Linkbuilding software: wat is het en wat kan ik er mee?

Weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Als jij de meest geschikte Linkbuilding Software wilt kiezen, moet je eerst weten wat je er allemaal mee moet kunnen. Wij leggen je in dit artikel graag uit waar je op moet letten en waarvoor je bepaalde functionaliteiten nodig hebt.

Wat is Linkbuilding Software?

Linkbuilding is een cruciaal onderdeel van SEO. Door de verwijzingen van externe websites naar jouw website stijgt jouw DA (Domain Authority). Met een hogere DA scoort al jouw content hoger op Google.

Omdat Linkbuilding onderdeel is van een goede SEO-strategie, zitten er veel functies in de meest populaire SEO-software. Echte dedicated Linkbuilding softwarepakketten zijn er nog niet.

Wat moet mijn SEO-softwarepakket kunnen?

Om bruikbaar te zijn voor linkbuilding is het belangrijk dat jouw SEO-software pakket de volgende functionaliteiten heeft:

  • Overzichten van de bestaande backlinks op een domein
  • Overzichten van de broken links
  • Analyse tools voor de waarde van potentiële backlinks
  • Concurrentie analyse
  • DA checker (liefst meerdere domeinen tegelijk)
  • Interne linkstructuur checker

Waarom is dit belangrijk?

Allereerst zijn de bestaande backlinks het laag hangende fruit. Doordat jouw domein de nodige veranderingen heeft ondergaan, kunnen URL’s veranderen. Hierdoor ontstaan broken links.

Broken links

Broken links kun je vaak makkelijk verhelpen. Je hebt allereerst de optie om de externe website te benaderen, en te vragen of zij hun hyperlink zouden kunnen aanpassen.

linkbuilding software broken link

Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kun je overwegen om jullie url-structuur aan te passen.

Maak altijd de afweging of de backlink dusdanig waardevol is dat het ten koste gaat van jouw url-structuur.

Potentiële links & concurrentie

Daarnaast is het handig om te kunnen checken hoe waardevol potentiële links zijn. Blogwebsites, startpaginawebsites of online magazines vragen soms hoge bedragen voor hun gastblogs. Dit moet je natuurlijk wel op waarde kunnen schatten.

Het is ook waardevol om te zien wat de concurrentie doet op bepaalde keywords. Hierdoor krijg je een beter beeld bij de keywords die wat extra aandacht kunnen gebruiken in de vorm van een sterke backlink.

DA & Interne Linkstructuur Checker

De Domain Authority van jezelf en de website die naar jou linken kunnen over de tijd erg veranderen. Het is goed om dit realtime te kunnen checken en het liefst ook tracken. Hierdoor kun je beter zien wat de nieuwste Google update voor consequenties heeft voor jouw SEO-strategie.

Ook de interne Linkstructuur is hiervoor erg belangrijk. Zoek daarom software die jou hier ook inzichten in geeft.

Ecoteers Linkbuilding

Heb jij hulp nodig het zelf regelen van Linkbuilding of wil je liever Linkbuilding uitbesteden? Kijk dan op onze Linkbuilding pagina of neem contact op.

Weten wat we voor jou kunnen betekenen?