Kromkommer

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

Kromkommer bestrijdt de verspilling van groenten en fruit die er niet helemaal perfect uitzien en probeert zo de manier waarop mensen denken over de kwaliteit van deze producten te veranderen. Samen met een eigen Krommunity creëren zij positieve campagnes en vinden ze steeds weer nieuwe creatieve manieren om de kijk op afwijkende groenten te veranderen. Lopende projecten zijn een kinderboek, een educatief programma voor basisscholen en fruit- en groentespeelgoed.

Voedselverspilling de deur uit

Kromkommer gelooft dat je voedselverspilling alleen kunt aanpakken als je de hele keten betrekt en zoveel mogelijk mensen fan worden van krom. Dat doet Kromkommer via campagnes, het kromme groente en fruit speelgoed, het kinderboek “De Krommies – Meneer Tweebeenpeen” en het “Red de Krommies” lespakket.

In 2018 lanceerde Kromkommer samen met duurzame speelgoedmaker PlanToys de Kromme groente en fruit speelset. PlanToys maakt speelgoed van Thaise rubberbomen die geen rubber meer produceren. 

Het zaagsel wat overblijft na productie, ook wel PlanWood genoemd, wordt weer gebruikt om de kromme groente en fruit speelset mee te maken. Het speelgoed wordt gekleurd met pigmenten uit groente, fruit en kruiden. En de kromme helden worden in elkaar gezet met natuurlijke lijm. 

Deze unieke en duurzame producten werden tot voor kort alleen in speciaalzaken en fysieke winkels aangeboden. Later werden deze ook online aangeboden door grote bekende online winkels, maar er was geen eigen webshop. 

Een eigen Kromkommer website

In Ecoteers werd een duurzame partner gevonden voor het opzetten van een betrouwbare webshop met beveiligde betalingsmethodes. Hierbij werd ook gekeken naar een gebruiksvriendelijke oplossing waardoor Kromkommer zelf makkelijk de website kan inzien en aanpassen. 

Kortingen worden via kortingscodes automatisch verwerkt en in de prijs doorberekend. Klanten kunnen na het opgeven van hun gegevens met een muisklik meteen een account aanmaken. Vervolgbestellingen zijn hierdoor makkelijker te realiseren omdat bestellers zich tijdens het bestellen kunnen inschrijven voor de e-mail nieuwsbrief. 

De webshop van Kromkommer

Als betalingsmethode is er bewust voor iDeal gekozen, veruit de meest gebruikte betalingsoptie in Nederland die alle banken ondersteunen. Ook dit vereenvoudigt het beheer en inzicht in de binnengekomen betalingen. 

Tegenwoordig kunnen klanten nu op ieder gewenst tijdstip het boek van Meneer Tweebeenpeen of de speelset bestellen op de eigen webshop van Kromkommer. Inmiddels wordt de speelset overal ter wereld verkocht en maken zo kinderen van Zweden tot China kennis met de Krommies.

Wil je zelf ook je kromme fruit speelset aanschaffen? Bekijk dan snel de webshop van Kromkommer!

Bekijk ook onze andere cases

Weten wat we voor jou kunnen betekenen?