Tijd besparen met het inzetten van Google Ads scripts

Weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Het gebruiken van Google Ads scripts is een effectieve manier om handelingen binnen je Google Ads account te automatiseren. Naast het opzetten is het optimaliseren van Google Ads campagnes een belangrijk onderdeel. Om tijd te besparen of om doeltreffender te werk te gaan kunnen Google Ads scripts ingezet worden.

Wat zijn Google Ads scripts?

Een Google Ads script is een stuk JavaScript dat helpt bij het automatiseren van werkzaamheden binnen Google Ads. Het is mogelijk om dit zelf binnen Google Ads toe te voegen. Wanneer je over een groot Google Ads account beschikt, is het bijvoorbeeld mogelijk om met een script meerdere campagnes te pauzeren. Hierdoor kan veel tijd en geld bespaard worden.

Automatiseren

Waar in het verleden Google Ads specialisten veel tijd kwijt waren aan het monitoren en aanpassen van biedingen en zoekwoorden, zullen deze onderdelen in de toekomst steeds meer geautomatiseerd worden. Hierdoor kan een Google Ads specialist steeds meer een adviserende rol aannemen, om zo haar klant of werkgever beter te bedienen. Naast het inzetten van automatische biedstrategieën of aanbevelingen vanuit Google automatisch toe te laten passen, is het inzetten van scripts ook een methode om te automatiseren binnen het Google Ads account. 

Het inzetten van scripts

Omdat het schrijven van scripts complex kan zijn, is het mogelijk om vooraf gemaakte scripts uit de Google bibliotheek te gebruiken en/of te bewerken. Met de standaard scripts die Google Ads aanbiedt, kun je bijvoorbeeld rapporten van de prestaties van jouw Google Ads account downloaden. Ook kun je controleren of links in je advertenties niet verbroken zijn. Naast deze scripts zijn er bijvoorbeeld tal van scripts die wijzen op fouten binnen het Google Ads account. Door het inzetten van deze scripts kun je fouten snel signaleren en herstellen. Dit zodat ze geen negatief effect hebben op de resultaten.

De juiste Google Ads Scripts

Er zijn veel verschillende soorten scripts die ingezet kunnen worden. Denk hierbij aan scripts die automatisch biedingen aanpassen of bulk aanpassingen doen over het gehele Google Ads account. Het kiezen van de juiste scripts is hiervoor van cruciaal belang. Want alleen dan maakt het voor jou het werk ook makkelijker, en juist niet moeilijker. 

Advies nodig over het inzetten van de juiste Google Ads scripts voor jouw Google Ads account? Neem vrijblijvend contact met ons op. Voor ons volledige aanbod online advertising klik hier.  

Weten wat we voor jou kunnen betekenen?