Waarom wij WordPress gebruiken voor onze klanten

Om het onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken om zelf content toe te voegen aan hun website bevelen wij altijd een Content Management Systeem (CMS) aan. Een CMS maakt het mogelijk om zelf aanpassingen te maken aan je website, zonder hierbij diepere kennis te hebben van programmeertalen. Wij maken voor onze klanten gebruik van het CMS genaamd WordPress. 

Marktaandeel WordPress
WordPress is op het moment van schrijven de website met het grootste marktaandeel. Van de top 1 miljoen website, zijn er 318.828 die draaien op WordPress (31,8%). Dit gigantische aandeel is te danken aan de grote mogelijkheden die dit systeem biedt. Ook is WordPress open-source, wat dus inhoudt dat de broncode voor iedereen toegankelijk is. Dit zorgt er voor dat het altijd een stuk beter, sneller en veiliger is. 

Een aantal redenen waarom wij bij Ecoteers voor WordPress kiezen: 

SEO-Friendly

Doordat WordPress zo’n gigantisch marktaandeel heeft, zijn er ook heel veel verschillende plug-ins beschikbaar. Zo veel, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Echter zitten er wel degelijk veel parels verstopt hier in. Die ervoor kunnen zorgen dat je website een stuk zoekmachine vriendelijk wordt. 

Hiernaast hangt je SEO natuurlijk ook af van andere factoren, zoals bijvoorbeeld je hosting en het thema dat je hierbij gebruikt. Echter zorgen wij bij het opleveren van een website, dat dit altijd perfect is ingericht voor zoekmachine optimalisatie. 

Makkelijk in gebruik

We willen voor onze klanten een website die natuurlijk makkelijk in gebruik is op zowel de voorkant als achterkant. WordPress biedt deze opties door het aanmaken van pagina-rollen. Zo kunnen we instellen dat de klant alleen bij de nodige content kan op de achterkant van de website. Hierdoor hoef je niet door menu’s van honderden verschillende opties te scrollen om bij de benodigde informatie te komen. Dat maakt het natuurlijk wel zo makkelijk. 

Integratie met andere tools

Het CMS is erg makkelijk te integreren met gigantisch veel verschillende tools. Neem hiervoor als voorbeeld MailChimp, de grootste partij voor het verzenden van nieuwsbrieven. Op het moment zijn hiervoor alleen al 36(!) plugins beschikbaar om dit op de juiste manier te integreren. WordPress biedt dus opties om bijna alle grote beschikbaar tools te integreren in jouw eigen website. 

Mogelijkheid tot uitbreiding

Websites die gebouwd zijn in WordPress zijn erg makkelijk schaalbaar en uit te breiden. Mocht je plotseling beslissen toch producten te willen gaan verkopen via je website? Dat is goed mogelijk door het integreren van WooCommerce, de webshop module van WordPress, in je website. Om hierbij de grootte aan te geven, het totale aandeel van webshops dat draait op WooCommerce is 5,9%!

Wil jij weten wat Ecoteers voor jou kan betekenen op het gebied van een website laten maken in WordPress? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies gesprek!

Weten wat we voor jou kunnen betekenen?