Een betaalbare website laten bouwen: waar moet je op letten?

Een website is jouw online visitekaartje. Het is daarom van belang dat de website uitstraalt wat jij wilt en ook de juiste doelgroep aanspreekt. Dat is niet zo eenvoudig als het misschien lijkt, en daarom besteden veel organisaties het maken van een website uit. Je kunt een kwalitatief goede, maar betaalbare website laten bouwen. In dit artikel leggen we uit waarom dat interessant is en waar je op moet letten.

Het belang van een goede website

Bezoekers van jouw website baseren hun eerste indruk bijna volledig op het design. Niet de inhoud van tekst, maar de uitstraling is dus bepalend. Een herkenbaar design kan zorgen voor vertrouwen in de organisatie en dat geeft de website bezoeker een ontspannen gevoel.

Een goede website verhoogt de conversieratio’s: het percentage bezoekers dat overgaat tot actie. Dat kan zijn het aankopen van een product of het invullen van jouw contactformulier. Het design van bijvoorbeeld de knoppen op jouw website kan de conversieratio doen verdubbelen.

Ook de snelheid van jouw website is cruciaal. Wanneer een website te lang laadt, haken bezoekers af en dat is een gemiste kans. Tegenwoordig komt bijna de helft van de websitebezoeken via mobiele apparaten, waar mensen gewend zijn dat alles snel gaat. Een trage of niet-mobielvriendelijke website is dan een afknapper.

Een goede website kan kortom het verschil betekenen tussen een winstgevend of verlies draaiend bedrijf. Als je verzekerd wilt zijn van een goede website, kan het dus verstandig zijn om te kiezen voor een betaalbare website laten bouwen.

De voordelen van een website laten maken

Een betaalbare website laten bouwen heeft veel voordelen, die we hier op een rijtje zetten.

Kwaliteit gewaarborgd

Hoewel je zelf misschien een website in elkaar kunt knutselen, is het de vraag hoe deze technisch in elkaar zit. Je loopt het risico dat je met weinig kennis een website bouwt die aan de achterkant een chaos is. Google’s bots kunnen de broncode van je site dan niet goed lezen en zo wordt je niet snel getoond in de zoekresultaten. Professionele website bouwers zorgen ervoor dat jouw website goed te lezen is door Google.

Ga je voor een betaalbare website laten bouwen, dan profiteer je dus van de bredere kennis van webdevelopers. Zij weten vaak hoe je een website in elkaar moet zetten zodat hij er niet alleen goed uit ziet, maar ook goed vindbaar is in Google. Daarnaast letten ze op het optimaliseren van de conversieratio’s en de snelheid van de website. Die is namelijk cruciaal om te voorkomen dat jouw bezoekers al afhaken voordat ze maar een letter gelezen hebben op jouw website.

Toekomstbestendig

Een ander voordeel van een betaalbare website laten bouwen is dat aanpassingen of uitbreidingen gemakkelijk door te voeren zijn. De webdeveloper bouwt de website als het goed is op zo’n manier dat jij dit zelf kunt doen, of kunt laten doen wanneer je daar in de toekomst behoefte aan hebt. Als je de website zelf bouwt, loop je het risico dat deze al tegen zijn grenzen aan zit of dat hij niet flexibel genoeg is om met jouw organisatie mee te groeien. Wanneer je de website hebt laten bouwen door een professional kun je altijd terugvallen op de maker, die precies weet wat er mogelijk is.

Daarnaast sta je er niet alleen voor wanneer er zich problemen voordoen op jouw website. Voor technische support kun je meestal terecht bij het bedrijf dat de website heeft gebouwd. Zo ben je verzekerd van een goed werkende website, ook in de toekomst.

Tijdsbesparend

Daarnaast scheelt het natuurlijk tijd wanneer je het bouwen van de website uitbesteed. Zelf moet je er waarschijnlijk veel tijd in stoppen, wat je misschien ook helemaal niet zo leuk vindt als het niet jouw tak van sport is. Een webdeveloper heeft de benodigde kennis en vaardigheden al en hoeft deze dingen niet meer uit te zoeken. Bovendien kun jij je blijven richten op jouw ‘core business’: dat waar je het beste in bent en wat ook de meeste tijd waard is.

Financieel haalbaar

Wanneer je wilt gaan voor een betaalbare website laten bouwen, zul je ontdekken dat er tal van mogelijkheden zijn. Dat maakt dat er wijd uiteenlopende prijzen hangen aan het laten bouwen van een website. Een webdeveloper kan jou precies laten zien wat alle mogelijkheden zijn. Vervolgens kies jij hoe geavanceerd jouw website moet worden, afgestemd op jouw behoeften en financiële mogelijkheden. Zo blijft het betaalbaar.

Waar moet ik op letten als ik een betaalbare website wil laten bouwen?

We geven je tenslotte een paar tips om op te letten wanneer je het bouwen van jouw website uitbesteedt.

Zorg dat het voor de bouwer van de website duidelijk is wie jouw doelgroep is en welke uitstraling je wilt hebben. Denk hier vooraf over na, want de meeste webdevelopers zullen hier ook naar vragen. Geef dus genoeg bagage om jouw identiteit te kunnen vertalen naar een online visitekaartje. Zoals gezegd: de eerste indruk van jouw website is cruciaal.

Bespreek SEO en conversieoptimalisatie met het bedrijf waar je een betaalbare website wilt laten bouwen en check de mate van specialisatie hierin. Voorkom dat je investeert in een website die er alleen mooi uitziet, maar amper wordt bezocht. Je wilt immers dat jouw nieuw ontworpen website zijn vruchten afwerpt.

Bij een website hoort ook een domeinnaam. Houd altijd in de gaten dat de domeinnamen die je wilt beheren in jouw eigen bezit zijn, en niet in dat van de website bouwer.

Tenslotte: je kunt vandaag een betaalbare website laten bouwen, maar je wilt er in de toekomst ook plezier van hebben. Bespreek daarom de mogelijkheden omtrent aanpassingen en uitbreidingen van je website nadat hij voor je gebouwd is.

Wil jij een betaalbare website laten bouwen? We helpen je daar graag bij! Bekijk onze webdevelopment diensten en neem gerust contact met ons op.

Weten wat we voor jou kunnen betekenen?