On page SEO: Wat houdt dit in en hoe optimaliseer je het?

Als je aan de slag gaat met SEO, dan zijn veel verschillende on page SEO factoren die de zichtbaarheid van de pagina vergroten. 

Wil je je vindbaarheid optimaliseren? Dan gaat het niet alleen om keywords in teksten. Ook lay-out en kwaliteit doen ertoe.  

Klaar voor een all-in optimalisatieslag? Wij helpen je zodat op alle on page SEO factoren een 10 scoort.

Optimaliseer je pagina's

Wat je moet weten over on page SEO

Wil jij een eerlijk advies of jouw website klaar is om aan de slag te gaan met on page SEO? Plan dan een gratis audit in met onze co-founder Peter Dragstra. 

Wij gaan altijd voor transparantie. Als de basis van de website nog niet goed staat, zullen we dat eerlijk aangeven voordat we aan de slag gaan. Zo investeer je niet voor niets. 

een seo traject met ecoteers

Als je wilt profiteren van betere vindbaarheid, heb je een goede SEO strategie nodig. Aan de hand van deze kapstok kun je on page en off page SEO factoren optimaliseren. Wij bieden je stap voor stap de handvaten om hiervan te profiteren. 

Kick-off sessie

Voordat we aan de slag gaan met SEO onderzoek en een optimalisatie advies, willen we jouw organisatie leren kennen. Wat is jullie doelgroep, waar wil je wel en vooral niet op gevonden worden en welke vaktermen passen bij jullie?  

SEO onderzoek

Met deze input gaan wij vervolgens aan de slag. We doen SEO onderzoek waarin de huidige on page SEO aspecten worden geanalyseerd. Wat gaat er al goed op jouw website en waar liggen on page  optimalisatiekansen?

We koppelen dit aan een algehele SEO strategie, die we ook from scratch voor je kunnen opzetten als deze er nog niet is of wel een upgrade kan gebruiken. 

Ecotoday

Optimaliseren voor on page SEO 

We kruipen weer achter onze schermen vandaan om onze bevindingen met je te delen. We lichten de resultaten toe zodat je begrijpt waar de kansen liggen. Ook doen we een voorstel voor een SEO plan. Daarin combineren we de basisstrategie met laaghangend fruit om direct van te gaan profiteren.

We stemmen altijd onderling af wat je zelf wilt oppakken – met of zonder onze hulp – en wat je bij ons uitbesteed.  

Maandelijkse rapportage

On page zoekmachine optimalisatie is leuk, maar je bent natuurlijk benieuwd naar de resultaten. Daarom geven wij elke maand een rapportage. We monitoren de veranderingen en zijn transparant over de effecten ervan. Zien we dat we moeten schakelen? Dan hoor je het. 

Wij helpen jou groeien

De kwaliteit van content op jouw website staat aan de basis van online succes. Dat moet dan ook altijd voorop staan. Om jouw website te optimaliseren, loont het daarbij wel om te weten welke factoren belangrijk zijn. 

In onze analyses onderzoeken we alle on page SEO factoren, zodat je ontdekt op welke aspecten je de website kunt verbeteren. Dat gaat verder dan één alinea aanpassen. On page zoekmachine optimalisatie hangt samen met diverse factoren. Vindbaarheid is geen 1 + 1 =2, maar een vermenigvuldiging van diverse factoren. Wij geven je de inzichten en tools om die score steeds verder te verbeteren.  

Onze inhouse copywriters zijn gespecialiseerd in het inrichten van pagina’s die op alle on page SEO factoren goed scoren. We combineren sterke en overtuigende teksten met een gebruiksvriendelijke en converterende inrichting.

On page SEO optimaliseren? Profiteer van betere posities

Wij vertrouwen op onze services. Daarom geven wij een 100% garantie van groei die past bij elk budget.

  Duurzame samenwerkingen

  Succesverhalen

  Wij hebben al een groot aantal klanten bijgestaan om hun positie op Google te verbeteren. Hieronder volgen enkele van deze projecten. Bovendien zijn we altijd samen met onze klanten op zoek naar manieren om de samenwerking te versterken. Met als doel: het opzetten van een krachtig en duurzaam netwerk in Nederland 

  De Buren

  De Buren

  De nieuwe website in combinatie met volledige herziene teksten zorgt voor een toename in de traffic.
  Meer informatie

  Social Impact Factory

  Social Impact Factory

  Door middel van het structureel plaatsen van blogs een toename in maandelijks verkeer.
  Meer informatie

  Ons SEO team

  Ben je benieuwd naar wie jou gaat helpen met on page zoekmachine optimalisatie op jouw website? Maak kennis met een paar van onze fanatieke SEO teamleden. 

  Annick Bodewes
  Copywriter | SEO specialist

  Aan de slag met on page SEO?

   Hoofdkantoor:
   Bernadottelaan 13
   3527 GA, Utrecht
   Nederland

   Kantoor Hengelo
   Demmersweg 32
   7556 BN, Hengelo
   Nederland

   Kennis is er om te delen

   Onze kennisbank

   We delen graag onze kennis op het gebied van content. Daarom delen onze schrijvers periodieke blogs over de laatste trends in het land van zoekmachine optimalisatie. Deze zijn allemaal te vinden in onze kennisbank. Hieronder zie je de laatste artikelen van onze schrijvers. 

   Zoekmachine optimalisatie on page

   Goede, gebruiksvriendelijke content is de basis van online zichtbaarheid. Dat moet ten allen tijde voorop staan. Om te bepalen of jouw pagina dit biedt, gebruiken zoekmachines verschillende indicatoren. En die factoren kennen we door en door. Zo kunnen we je pagina’s effectief optimaliseren. Jij profiteert van organische groei. 

   On page SEO aspecten

   Benieuwd welke focuspunten er allemaal zijn als je aan de slag gaat met on page zoekmachine optimalisatie? We zetten er een paar voor je op een rij. 

   Hoewel dit geen complete on page SEO checklist is, maar slechts een beknopte opsomming van on site SEO factoren, laat het wel zien dat er veel zaken zijn waar je rekening mee kunt houden bij het optimaliseren van je pagina’s voor zoekmachines. 

   On page vs. off page SEO

   Als je je afvroeg wat on page optimalisatie voor zoekmachines is, dan rijst misschien ook wel de vraag wat je daarbuiten kunt doen. Wellicht heb je de term off page SEO wel eens horen vallen. Het verschil tussen deze twee spreekt eigenlijk voor zich: on page SEO gaat om factoren op je eigen website die helpen om jouw vindbaarheid te vergroten. Off page SEO gaat om wat er buiten jouw website om gebeurt.  Voorbeelden van off page SEO factoren zijn backlinks (andere websites die naar jou verwijzen) en het benoemen van jouw merknaam of product op social media.

   On page SEO wordt ook wel on site SEO genoemd, omdat het ook factoren betreft die je sitewide organiseert, in plaats van alleen op paginaniveau. Een SEO proof URL structuur betreft bijvoorbeeld de hele website en ook interne links gaan sitewide.  

   on page SEO

   On page SEO optimalisatie: Veelgestelde vragen

   On page zoekmachine optimalisatie verwijst naar factoren op je pagina die je kunt aanpassen om vindbaarheid van je content te vergroten. Zoekmachines zullen je informatie zo beter herkennen en zo kan je organisch verkeer groeien. 

   Voorbeelden van elementen die bij on page SEO optimalisatie komen kijken zijn: title en metatags, interne links, anchor teksten, alt tags, URL structuur, mobile friendliness en externe links.  Ook het integreren van veelgebruikte zoektermen hoort bij on page zoekmachine optimalisatie. 

   On page SEO gaat over factoren op de website of pagina die jouw vindbaarheid vergroten. Off page SEO verwijst daarentegen naar factoren van buitenaf, die bijvoorbeeld de autoriteit van je website doen versterken en daarmee je posities in zoekmachines verbeteren.