Social Impact Factory Utrecht en Amsterdam

Weten wat we voor jou kunnen betekenen?

De Social Impact Factory (SIF) in Utrecht en Amsterdam geeft startende duurzame en maatschappelijk verantwoorde ondernemingen de ruimte en het netwerk om te groeien en zo een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Zo kun je bij de SIF-locaties in Utrecht en Amsterdam vergader-, studeer- en evenementruimtes huren. Ook kom je gemakkelijk in contact met gelijkgezinde bedrijven en sponsors waarmee de SIF samenwerkt. De mogelijkheden bij SIF zijn niet gelimiteerd tot de werklocaties. De Social Impact Factory biedt namelijk ook verschillende programma’s, cursussen en uitjes aan om beginnende ondernemers klaar te stomen voor de toekomst.

De Global Goals halen

De zeventien Global Goals komen vaak terug in het verhaal van de SIF. Deze doelen staan vast in de agenda van de Verenigde Naties en moeten in 2030 uitgekomen zijn. Hedendaagse problemen, varieert van klimaatverandering tot aan economische en sociale ongelijkheid, worden in de doelen stevig aangepakt. Denk aan toegang tot onderwijs voor iedereen, duurzame leefomgevingen en geen armoede meer.

De SIF legt de nadruk vooral op doel zeventien: Partnership for the goals. De SIF biedt namelijk een kansrijke en vruchtbare werkomgeving die samenwerken vergemakkelijkt om de doelen uiteindelijk gezamenlijk te behalen. Ondernemingen die dus een positieve impact op de maatschappij willen makken zijn bij de SIF welkom om zich aan te sluiten als leden.

Het Netwerk krijg je erbij

Het netwerk van de SIF is groot en maakt het toegankelijk voor leden om een eigen netwerk op te bouwen. De partners van de SIF zijn, onder andere, Gemeente Utrecht, The School of Life, Oranje Fonds, MVO Nederland en Alfa Accountants. Het zijn er echter nog veel meer, klik hier om alle partners te bekijken. Maar ook met leden van de SIF kun je tijdens de werkdag socializen en brainstormen over mogelijke oplossingen en projecten. Tijdens een werkpauze ontmoet je gemakkelijk nieuwe mensen om vervolgens je netwerk verder uit te breiden.

Wat biedt de Social Impact Factory nou precies?

Bij de SIF kun je bedrijfs- en vergaderruimtes huren d.m.v. verschillende abonnementen. Ook is het mogelijk een flexwerkplek te reserveren. Je kunt dus ook individueel aan de slag, zowel als student of als ondernemer. De SIF in Utrecht bevindt zich naast het centraal station, op Vredenburg 40. De ingang bevindt zich bij het café de Utrechter, waar men kan vergaderen, evenementen kan organiseren of lunch kan halen tijdens het werk. De locatie in Amsterdam vind je op het NDSM-werf aan de overkant van het IJ. Beide locaties zijn van alle gemakken voorzien; zo heb je gratis koffie en thee, goede wifi verbindingen en moderne faciliteiten.

Naast bovenstaande locaties biedt de SIF ook verschillende programma’s, die meestal enkele maanden in beslag nemen. Ondernemingen, organisaties, maar ook jongeren kunnen participeren en op die manier kennis opdoen over sociaalmaatschappelijk ondernemen, een netwerk vormen en uiteindelijk iets waardevols opbouwen. Voor informatie over lopende programma’s, klik hier.

Ervaring van Ecoteers bij de Social Impact Factory Utrecht

Ecoteers huurt sinds 1 juli 2020 werkplekken bij de Social Impact Factory Utrecht. De werkplekken van de Social Impact Factory Utrecht zijn schoon en licht en de vergaderzalen zien er verwelkomend en netjes uit. Het is dus gemakkelijk om klanten te ontvangen en ongestoord in vergadering te gaan. Daarnaast is de locatie in hartje Utrecht naast het centraal station zeer praktisch, zowel voor ons als onze klanten. Ondanks de corona crisis en de daardoor verminderde bedrijvigheid binnen de SIF hebben we al goed kunnen netwerken. Zo zijn we bijvoorbeeld een samenwerking met kromkommer gestart, een bedrijf dat kromme groentes weer helemaal hip maakt door onderwijs en lesmaterialen aan te bieden. Het uiteindelijke doel is het tegengaan van voedselverspilling. Lees hier meer over duurzame samenwerkingen.

De wereld verandert en er is steeds meer vraag naar ondernemingen die het hart op de juiste plek hebben en handelen vanuit maatschappelijke standpunten. De SIF biedt deze ondernemingen de kans zich verder te ontwikkelen. Klik hier om te zien hoe je mee kunt doen. Duurzame mogelijkheden zijn er immers genoeg!

Klik hier om naar de home page over duurzaam ondernemen te gaan.

Weten wat we voor jou kunnen betekenen?