Extra omzet behalen door je Google Shopping uit te besteden

Rendement uit je Google Shopping advertenies behalen? Neem dan contact op met de experts van Ecoteers! Wij helpen jou namelijk graag het maken, plaatsen en inrichten van de Google Shoppingadvertenties.

Vooraf bespreken wij jouw wensen door, zodat je geen onnodig geld verspild en de juiste mensen target.

Google Shopping bij Ecoteers

Ons team van specialisten stelt voor jou de juiste Google Shopping strategie op. Hoe ziet het Google Shopping traject van Ecoteers er precies eruit? Hieronder leggen wij uit hoe we dat doen.

Kick-off brainstorm sessie

Het opzetten van een succesvolle advertising campagne begint bij het bepalen van de doelstelling. Op basis van de doelstelling selecteren we de juiste kanalen die we in gaan zetten om de doelstelling te behalen. In deze fase leggen we de basis van de strategie voor de komende periode. Tegenwoordig is de keuze ruimer dan ooit. Daarom nemen wij het voortouw tijdens het keuzeproces en maken we je wegwijs binnen de huidige mogelijkheden.

 

Opzetten campagnes en advertenties

Wanneer na het bepalen van de strategie de basis voor de komende periode is gelegd, starten we met het inrichten van de campagnes. Tijdens het opzetten en inrichten van campagnes bepalen we de targeting en creëren we de advertenties. Ook in deze fase staat tijdens het nemen van iedere beslissing de doelstelling centraal.

 

Monitoring en optimalisatie

Monitoren en optimaliseren is een onmisbaar en cruciaal onderdeel die bepalend is voor het succes van de campagnes. Op basis van verkregen data worden campagnes bijgestuurd. Dit is een doorlopend proces zolang de campagne live staat.

Hulp bij de opzet van Google Shopping

Google Shopping uitbesteden aan de experts van Ecoteers

Ons team gaat jou helpen met het opzetten van de juiste strategie voor betere resultaten. Je Google Shopping uitbesteden aan Ecoteers heeft als groot voordeel dat het jou enorm veel tijd bespaart en kosten bespaart.

Meer weten over hoe Google shopping? Neem dan vrijblijvend contact op met Peter, co-founder bij Ecoteers. Peter heeft meer dan 5 jaar ervaring en kan je vrijblijvend op weg helpen.

Peter Dragstra

Met onze expertise en uitgebreide kennis, helpen we jou met het bereiken van een hogere click through rate en betere conversies. Het uitbesteden van Google Shopping optimalisatie zorgt ervoor dat je op de lange termijn minder onnodig geld verspilt aan advertenties die niks opleveren. We blinken namelijk vooral uit in het effectief besteden van de online marketingbudgetten. Bij Ecoteers zitten namelijk kleine MKB’ers, start-ups en NGO’s. Binnen Google Shopping zijn wij gespecialiseerd in het optimaliseren van campagnes, waardoor we geen grote marketingbudgetten er doorheen hoeven te jagen.

Wij, bij Ecoteers, hebben al jarenlang kennis en ervaring op het gebied van Google Ads, SEO en andere marketing diensten. Bij ons kun je kiezen voor een compleet dienstenpakket, waardoor alle diensten goed op elkaar aansluiten. Op deze manier houd jij tijd over voor andere belangrijke zaken en regelen wij de rest. Lees meer over onze succesvolle cases en ontdek alles wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Over Ecoteers

Door te kiezen voor Ecoteers draag je ook nog eens bij aan verantwoorde marketing voor een positieve bijdrage aan de wereld. Wij zijn van mening dat marketing voor goede doeleinden moet worden ingezet voor een duurzamere wereld voor ons allemaal.

Hoe doen we dit? We werken samen met duurzame partners en we werken samen met organisaties die bomen planten, omdat wij een positieve impact willen maken. Kies je voor onze expertise, dan kies je voor duurzaamheid.

Wat is Google Shopping?

Google Shopping is een onderdeel van de zoekresultaten van Google. Meestal zie je deze advertenties gelijk boven of rechts op de pagina staan wanneer je een product zoekt in de zoekmachine. Bij andere advertentienetwerken van Google Ads, zoals Google Search, Mobile Ads of Youtube Ads bijvoorbeeld, kun je zelf je zoekwoorden kiezen voor je advertenties. Je kunt zelf je biedingen beheren en budgetten instellen. Daarbij kun je live inzichten opdoen en optimalisaties uitvoeren. Het verschil met Google Shopping is dat Google zelf bepaalt wanneer advertenties worden vertoond. Op basis van je website en je product feed bepaalt Google wanneer de advertenties met productvermelding worden weergegeven en dat maakt dit een goede conversietool.

Wat levert Google Shopping jou op?

Het voordeel van je Google Shopping uitbesteden, is dat het je de mogelijkheid biedt om je producten tegen een redelijk lage conversie te adverteren en je online zichtbaarheid te vergroten. Bestaande en nieuwe potentiële klanten kunnen jouw producten gemakkelijk vinden en kopen wanneer ze zoeken naar bepaalde producten. Het gevolg hiervan is dat je meer verkeer naar je website trekt en meer kunt verkopen. Als je je afvraagt wat Google Shopping nu precies is en je advies op maat wilt, boek een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij ons. Onze Google Shopping specialist helpt jou graag op weg!

Google Shopping, Google Ads of Smart Shopping: wat is het handigst?

Er zijn verschillende tools van Google die je kunnen helpen met het adverteren van jouw producten. Maar welke tool is dan precies de beste keuze voor jou? Dit is afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt en de doelstellingen die je hebt. Hieronder volgen kort de verschillen:

Google Shopping vs Google Ads

We hebben dit net ook al een beetje uitgelegd, maar het grote Google Shopping vs Google Ads verschil is dat je als adverteerder de zoekwoorden zelf moet invoeren bij Google advertising. Verder kan je bij Google Shopping meerdere keren getoond worden, terwijl dit bij een zoekwoordadvertentie slechts één keer is.

Google shopping zoekt de zoekwoorden automatisch, door ze uit producttitels en beschrijvingen te halen. Google Ads biedt meer flexibiliteit om advertenties te maken met verschillende doelstellingen, terwijl Google Shopping goed werkt als je je zichtbaarheid wilt vergroten.

Search engine optimization in Utrecht

Google Shopping vs Smart Shopping

Dan is er ook nog Google Shopping vs Smart Shopping. Deze twee komen overeen, alleen combineert Smart Shopping de mogelijkheden van Google Shopping en Google Ads in een geautomatiseerde campagne. Heb je weinig tijd of expertise om zelf een advertentie te maken en te optimaliseren? Dan is Smart Shopping misschien wel iets voor jou.

Google Shopping bij Ecoteers

Wil jij je Google Shopping uitbesteden? Wij helpen je graag! Door het inzetten van de juiste online marketing Google Shopping strategie is het mogelijk om meer leads en sales van jouw website te behalen. Bij ons kun je een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen zodat we gezamenlijk kunnen kijken hoe we je het beste kunnen helpen. Klanttevredenheid en kwaliteit staat bij ons voorop en daarom is het mogelijk om onze services maandelijks op te zeggen.

Deze klant hielpen wij naar online succes

Lees hier verder voor een klant van Ecoteers die wij geholpen hebben met het verbeteren van hun online succes. Wij kijken altijd samen met onze klanten naar manieren om onze samenwerking te versterken en de gewenste resultaten te behalen!

Frenky Lewis

Frenky Lewis biedt hondenriemen aan die duurzaam geproduceerd en verpakt zijn. Zo wordt er bij de productie zo min mogelijk verpakkingsmateriaal gebruikt en geeft het bedrijf tien procent van de winst aan Stichting House of Animals. Hiermee willen ze zo veel mogelijk zwerfhonden van een voedzame maaltijd voorzien. Voor Frenky Lewis hebben wij een succesvolle campagne opgezet, waardoor de kosten per aankoop flink gedaald is (met 75 procent) door te focussen op vrij specifieke termen. Voor het slagen van de shoppingcampagne is het dan ook zeker belangrijk dat het product uniek is. Op dit moment hebben wij een ruime ROAS en halen wij maandelijks veel nieuwe klanten binnen. Binnenkort gaan wij de Shoppingcampagne verder uitbreiden en blijven wij in gesprek met de eigenaar, zodat we de juiste mensen blijven targeten.

Duurzame ondernemen

3 redenen om je Google Shopping aan Ecoteers uit te besteden

Google Shopping is een essentieel onderdeel geworden van de online marketingstrategie van veel bedrijven. Het stelt hen in staat om hun producten aan te bieden aan potentiële klanten die actief op zoek zijn naar specifieke items op Google. Het opzetten van een Google Shopping-campagne kan echter tijdrovend zijn en vereist veel technische kennis. Daarom kan het uitbesteden van deze taak aan een professioneel marketingbureau slim zijn.

Ecoteers is een marketingbureau dat gespecialiseerd is in het optimaliseren van Google Shopping-campagnes. Wij bestaan uit een team van ervaren en gecertificeerde Google Ads-specialisten die expertise hebben opgebouwd in het opzetten en beheren van succesvolle Google Shopping-campagnes voor klanten in diverse branches.

  1. Kennis en ervaring –  Ecoteers heeft jarenlange ervaring met het beheren van Google Shopping-campagnes voor klanten. Wij hebben inzicht in de meest effectieve strategieën en technieken die nodig zijn om een succesvolle campagne te creëren en uit te voeren.
  2. Up-to-date – Daarnaast is Ecoteers voortdurend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en veranderingen binnen de Google Ads-interface. Dit betekent dat we de nieuwste functies en tools van Google Shopping kunnen gebruiken om de resultaten van onze klanten te optimaliseren.
  3. Erkende Google Partner – Tot slot zijn wij een Google partner, wat betekent dat we door Google worden erkend voor het behalen van de maximale Ads-resultaten en dat we onze kennis en vaardigheden op het gebied van Google Ads op peil houden. 

Veelgestelde vragen

Gebruikers die in Google Shopping kijken zijn klaar om te kopen en daarom is het belangrijk om aanwezig te zijn in Google Shopping met jouw producten. Het voordeel van deze tool is dat het voor marketeers én webwinkeliers een snelle manier is om een productanalyse te doen. Je producten zijn direct zichtbaar in de zoekresultaten van Google en dit maakt het gemakkelijk voor klanten om deze te kopen. Vooral voor niche producten is Google Shopping aan te raden. Afhankelijk van je budget is het verstandig te investeren in deze tool.

Google Shopping biedt de mogelijkheid om nieuwe klanten te bereiken, omdat Google de grootste en populairste zoekmachine ter wereld is. De mensen die hier zoeken zijn ook bereid om de producten waarnaar ze zoeken ook daadwerkelijk te kopen. Afhankelijk van jouw positie en de concurrentie, kan het een goede marketing tool zijn.