Internationale SEO: Wat is een goede strategie en hoe rol je die uit?

Wil je internationale SEO inzetten? Dan ben je gebaat bij een sterke strategie.

Zo bereik je doelgroep in de verschillende landen waarin je actief bent, in de juiste taal. Profiteer van wereldwijd verkeer en versnel je internationale groei.  

Wil je aan de slag met internationale SEO? Wij adviseren je over de mogelijkheden. Samen stellen we een internationale SEO strategie op, zodat jouw zichtbaarheid groeit. 

Behaal resultaat

De voor- en nadelen van internationale SEO:

Wil jij een eerlijk advies of jouw website klaar is voor internationale SEO? Plan dan een gratis audit in met onze co-founder Peter Dragstra. 

Wij gaan altijd voor transparantie, omdat langetermijnpartnerschappen voor ons het meest waardevol zijn. Gaan we samenwerken aan internationale SEO, dan weet je dat de basis goed staat om ook van de inspanningen te profiteren. 

Als je met ons gaat samenwerken

Om wereldwijd organisch verkeer naar je website te trekken, is internationale SEO essentieel. Met een goede strategie zorg je dat de juiste bezoekers op je website belanden via hun zoekopdrachten. Wij nemen je aan de hand in dit proces. 

Kick-off brainstormsessie

Voordat onze SEO specialisten aan het werk gaan, bespreken we samen op welke landen je wilt focussen,  hoe de doelgroep er daar uit ziet en welke doelen je internationaal hebt. Jij kent je klanten het beste en die waardevolle informatie vormt de basis van een goede internationale SEO strategie. 

Internationaal SEO onderzoek

Wij gaan aan de slag met het keyword onderzoek. We doen onderzoek naar het zoekgedrag in jullie focuslanden, analyseren de data en brengen de kansen in kaart. Dat gaat van een sterke basisstrategie voor de lange termijn tot quick wins die direct meer verkeer zullen opleveren.  

internationaal seo onderzoek

De internationale SEO strategie staat

Wanneer ons onderzoek is afgerond, nemen we je mee door de resultaten. Je krijgt meer dan alleen een plan op papier. We lichten het toe, doen voorstellen en leggen een plan van aanpak voor op basis van de prioriteiten en kansen. 

Daarbij kan je zelf een groot deel van de uitvoering in handen nemen, of er juist voor kiezen om dit geheel bij ons uit te besteden. 

Maandelijkse rapportage

Transparantie staat aan de basis van wat we doen. Daarom brengen we je elke maand op de hoogte van de belangrijkste resultaten en ontwikkelingen, waarmee we kunnen sturen om optimaal resultaat te behalen. 

Wij helpen jou internationaal zichtbaar te zijn

Kwalitatieve content staat aan de basis van ieder online succes. Dat geldt altijd en overal. Om in diverse landen zichtbaar te zijn moet je meer doen dan simpelweg je website vertalen. 

Ons SEO onderzoek geeft je inzicht in het zoekgedrag in verschillende landen. Zo kun je de content op je website afstemmen op de behoeften die er in de internationale markt zijn. Onze internationale SEO strategie houdt altijd rekening met verschillen tussen landen. 

Ons copywriters team is gespecialiseerd in het schrijven van inhoudelijk sterke teksten die goed scoren in zoekmachines wereldwijd. Zo groeit jouw internationale vindbaarheid. 

Combineer de conversiegerichte content met een strakke website en je zult zien dat de conversieratio groeit en je je marktpositie verder verstevigt. 

Klaar voor internationale SEO? Ga voor organische groei

Wij vertrouwen op onze services. Daarom geven wij een 100% garantie van groei die past bij elk budget.

  Duurzame samenwerkingen

  Succesverhalen

  Wij hebben al een groot aantal klanten bijgestaan om hun positie op Google te verbeteren. Hieronder volgen enkele van deze projecten. Bovendien zijn we altijd samen met onze klanten op zoek naar manieren om de samenwerking te versterken. Met als doel: het opzetten van een krachtig en duurzaam netwerk in Nederland 

  De Buren

  De Buren

  De nieuwe website in combinatie met volledige herziene teksten zorgt voor een toename in de traffic.
  Meer informatie

  Social Impact Factory

  Social Impact Factory

  Door middel van het structureel plaatsen van blogs een toename in maandelijks verkeer.
  Meer informatie

  Ons internationale SEO team

  Ben je benieuwd naar wie jou gaat helpen met Zoekmachineoptimalisatie voor jouw focuslanden en doelgroepen? Maak kennis met een paar van ons fanatieke SEO teamleden. 

  Annick Bodewes
  Copywriter | SEO specialist

  Aan de slag met internationale SEO?

   Hoofdkantoor:
   Bernadottelaan 13
   3527 GA, Utrecht
   Nederland

   Kantoor Hengelo
   Demmersweg 32
   7556 BN, Hengelo
   Nederland

   Kantoor Tilburg
   Meutestraat 14
    5042 XK, Tilburg
   Nederland

   Kennis is er om te delen

   Onze kennisbank

   We delen graag onze kennis op het gebied van content. Daarom delen onze schrijvers periodieke blogs over de laatste trends in het land van zoekmachine optimalisatie. Deze zijn allemaal te vinden in onze kennisbank. Hieronder zie je de laatste artikelen van onze schrijvers. 

   Zoekmachine optimalisatie over landsgrenzen heen

   Internationale SEO betekent niet dat je met één klap het organische verkeer uitbreidt naar de hele aardbol. Wil je buiten je vestigingsland gevonden worden omdat je hier ook je diensten of producten aanbiedt? Dan vraagt dat een gespecialiseerde aanpak per land. 

   Tegenvaller? Welnee. Juist met een specifieke SEO strategie per land of markt ga je internationaal succes boeken. Onze internationale SEO strategie geeft je inzichten in de verschillen tussen doelgroepen op basis van geografische locatie. Door te diversifiëren sluit de content naadloos aan bij de behoeften van de doelgroep in jouw targetlanden. 

   Onderdelen van een internationale SEO strategie

   Ga je internationaal, dan kan het zijn dat je veel meer concurrenten hebt voor een plekje in Google. Dat is het geval wanneer er in een ander land meer aanbieders zijn die iets vergelijkbaars bieden als jij doet. Het kan ook zijn dat er veel meer mensen zoeken op voor jouw relevante zoektermen, waardoor het potentiële verkeer weer stijgt. 

   Hoewel de concurrentie kan toenemen, kan ook juist het tegenovergestelde gebeuren. Wellicht zijn er in jouw vestigingsland wel veel ondernemers die een vergelijkbaar product bieden, maar is dit in andere landen aanzienlijk minder. Dat biedt kansen, mits er ook behoeften zijn in de markt. Dat weet jij waarschijnlijk al.

   Al deze factoren spelen een rol bij jouw internationale SEO strategie. We bouwen voort op de keuzes die jij al hebt gemaakt en voorzien je van inzichten omtrent het zoekgedrag en de kansen in zoekmachines voor de specifieke landen en talen. 

   Ingrediënten voor internationaal SEO succes

   SEO content optimalisatie

   Internationale SEO optimalisatie: Veelgestelde vragen

   Internationale SEO verwijst naar het vergroten van organisch verkeer over landsgrenzen heen. Je optimaliseert content zodanig dat je zoekmachines in diverse landen en talen jouw website weergeven, zodat je meer bezoekers krijgt. 

   Het begint bij het bepalen van de landen waarin je gevonden wilt worden. Zeg niet simpelweg: wereldwijd, want het zoekgedrag verschilt per land. Door hierop in te spelen profiteer je van verkeer dat je wat gaat opleveren. 

   Wij zeggen eerlijk: nee, dat is het niet. Je moet er de ruimte voor hebben. Een internationale SEO-strategie vraagt om voortdurend schakelen op diverse vlakken, omdat de ontwikkelingen per land en taal constant fluctueren. Hier wil je op inspelen en dat vraagt commitment.