Linkbuilding​

Zorg voor een betere autoriteit van jouw website en een hogere indexatie van de content door middel van onze linkbuilding pakketten. 

Wat gaan we precies doen

Jij hebt hulp nodig bij het schrijven en/of plaatsen van content. Wij kunnen je hier zeker bij helpen. Om ervoor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan, lichten wij hier al kort toe wat ons plan van aanpak is. 

Kijken naar broken links

We gaan beginnen met een kleine scan. Hier kunnen wij zien hoeveel backlinks er al zijn en waar ze vandaan komen. Door middel van deze scan kunnen wij ook zien welke ”broken links” jouw domein heeft. Die kunnen vaak via een simpele weg en kleine fix hersteld worden. 

Backlink plan

Hierna gaan wij samen kijken welke pagina’s op jouw website wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Vaak is het mailen van partners al goed voor een boel ”gratis links”. Uiteraard helpen we je ook bij deze stap. Tegelijkertijd gaan wij een plan maken voor de links die wij voor jou gaan plaatsen. 

Maandelijkse update

We geven je maandelijks een update van de links die we geplaatst hebben. In het geval van gastblogs kunnen wij ook de traffic analyseren die deze link heeft veroorzaakt. 

Samen duurzaam ondernemen

Duurzame samenwerking

Duurzaamheid draait niet alleen om bomen planten en groene beslissingen maken. Wij gaan ook voor duurzame samenwerkingen met onze partners. Dit doen we op de volgende manier:

We delen onze kennis

Verkopen is voor ons iets wat vanzelf moet komen. Het helpen van onze klanten staat daarom voorop. We kijken eerst wat er mogelijk is binnen het netwerk van onze klant. Dan hoeft er geen budget ”verspild te worden” aan nieuwe backlinks.

Verduurzaming stimuleren met korting

Wij hopen dat onze klanten zich de komende jaren gaan inzetten voor een groenere wereld. Bij hoop alleen blijft het niet, want wij willen er zelfs een korting tegenover zetten.

Wij willen samen met onze partners verduurzamen en daarom bieden wij kortingen aan als er doelen worden behaald. 

 

Het Groene Prijsmodel: een prijs op basis van duurzaamheid & draagkracht

We hanteren bij Ecoteers een speciaal circulair prijssysteem. We leggen je graag uit wat dit betekent!

Duurzaamheid & Draagkracht

Omdat wij vinden dat sommige organisaties een extra stimulans verdienen, is er bij ons van alles mogelijk als jij werkt voor een ngo of duurzame start-up. Als wij achter de doelen van deze organisaties staan, zijn we bereid flink water bij de wijn te doen met betrekking tot de prijzen. 

Heb jij een duurzame organisatie of werk je bij een duurzame organisatie? Schaf dan niet gelijk een pakket aan, maar neem eerst contact op. Het lijkt ons leuk om in gesprek te gaan om te kijken waar wij kunnen helpen.

Ons Linkbuilding Team

Wie gaat jou helpen met een goede backlink strategie? Hier zijn een paar leden van ons Linkbuilding team die zich graag aan jou willen voorstellen. 

Hoe kunnen we je van dienst zijn?

  Hoofdkantoor:
  Bernadottelaan 13
  3527 GA, Utrecht
  Nederland

  Kantoor Hengelo
  Demmersweg 32
  7556 BN, Hengelo
  Nederland

  Kantoor Tilburg
  Meutestraat 14
   5042 XK, Tilburg
  Nederland

  Kennis is er om te delen

  Onze kennisbank

  We delen onze kennis graag. Daarom vind je in onze kennisbank artikelen over de laatste trends op het gebied van online marketing. Bekijk snel al onze blogs over duurzaam ondernemen, linkbuilding en het belang van een goede SEO strategie. 

  Waarom linkbuilding?

  Wat is linkbuilding?

  Linkbuilding is een manier om het aantal verwijzingen (zogeheten backlinks) naar een website te verhogen. Hierdoor waarderen zoekmachines zoals Google de website hoger in de zoekresultaten. Je zou zo’n soort verwijzing of backlink kunnen zien als een stem voor jouw website.

  Hoe meer websites op jouw site stemmen, (oftewel naar jouw website verwijzen) en hoe sterker de kwaliteit van deze websites is, des te groter de kans dat Google jouw website hoger in zijn ranking zet. Google ziet een website met veel kwalitatief goede “stemmen” (backlinks) namelijk sneller als waardevol.

  Waarom is linkbuilding zo belangrijk?

  Linkbuilding is met name van belang als er op het onderwerp van je website veel concurrentie is. Hierbij is het namelijk heel moeilijk om bezoekers naar jouw website te halen. Je kunt nog zo goed zijn in SEO, als er elke dag 200.000 bezoekers op je zoekwoorden googelen, kost het ontzettend veel tijd en geld om op de eerste pagina van de zoekresultaten te belanden.

  Maar door het verzamelen van verwijzingen van webpagina’s van goede kwaliteit naar je eigen website, wordt de content op je site beter gewaardeerd, en wordt deze daardoor beter zichtbaar in de zoekmachine.

  Het creëren van een goed extern linkprofiel met kwalitatief goede backlinks van andere sites is dus van groot belang voor een hoge ranking binnen de zoekresultaten.

  linkbuilding

  Hoe kun je backlinks plaatsen?

  Zelf een link plaatsen is natuurlijk niet moeilijk, dat is namelijk gewoon een link van jouw website naar een andere website. De moeilijkheid van linkbuiding is het krijgen van de juiste link van de juiste partij naar jouw website.

  Hierbij ben je namelijk afhankelijk van een derde partij die naar jou moet verwijzen. Daarnaast heb je meestal geen invloed op de manier waarop de backlink wordt geplaatst. Je wilt namelijk dat de backlinks op de meest waardevolle SEO-manier worden geplaatst zodat zoekmachines direct duidelijk te zien krijgen waar jouw verwijzing over gaat. In het ideale scenario voldoet deze link aan alle factoren om te ranken: de juiste keywords en alt tags, de juiste content en nog veel meer.

  Wat zijn de verschillende soorten backlinks?

  Er zijn backlinks in allerlei verschillende soorten. We noemen hier enkele van de belangrijkste:

  • Directory links

  Directories zijn pagina’s met een verzameling van links. Vaak is een directory gericht op één onderwerp, maar in sommige gevallen kan het ook een soort webgids zijn met alleen maar links naar andere sites. Deze zijn dan onderverdeeld op onderwerp of categorie. Het meest bekende voorbeeld hiervan is Startpagina.nl. Directory links zijn makkelijk aan te maken als backlink, maar geven weinig waarde aan het externe linkprofiel. Dit komt vooral omdat er, buiten de verzameling aan links, inhoudelijk niet veel content op staat.

  • Partnerpagina-links

  Op websites wordt vaak vermeld met welke partnerbedrijven er wordt samengewerkt of welke bekende bedrijven klanten zijn. In dat geval zijn er vanaf de partnerpagina waardevolle backlinks geplaatst naar de betreffende partners.

  • In-content links

  In-content links zijn de links die vaak midden in een tekst staan. In blogartikelen staat bijvoorbeeld vaak een externe link naar een relevante website die verder op het onderwerp van het blogartikel ingaat. Voor het externe linkprofiel van je website zijn in-content links vaak de meest waardevolle backlinks. Hoe relevanter de website waarnaar verwezen wordt is, hoe waardevoller de backlink wordt. Vooral veel bezochte websites die duidelijk een autoriteit zijn op het gebied waarover je blogartikel gaat, geven veel waarde aan de website waar deze naar verwijst.

  • Afbeelding-links

  Ook afbeeldingen kunnen worden gebruikt om door te linken naar een website. Bij afbeelding-links wordt er gebruik gemaakt van relevante tekst in de alt tekst. Deze heeft minder waarde dan een in-content link. Dit zijn de bekendste backlink methodes, maar er zijn nog veel meer slimme methodes die de SEO-specialisten van Ecoteers gebruiken om backlinks in je website te verwerken.

  Wat houdt kwalitatief goede linkbuilding in?

  Jaren geleden werd door Google alleen het aantal backlinks meegenomen als bepalend voor de ranking. Als je dus maar naar een zo groot mogelijk aantal websites verwees, kon dat al je zoekscore verbeteren – ongeacht de relevantie. Tegenwoordig is het waarderingssysteem van Google een stuk slimmer. Nu wordt er niet alleen gelet op de kwantiteit van de links, maar ook op kwaliteit en autoriteit van het externe linkprofiel.

  Er zijn 3 belangrijke factoren die de kwaliteit van de links bepalen:

  • Autoriteit van de backlink

  De autoriteit van de website waarnaar wordt verwezen is erg belangrijk bij linkbuilding en speelt daarmee een grote rol in de ranking van websites en individuele pagina’s. Krijgt een website of bepaalde pagina veel linkwaarde van externe websites? Dan is dit voor een zoekmachine als Google een goede indicatie dat de content op de website van goede kwaliteit is. Op den duur geeft dit ook binnen het Google-algoritme aan dat het domein een zekere autoriteit heeft. Dit verwerkt Google weer in zijn eigen PageRank algoritme. Een pagina die gemarkeerd wordt als autoriteit heeft daarmee een grotere kans om een goede ranking te behalen.

  • Relevantie van de backlink

  De linkwaarde die toegewezen wordt aan een backlink is afhankelijk van de autoriteit van de externe website, maar ook van de relevantie van de verwijzende website. Als een online dierenwinkel verwijst naar de website van een producent van katten- of hondenvoer, dan is dit een backlink van goede kwaliteit voor deze producent. In dit geval is het een backlink naar een website die relevant is aan de eigen website. Deze backlink is in Google’s ranking meer waard dan wanneer deze link van een blog over wielrennen komt of van een directory link als Startpagina.

  • Uniekheid van de backlink

  De links naar je website dienen van verschillende websites te komen, websites die bij voorkeur op verschillende IP-adressen zijn gehost. Des te unieker en gevarieerder de backlinks zijn, des te beter dit is voor het externe linkprofiel van je website.

  Wat zijn goede en slechte backlinks?

  De beste backlinks komen van websites die relevant zijn voor jouw site en hoog in de Google-ranking scoren. De slechtste backlinks zijn links waarbij Google duidelijk kan zien dat je doelbewust aan het linkbuilden bent, wat negatief kan uitpakken voor de positie van je website. Het is zeer belangrijk om ook regelmatig in de gaten te houden of je site nieuwe backlinks heeft. Check hierbij of de nieuwe backlinks van goede en betrouwbare websites afkomen zodat je indien nodig actie kunt ondernemen.

  Content is key – ook bij linkbuilding

  Op SEO-technisch gebied zijn backlinks en linkbuilding ontzettend belangrijk. Voor zowel bedrijfssites als webshops is het goed om steeds actief backlinks te genereren. De beste manier om goede backlinks te genereren is door zelf continue ijzersterke content te plaatsen die door andere mensen graag wordt gedeeld.

  Waarom linkbuilding uitbesteden aan Ecoteers?

  Er is een grote hoeveelheid tijd, kennis, creativiteit en juiste connecties nodig om linkbuilding goed aan te pakken. De linkbuilding uitbesteden aan mensen die erin gespecialiseerd zijn, is daarom een goed idee. Maar waarom zou je de linkbuilding uitbesteden aan Ecoteers?

  Altijd goede content op je website dankzij Ecoteers’ ervaren copywriters

  Als je website regelmatig goede content heeft die mensen willen delen, hoef je veel minder met backlinking bezig te zijn. Die wordt als het ware automatisch al opgebouwd door mensen die enthousiast zijn over wat er op jouw website staat, en dit vervolgens zelf delen!

  De copywriters van Ecoteers zijn getraind op het schrijven van goede content die vaak wordt gedeeld op social media. Je kunt hiervoor de verschillende copywriting pakketten bekijken. Na een paar maanden goede content leveren, kan linkbuilding zelfs overbodig worden!

  Kennis, creativiteit en connecties

  Onze mensen hebben jaren aan ervaring in linkbuilding, SEA en andere SEO-werkzaamheden opgebouwd. Deze kennis kunnen we vervolgens verwerken in jouw website en in de linkbuilding er naartoe. De SEO-specialisten van Ecoteers zijn veel bezig met linkbuilding en hebben daardoor al een grote database opgebouwd met allerlei connecties. Hierdoor is er altijd wel een website die geschikt is om content op te plaatsen met een link naar jouw website.

  Duurzame linkbuilding

  Doordat we met name veel klanten en connecties hebben op het gebied van duurzaamheid, hebben we hierbinnen al een groot netwerk op kunnen bouwen. Als je de linkbuilding onderbrengt bij Ecoteers, maakt jouw onderneming ook deel uit van dit netwerk waardoor je in contact gebracht kan worden met interessante partijen op het gebied van duurzaamheid.

  Daarnaast is duurzaamheid bij ons meer dan alleen een groen laagje. Ecoteers streeft ernaar ook écht een positieve impact te hebben op de wereld. De meeste diensten waar wij zelf gebruik van maken, staan bekend om hun duurzaamheid.

  Bij Ecoteers doen we er alles aan om klimaatverandering tegen te gaan. Daarom zetten wij vol in op duurzame initiatieven. Volg onze website voor opkomende nieuwe initiatieven op het gebied van duurzaamheid en milieu.

  goede backlinks