stappenplan te helpen realiseren.
   

  Optie 3: Brainstorm Strategie Sessie – 4u inclusief voorbereiding & samenvatting/advies

  Hier volgen wij alle stappen maar zijn er 2 experts aanwezig. En schrijven wij als volgt een advies uit: 

  5. Na de sessie zullen we een samenvatting van de sessie naar je mailen zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen en eventuele vragen kunt stellen. Bij deze samenvatting voegen wij ook een eindadvies. We zullen ook afspreken wanneer we een vervolgafspraak kunnen maken om te kijken hoe het stappenplan verloopt en of er aanpassingen nodig zijn.

  Duurzaam ondernemen

  Duurzame samenwerking

  Duurzaamheid draait bij ons niet alleen om bomen planten en groene beslissingen maken. Wij gaan ook voor duurzame samenwerkingen met onze partners. 

  Omdat we hopen dat ons netwerk ook bezig gaat met verduurzamen, stimuleren wij dit actief. Als je klant bent bij Ecoteers, kun je korting verdienen op jouw maandelijkse pakketprijs als jouw organisatie stappen neemt om te vergroenen. 

  Duurzame samenwerkingen

  Succesverhalen

  Lees hier verder voor een paar leuke projecten van Ecoteers uit de afgelopen periode. Wij kijken met onze partners actief naar mogelijkheden om onze samenwerking te versterken. Daarom zijn we blij met het sterk groeiende aantal duurzame partners.

  Zustainabox

  Zustainabox

  Doelgerichte sales dankzij een LinkedIn Campagne
  Meer informatie

  De Buren

  De Buren

  Effectieve inzet van Google Ads voor meer sales
  Meer informatie

  Ons Strategie Team

  Wil jij weten met wie je spreek bij één van onze strategie sessie. Bekijk hier ons strategie team. 

  Hoe kunnen we je van dienst zijn?

   Hoofdkantoor:
   Bernadottelaan 13
   3527 GA, Utrecht
   Nederland

   Kantoor Hengelo
   Demmersweg 32
   7556 BN, Hengelo
   Nederland

   Kantoor Tilburg
   Meutestraat 14
    5042 XK, Tilburg
   Nederland

   Marketing Strategie: wat je in ieder geval moet weten

   Wat zijn belangrijke punten om naar te kijken tijdens een strategie sessie?

   Customer journey: De customer journey is het proces waarbij een klant in contact komt met een bedrijf en daarbij interacties heeft met verschillende kanalen en touchpoints. Dit is een belangrijk onderdeel van een marketingstrategie, omdat het helpt om te begrijpen hoe klanten de weg naar aankoop afleggen en wat ze nodig hebben om te converteren.

   Positionering: De manier waarop een bedrijf zich positioneert in de markt is een belangrijk onderdeel van een marketingstrategie. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op de merkidentiteit, het aanbod van producten of diensten, en de manier waarop het bedrijf zich onderscheidt van de concurrentie.

   Wat helpt bij het maken van een effectieve strategie?

   Specifieke, meetbare, haalbare, relevante en tijdsgebonden (SMART) doelen: Een marketingstrategie zou specifieke doelen moeten hebben die gemeten kunnen worden, haalbaar zijn, relevant zijn voor het bedrijf en tijdsgebonden zijn. Dit helpt om de marketinginspanningen te richten op wat er echt belangrijk is en om te weten of de doelen behaald worden.

   Concreet stappenplan: Een marketingstrategie zou een concreet stappenplan moeten hebben om de doelen te bereiken. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit specifieke acties die genomen moeten worden, deadlines voor het behalen van bepaalde doelen en een budget om de marketinginspanningen te financieren.

   Inzicht in de doelgroep: Een marketingstrategie zou inzicht moeten geven in de doelgroep, waaronder hun behoeften, interesses, gedrag en demografische kenmerken. Dit helpt om de marketinginspanningen gerichter te maken en om te weten wat werkt en wat niet.

   Analyse van de concurrenten: Een marketingstrategie zou een analyse van de concurrenten moeten bevatten, waaronder wat zij aanbieden en hoe zij zich onderscheiden van het bedrijf. Dit helpt om de marketinginspanningen af te stemmen op wat er in de markt gebeurt

   Waarom is het slim om een marketing strategie-expert van Ecoteers te laten meekijken?

   Er zijn verschillende redenen waarom het slim kan zijn om een marketing strategy expert in te huren:

   Expertise: Een marketing strategy expert heeft vaak jarenlange ervaring en kennis op het gebied van marketingstrategieën, wat kan helpen om beter inzicht te krijgen in wat er nodig is om de marketingdoelen te behalen.

    

   advertising

   Objectiviteit: Een marketing strategy expert is vaak objectiever dan iemand van binnen het bedrijf, wat kan helpen om de situatie vanuit een ander perspectief te bekijken en om nieuwe ideeën aan te dragen.

   Bespaar tijd: Het kan tijdrovend zijn om een marketingstrategie op te stellen en uit te voeren, vooral als je niet bekend bent met de ins en outs van marketing. Door een marketing strategy expert in te huren, kun je tijd besparen door deze taak uit te besteden.

   Focus: Door een marketing strategy expert in te huren, kun je je blijven richten op je kernactiviteiten terwijl de expert zich bezighoudt met het opstellen en uitvoeren van de marketingstrategie.

   Specialistische kennis: Soms kan het nodig zijn om specialistische kennis in te huren, bijvoorbeeld op het gebied van social media marketing of zoekmachineoptimalisatie. Een marketing strategy expert kan deze kennis inbrengen en helpen om de marketinginspanningen op de juiste manier te richten.

   Wat is Marketing Strategy?

   Marketing strategy is het proces waarbij een bedrijf bepaalt hoe het zijn producten of diensten gaat verkopen aan zijn doelgroep. Dit omvat het opstellen van specifieke doelen, het bepalen van een plan om deze doelen te behalen en het bepalen van de marketinginspanningen die nodig zijn om het plan uit te voeren.

   Een marketingstrategie kan bijvoorbeeld betrekking hebben op hoe een bedrijf zijn producten of diensten gaat presenteren aan de doelgroep, welke marketingkanalen het gaat gebruiken om de doelgroep te bereiken, en hoe het zich gaat onderscheiden van de concurrentie.

   Het is belangrijk om een marketingstrategie op te stellen omdat het helpt om de marketinginspanningen te richten op wat er echt belangrijk is voor het bedrijf en om te weten of de doelen behaald worden. Het kan ook helpen om tijd en geld te besparen door gerichte marketinginspanningen te doen in plaats van het wiel opnieuw uit te vinden.

   Er zijn verschillende manieren om een marketingstrategie op te stellen, zoals het gebruik van tools zoals het SWOT-analysemodel of het opstellen van een customer journey. Het is belangrijk om de doelgroep en de concurrenten goed in kaart te brengen en om te weten wat de behoeften en interesses van de doelgroep zijn.

   In samenvatting is marketing strategy het proces waarbij een bedrijf bepaalt hoe het zijn producten of diensten gaat verkopen aan zijn doelgroep, en omvat het opstellen van specifieke doelen, het bepalen van een plan om deze doelen te behalen en het bepalen van de marketinginspanningen die nodig zijn om het plan uit te voeren. Het is belangrijk om een marketingstrategie op te stellen om de marketinginspanningen te richten op wat er echt belangrijk is voor het bedrijf en om te weten of de doelen behaald worden.

   Marketing strategie: veelgestelde vragen

   Marketing strategy is het proces waarbij een bedrijf bepaalt hoe het zijn producten of diensten gaat verkopen aan zijn doelgroep. Marketingbureau Ecoteers biedt een dienst aan waarbij we samen met jou naar jouw specifieke doelen en uitdagingen kijken en een stappenplan opstellen om deze doelen te behalen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat we nieuwe marketingkanalen onderzoeken of aanbevelingen doen voor een andere aanpak.

   Door Ecoteers in te huren voor je marketingstrategie, profiteer je van onze expertise en objectiviteit. We hebben jarenlange ervaring op het gebied van marketingstrategieën en kunnen vanuit een ander perspectief naar jouw situatie kijken. Dit kan helpen om nieuwe ideeën aan te dragen en om gerichte marketinginspanningen te doen in plaats van het wiel opnieuw uit te vinden. Bovendien kun je tijd besparen door deze taak uit te besteden en kun je je blijven richten op je kernactiviteiten.