Blog schrijven tips: de 7 handigste weetjes

Weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Blog schrijven? Blogs zijn net zoals vlogs, helemaal van deze tijd. Toch is het moeilijk om verkeer te krijgen op een website. Naarmate je maanden aan het bloggen bent en geen volgers of bezoekers erbij krijgt, raak je vaak ontmoedigd. Hieronder geven we 7 tips om de beste schrijfster in je naar boven te halen. Lees vooral verder voor tips bij het schrijven van een blog.

1. Koppen en structuur

Niets is voor een lezer fijner dan een blog op een overzichtelijke website te lezen. Daarom zijn de koppen erg belangrijk. Koppen zorgen voor een belangrijke structuur in een blog. De belangrijkste kop is Kop 1. Hier zet je de titel van de blog neer. De titel beslaat het hoofdonderwerp van de blog. Vervolgens zet je onder Kop 1 een kleine introductie, waarin je duidelijk maakt waar de blog voer gaat. Daarna volgen de tussenkoppen: Koppen 2. Bij Kop 2 geef je in een paar woorden weer waar de alinea over gaat. Hierdoor weet de lezer waar de blog verder over gaat.

Dit ‘blog schrijven tips’ artikel is een goed voorbeeld van een SEO blog. Zoals je ziet beslaat de titel het hoofdonderwerp en wordt er vervolgt met een introductie. Daarna zijn het allemaal losse koppen met de dusdanige informatie eronder.

2. Blijf up to date

Eén van de andere blog schrijven tips is het up-to-date blijven van je blog. Om terugkerende bezoekers op te bouwen, moet er structuur in je blogs zitten. Hiermee wordt bedoeld dat je regelmatig blijft posten. Het beste is 1 à 2 keer per week. Op deze manier blijf je lekker actief en hebben je vaste lezers elke week wat te lezen. Het belangrijkste is om blogs te schrijven over de onderwerpen die jij zelf het allerleukst vindt. Hoe leuker jij het onderwerp vindt, hoe leuker het te lezen is voor de bezoeker, aangezien het met veel vrolijkheid en passie is geschreven.

Een andere tip voor het schrijven van een blog is om mee te gaan met de trends van het moment. Voor de lezer is het natuurlijk niet boeiend om te lezen over een onderwerp dat 3 jaar geleden helemaal trending was en tegenwoordig niet.

3. Blog schrijven tips: Zorg voor een goede leesbaarheid

Voor de lezer is het fijn om een tekst te hebben die makkelijk leest. Daarom is het aan te raden om te zorgen voor een goede leesbaarheid van je artikel. Gebruik simpele woorden, want niemand heeft zin om vijf keer woorden op te zoeken die ze niet begrijpen. Ontdek je eigen schrijfstijl. Vaak is het voor de lezers fijn om een tekst te lezen waarbij ze het gevoel krijgen dat je met ze spreekt. Dus schrijf je teksten alsof je in gesprek bent met de lezer.

4. Gebruik voorbeelden

Voorbeelden geven vaak extra inzicht op een situatie of uitleg. Met behulp van voorbeelden kan je er als schrijver voor zorgen dat de lezer het begrijpt en een beter beeld krijgt bij jouw verhaal. Gebruik daarom altijd een aantal voorbeelden in je blog. Te veel voorbeelden kan ook een tegengesteld effect opleveren, aangezien het vaak langdradig kan worden. Lees daarom de tekst na afloop goed door en bedenk of je de juiste hoeveelheid aan voorbeelden hebt gebruikt.

5. Feedback van de lezers

Blog schrijven tips

Als blogger vind je het natuurlijk ook belangrijk wat de lezer van je vindt. Onderaan je artikel kan je een feedback balk plaatsen, waar de lezers hun feedback of ideeën voor andere posts achter kunnen laten. Gebruik de feedback om je blogs sterker en lees vriendelijker te maken.

6. SEO: Zorg voor een goede zoekmachine optimalisatie

Krijg je voornamelijk je bezoekers via sociale media, maar wil je ook via Google gevonden worden? Dan is deze blog schrijven tip van belang. Search Engine Optimalization, of SEO, is een ‘truck’ om hoger in google te verschijnen, waardoor mensen sneller op jouw pagina klikken.

Zoals je misschien hebt opgemerkt, komt het keyword ‘blog schrijven tips’ regelmatig voor in dit artikel. Google herkent herhaalde woorden van een artikel. Zodra mensen het keywoord ‘blog schrijven tips’ invullen in de Google zoekbalk, komen artikelen naar boven die dit keywoord meerdere malen bevatten.

Conclusie, meerdere mensen komen op de website terecht. Dit kan jij natuurlijk ook doen. Zoek de belangrijkste keyword van je blog. Houd deze in je achterhoofd terwijl je een blog aan het schrijven bent en benoem deze in de titel, tussenkoppen en een paar keer in je tekst.

Wil jij meer weten over SEO, en hoe je blog hoger kan scoren? Lees dan hier hoe kom je hoger in google zoekresultaten? Liever meteen hulp inschakelen bij het schrijven van (SEO) content? Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Weten wat we voor jou kunnen betekenen?