Hoe schrijf je SEO vriendelijke teksten?

Wanneer er SEO vriendelijke teksten op jouw website staan, realiseer je een betere positie op Google. Het draait om de inhoud van de content: die moet kwalitatief goed zijn en belangrijke SEO termen bevatten. Maar hoe maak je een tekst SEO vriendelijk? 

De tekst scoort beter in zoekmachines wanneer je focust op één zoekwoord, in plaats van op 4 verschillende zoekwoorden. Dan concurreer je namelijk binnen je eigen tekst en vermindert de relevantie van jouw pagina voor elk afzonderlijk zoekwoord.

Positie van zoektermen

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de positie van de SEO zoekterm. Hoe verder naar voren een woord staat, hoe beter het scoort in zoekmachines. Het is dus belangrijk om het zoekwoord waarop je wilt scoren in de eerste alinea van je tekst te gebruiken. Het loont om die zoekterm één keer dik te drukken. Ook het gebruik van tussenkopjes met daarin de zoekterm, maakt de tekst SEO vriendelijker.

Balans is cruciaal voor SEO

Maar dan ben je er nog niet. SEO vriendelijke teksten bevatten het zoekwoord meerdere keren op verschillende plekken. Voorzichtigheid is geboden, want het volproppen van de tekst met dat ene zoekwoord werkt niet. Google heeft dat door en dat zal de positie van jouw pagina in verslechteren. Bovendien leest een tekst ook niet prettig wanneer het vol staat met dezelfde term. Zoekmachines zijn slim genoeg om de SEO zoekterm te herkennen wanneer het in een zin gebruikt is. Een werkwoord in een andere vorm of andere woorden tussen de zoekterm zijn geen probleem. Het maakt de tekst juist natuurlijker en daarmee SEO vriendelijker.

Verrijken met media 

Tenslotte wordt de tekst SEO vriendelijker wanneer je media toevoegt. Denk bijvoorbeeld aan afbeeldingen, video’s, polls en infographics die de kale tekst ondersteunen. Weinig mensen zullen een lange lap tekst uitlezen, maar afbeeldingen of video’s bekijken doen ze sneller. Zo wordt de tekst fijner leesbaar en waardevoller, wat Google herkent en vervolgens beloont met een hogere positie.

Hulp bij het schrijven van SEO vriendelijke teksten? Ontdek wat Ecoteers voor jou kan doen op het gebied van zoekmachine optimalisatie

Weten wat we voor jou kunnen betekenen?