Copywriting

Teksten met een digitale impact, dat is wat Ecoteers voor jouw bedrijf weet te realiseren.

Content als basis van jouw online strategie

Goede content is de basis van een sterke online strategie. Toch is dit bij veel bedrijven het ondergeschoven kindje. Met een fanatiek team van schrijvers kunnen wij bij Ecoteers klanten helpen bij het maken van een content planning, het schrijven van artikelen en het SEO-proof opleveren van de teksten. 

Door onderscheid te maken in de moeilijkheidsgraad, kunnen wij je bij elk project voor de juiste prijs helpen. Onze ervaren schrijvers zorgen voor teksten die niet alleen de online vindbaarheid vergroten, maar ook zorgen voor een hogere conversie van de bezoekers op de website. 

Plaatst jouw organisatie soms content, maar zorgt dit niet voor leads? Of heeft jouw organisatie helemaal geen content-strategie of contentplanning? Dan ben je bij Ecoteers aan het juiste adres!

Laat ons een gratis audit doen voor jouw organisatie!

Kijken waar de verbeterpunten liggen van jouw teksten? Laat onze professionals een blik werpen op de content op je website.

  Wat gaan we precies doen

  Jij hebt hulp nodig bij het schrijven en/of plaatsen van content. Wij kunnen je hier zeker bij helpen. Zodat je niet voor verrassingen komt te staan, lichten wij hier al kort toe hoe wij dit gaan aanpakken. 

  Kick-off brainstorm sessie

  Een goed begrip van de doelgroep is essentieel voor een goede content strategie. Om te beginnen is het dus belangrijk dat wij hier alles van weten. We plannen eerst een sessie in waar we proberen de onderste steen boven te krijgen. Na deze sessie hebben we een volledig beeld van jouw doelgroep.

   

  Content planning

  Content moet ook goed voelen. Daarom plannen wij graag vooruit, zodat jij zelf groen licht kunt geven over de topics. Hierdoor weet je ook gelijk wat er gaat komen.

  Maandelijkse update
  Wij geven jou een maandelijkse update van de resultaten van de content. Of de content nu moet zorgen voor leads, een hogere ranking op Google of voor meer interactie met jouw doelgroep: wij laten je weten hoe jouw content het doet.

  Duurzame ondernemingen

  Duurzame samenwerking

  Bij ons draait duurzaamheid niet alleen om bomen planten en groene beslissingen maken. Wij gaan ook voor duurzame samenwerkingen met onze partners. Dit doen we op de volgende manier:

  Kennis delen

  Wij kijken altijd of jouw organisatie wellicht zelf activiteiten kan overnemen. Het abonnement is daarom maandelijks opzegbaar. Je kunt natuurlijk altijd afschalen of opschalen.  Zo kunnen wij onze skills weer op andere vlakken gebruiken indien nodig.

  Verduurzaming stimuleren met korting

  Wij hopen dat de bedrijven en ondernemers in ons netwerk ook actief bezig gaan met verduurzamen de komende jaren. Daarom willen wij dit actief stimuleren. Als je klant bent bij Ecoteers, kun je korting verdienen op jouw maandelijkse pakketprijs als jouw organisatie verduurzaamt. 

  Circulair pricing model: prijs op basis van benodigde kennis, duurzaamheid & draagkracht

  Wij hanteren bij Ecoteers een speciaal prijssysteem. 

  Benodigde Kennis
  Allereerst zijn niet alle teksten hetzelfde. Het is voor onze schrijvers uiteraard makkelijker om over laagdrempelige thema’s te schrijven dan over complexe technologieën of software.

  Duurzaamheid & Draagkracht
  Wij gaan graag samenwerkingen aan met andere duurzame organisaties. Zo graag zelf dat wij kortingen geven die al snel kunnen oplopen. In het geval van kleine duurzame ngo’s waar wij zelf achter staan is er van alles mogelijk. 

  Heb jij een duurzame organisatie of werk je bij een duurzame organisatie? Koop dan geen pakket, maar vul even het contactformulier in. We komen dan graag met je in gesprek en doen met liefde water bij de wijn.

  Ons Copywriting Team

  Ben jij benieuwd wie er gaat werken aan jouw copywriting klus? Wij kijken bij copywriting altijd welke schrijver het beste past bij de content die er geschreven gaat worden. Hier alvast een paar enthousiaste leden van ons copywriting team.

  Annick Bodewes
  Copywriter | SEO specialist

  Hoe kunnen we je van dienst zijn?

   Hoofdkantoor:
   Bernadottelaan 13
   3527 GA, Utrecht
   Nederland

   Kantoor Hengelo
   Demmersweg 32
   7556 BN, Hengelo
   Nederland

   Kantoor Tilburg
   Meutestraat 14
    5042 XK, Tilburg
   Nederland

   Kennis is er om te delen

   Onze kennisbank

   We delen graag onze kennis op het gebied van content, daarom schrijven onze schrijvers periodieke blogs over de laatste trends in het land van copywriting. Deze zijn allemaal te vinden in onze kennisbank. Hieronder de laatste artikelen die geschreven zijn door onze schrijvers. 

   SEO Copywriting voor jouw bedrijf

   Content marketing valt en staat met goede SEO copywriting. De Ecoteers SEO copywriters in Utrecht specialiseren zich in kwalitatief sterke teksten schrijven die SEO geoptimaliseerd zijn. SEO copywriters verwerken de zoekwoorden die uit de SEO analyse zijn gekomen in hun artikelen. Zo wordt je webshop of website SEO proof gemaakt en wordt de zichtbaarheid verbeterd. Hieronder leggen we meer uit over SEO copywriting, het belang van een goed content plan en hoe Ecoteers je hierbij kan helpen!

   Wat is copywriting?

   Copywriting wordt gedefinieerd als een wervende of commerciële tekst schrijven. Dit wordt gedaan door copywriters of content marketeers. Vaak zie je deze specialisten terug op de marketing afdeling van een bedrijf of bij een marketingbureau. Het doel van een copywriter is het schrijven van een aantrekkelijke tekst met commerciële doeleinden. Een vrij breed begrip dus. Copywriting wordt bijvoorbeeld gebruikt voor reclames, folders, nieuwsberichten, e-mails en product reviews. Ook kun je copywriters blogs laten schrijven voor op een website.

   seo copywriting

   Wat is SEO?

   SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’. In het Nederlands heet dit zoekmachine optimalisatie. Het doel van SEO is een website of webshop hoog te laten scoren bij zoekmachines zoals Google. Hierdoor is jouw website of webshop beter te vinden voor de klant of eindgebruiker.

   SEO copywriting is dus de combinatie van copywriting en zoekmachine optimalisatie. SEO vriendelijk schrijven en het schrijven van een goede inhoudelijke tekst moeten hand in hand gaan. Dit is waar veel bedrijven vaak stuklopen bij het schrijven van een tekst of een content plan maken. Want hoe zorg je dat je met SEO vriendelijk schrijven een leesbare en interessante tekst krijgt? Omdat onze copywriters gespecialiseerd zijn in SEO copywriting, wordt de kwaliteit van de teksten gewaarborgd. Daarnaast wordt, met het gebruik van de juiste SEO keywords, gezorgd dat de teksten hoog scoren bij de zoekmachines.

   Waarom is SEO copywriting belangrijk?

   Hogere vindbaarheid

   Een hogere vindbaarheid is optimaal voor het werven van nieuwe klanten of het verkopen van meer producten op je webshop. Ons copywriting team blogs laten schrijven of website teksten laten schrijven maakt ook de inhoud van jouw site rijker en interessanter voor zowel klanten als andere bezoekers. Ze blijven langer op de pagina hangen, waardoor ook het conversieratio wordt verbeterd.

   Als startende ondernemer of MKB’er denk je wellicht met een website makkelijker nieuwe klanten te kunnen scoren of jouw bedrijf zichtbaar te maken voor de buitenwereld. Echter zul je merken dat het erg lastig is om zomaar gevonden te worden als nieuwe site of webshop. Hiervoor heb je een goed content plan nodig, vaak zelfs een multi channel content strategie waarmee jij je website SEO proof maakt.

   SEO copywriting trekt de klanten naar jou toe. Dit is vaak een stuk optimaler dan alleen proberen te adverteren om actief klanten te werven. Klanten zoeken namelijk op Google naar bepaalde diensten of producten. Door hoog te scoren met SEO copywriting trek je ze als het ware jouw showroom in. De klanten hebben al een onderliggende interesse in het product of dienst die aangeboden wordt, wat weer een extra stap actieve marketing scheelt. Het resultaat is meer bereik, meer klanten en meer verkopen.

   Rijkere content

   Zoals eerder besproken, is geoptimaliseerde tekst schrijven dus goed voor de zichtbaarheid van jouw bedrijf. Een inhoudelijk interessante tekst schrijven is echter ook belangrijk om bezoekers op de pagina te houden. Met een content plan werk je ook uit welke inhoud er op jouw website moet komen. De tekst moet aansluiten bij jouw product of dienst, en met de rest van de inhoud van de website. Banken schrijven blogs over persoonlijke financiën en geldzaken maar een webshop schrijft reviews over verschillende producten of uitleg over het gebruik van de producten. Op een website teksten laten schrijven, kan dus per klant verschillen.

   Soms is het doel van de tekst schrijven echt alleen het optimaliseren van je zichtbaarheid. Op andere momenten wil je jouw klanten informeren, interesseren of aan het denken zetten. Hierdoor is een goede SEO copywriting strategie dus zo belangrijk. Door gebruik te maken van onze gespecialiseerde content marketeers weet je zeker dat alle teksten op jouw website hun doel bereiken.

   Een SEO proof website met rijke content scoort betere reviews en zorgt voor meer vertrouwen bij consumenten. Het ziet er namelijk professioneel uit. Eindgebruikers krijgen een betere indruk van het bedrijf en voelen een hogere mate van kwaliteit. Je kunt klanten makkelijker op je website houden en interesseren in jouw bedrijf, stichting, producten en diensten.

   Content plan werkwijze

   Wat is content?

   Eigenlijk is content alles wat via een bepaald medium uitgedrukt moet worden naar een eindgebruiker, zoals een klant. Dit zijn dus niet alleen teksten, maar ook kunst en communicatie door middel van spraak. In ons voorbeeld is content de tekst die door de copywriters en content marketeers geschreven wordt voor op een website.

   Voor content of tekst schrijven op de website heb je een content plan nodig. Zo’n content plan of content strategie is belangrijk om de SEO copywriting te stroomlijnen en om te zorgen dat het doel van de teksten wordt behaald.

   In de meeste gevallen geven onze klanten onze SEO copywriters in Utrecht een lijst artikelen die over bepaalde onderwerpen gaan. Wij doen de rest! Het SEO onderzoek en de SEO copywriting kan in zijn geheel door ons worden verzorgd. Uiteraard is de mate van betrokkenheid bij elke klant verschillend. Zo is SEO copywriting bij ons aantrekkelijk voor zowel start-ups als grotere bedrijven. We passen ons altijd aan aan de mate van expertise van onze klant.

   Doelgroep onderzoek

   Elke klant heeft een andere doelgroep, en andere doelen met het gebruik van SEO copywriting. Hoog scoren op Google is voor een restaurant of kapper namelijk anders dan voor een webshop of nieuwsplatform. Doelgroep onderzoek en SEO analyse brengen in kaart welke teksten geschreven moeten worden en met welk doel, om zo de juiste eindgebruikers te bereiken. Een restaurant wil hoog scoren in de zoekmachine zodat mensen het restaurant makkelijker vinden wanneer ze op zoek zijn naar eetgelegenheden in de buurt. Een webshop wil wellicht een constante stroom content die aansluit op de producten die ze aanbieden om boven de concurrent uit te komen.

   blogs laten schrijven

   Duurzaam SEO Copywriting

   Ecoteers richt zich dus op SEO copywriting en het maken van het juiste content plan voor haar klanten. Als duurzame onderneming is onze focus ook nog eens extra gericht op de toekomst. Onze diensten hebben het doel een positieve impact te hebben op de wereld. Daarom werken we ook graag samen met andere duurzame organisaties.

   Benieuwd naar hoe we te werk gaan of wil je graag een keertje langskomen? Onze copywriters in Utrecht staan altijd open voor enthousiaste klanten! Neem dus gerust contact met ons op zodat we samen naar de mogelijkheden kunnen kijken.

   SEO Copywriting: Veelgestelde Vragen

   SEO Copywriting is het SEO vriendelijk schrijven van content om zo jouw website SEO-proof te maken. Content marketeers of SEO copywriters website teksten laten schrijven, zorgt daardoor voor een betere vindbaarheid op Google en een rijkere, aantrekkelijkere pagina.

   Jouw website SEO proof maken met SEO tekst schrijven, zorgt voor meer verkeer naar jouw pagina. Met SEO copywriting werf je dus meer klanten, verhoog je je conversieratio op verkopen en zorg je voor een betere online vindbaarheid. Je kunt bijvoorbeeld blogs laten schrijven of andere website teksten laten schrijven door een SEO copywriter.

   Met een content plan of content strategie wordt SEO tekst schrijven makkelijker. Aan de hand van doelgroep onderzoek weet een content marketeer of SEO copywriter welke content er geschreven moet worden. Een multi channel content strategy zorgt voor het juiste gebruik van SEO copywriting op alle mediums van de organisatie.

   SEO copywriting wordt vaak gedaan door een SEO specialist. Een team van copywriters of content marketeers zorgt voor het juiste content plan om jouw zichtbaarheid te verbeteren. Denk hierbij aan SEO tekst schrijven, blogs laten schrijven of andere website teksten laten schrijven.

   SEO Marketing doet misschien niet meteen denken aan duurzaamheid, maar ook met tekst schrijven kun je duurzaam zijn. SEO copywriting wordt gebruikt om een impact te maken op de wereld. Ook kan je als duurzame organisatie samenwerken met een duurzame SEO copywriting specialist.