De best WordPress plugins voor jouw website

Weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Wil je een website naar een hoger level brengen? Een goede manier om dit te verwezenlijken, is door middel van het integreren van de WordPress plugins. Dat is software met extra functionaliteiten die je kunt downloaden om de website uit te breiden zoals jij wilt. Wat zijn de best WordPress plugins? We behandelen het in dit artikel.

Best WordPress plugins

Wanneer je meer rendement uit je website wilt halen, is het van belang dat je de juiste WordPress plugins gebruikt. Er zijn echter ontelbaar veel plugins beschikbaar. Iedere plugin heeft zijn eigen kenmerken en voegt daarmee wat toe aan het functioneren van jouw website. We bespreken de beste WordPress plugins op het gebied van zoekmachine optimalisatie en navigatie.

Zoekmachine optimalisatie

Als je wilt dat jouw website veel bezoekers krijgt, is het handig om je bezig te houden met zoekmachine optimalisatie. Er zijn verschillende plugins die je kunt installeren om jouw pagina’s SEO-proof te maken. Met de best WordPress plugins op het gebied van SEO wordt de vindbaarheid van jouw website hoger en verbeter je de positie in Google.

Een goede SEO-tool, waar veel organisaties gebruik van maken is Yoast. SEO in WordPress blijft voor sommige mensen een complex onderwerp. Yoast biedt een scala aan geavanceerde functies die bovendien erg gebruiksvriendelijk zijn. Ook worden er functies aangeboden voor gevorderde gebruikers, waaronder werken met meta-variabelen. Yoast hoort wat ons betreft absoluut bij de best WordPress plugins.

Locatie

Naast zoekmachine optimalisatie, zijn er plugins op vele andere gebieden. Denk bijvoorbeeld aan het weergeven van de locatie van jouw bedrijf of organisatie. Je ziet op websites regelmatig een kaart waarop de locatie wordt weergegeven. Een van de beste WordPress plugins hiervoor is die voor Google Maps. Bezoekers van jouw website zien in een oogopslag waar ze jou kunnen vinden en kunnen hier eenvoudig naartoe navigeren.

Waar moet je op letten bij het installeren van de best WordPress plugins?

Veiligheid

WordPress biedt dus de mogelijkheid om allerlei functionaliteiten aan jouw website toe te voegen. Dat betekent wel dat zij geen volledige controle hebben over deze plugins. Daarom is het van belang om de betrouwbaarheid van plugins te controleren. Met name verouderde plugins kunnen een kwetsbaar onderdeel van jouw website worden. Omdat een website jouw online visitekaartje is, is het van belang om te letten op de veiligheid van plugins. Er zijn onder de best WordPress plugins ook plugins die de veiligheid van jouw website juist in de gaten houden zoals Sucuri en Wordfence.

Laadtijd website

Het installeren van plugins is belangrijk voor je website. Toch kan het installeren daarvan een paar nadelen met zich meebrengen. Hoe meer plugins je namelijk integreert op je website, hoe groter de kans aanwezig is dat je website vastloopt. Elke plugin heeft namelijk een bepaalde laadtijd. Dit zijn vooral plugins die gebruik maken van grote bestanden en externe bronnen. Plaats dus niet te veel van dit soort plugins op je website, om een lange laadtijd te voorkomen.

Wil je profiteren van de best WordPress plugins? Overweeg om een professionele geoptimaliseerde website te laten maken die precies aansluit bij jouw wensen. Bekijk onze webdevelopment diensten en ontdek wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen!

Weten wat we voor jou kunnen betekenen?