De countdown: een online initiatief tegen klimaatverandering

TED is de inmiddels beroemde organisatie achter vele viral TED-talks. De informatieve en inspirerende lezingen worden gefilmd en daarna online gedeeld. Sommige TED-talks zijn inmiddels al miljoenen keren bekeken. Om deze populariteit in te zetten voor een goed doel lanceert de organisatie nu in samenwerking met Future Stewards de Countdown, een online initiatief om samen te strijden tegen klimaatverandering.

Waarom de Countdown?

Klimaatverandering en duurzaamheid zijn ingewikkelde onderwerpen. Niet alleen is de kern van het probleem moeilijk te begrijpen, het ontwikkelen van mogelijke oplossingen vergt een nieuwe creatieve denkwijze. Het is daarom van belang dat zoveel mogelijk mensen begrijpen wat klimaatverandering is, en waarom het belangrijk is om hier actie tegen te ondernemen. Met deze gedachte in het hoofd is de Countdown gelanceerd.

De sprekers van TED zijn in staat om ingewikkelde onderwerpen begrijpbaar te maken voor iedereen. Zodoende ontstond het idee om dit ook te doen bij klimaatverandering. Vanaf 6 uur ‘s avonds op 10 oktober kun je op het Youtube kanaal van TED luisteren naar verschillende lezingen. De lezingen worden gegeven door inspirerende beroemdheden als Jane Fonda, Chris Hemsworth, Prince William, en Al Gore. Ook spreken er veel onderzoekers die de laatste informatie op het gebied van duurzaamheid en nieuwe technologieën delen.

De Countdown voor bedrijven

Naast de gratis online lezingen organiseert TED ook regionaal en internationaal verschillende acties. Zo worden bedrijven opgeroepen om zich ook in te zetten voor een toekomst zonder broeikasgassen. De Race To Zero moedigt bedrijven aan hun uitstoot te verminderen en te streven naar een uitstootvrij bedrijf in 2050. Om kleine bedrijven te ondersteunen is er de SME Climate Hub.

Bedrijven kunnen zich opgeven voor één van beide initiatieven, en ontvangen kosteloos tips om de uitstoot te verlagen en efficiënter met grondstoffen om te gaan. Daarnaast zorgt het netwerk van bedrijven voor nieuwe kansen en mogelijke nieuwe partnerschappen. Via de website van de Countdown vind je informatie die je verder op weg kan helpen om ook met jouw bedrijf te streven naar een groenere toekomst. 

Hoe doet Ecoteers mee?

Bij Ecoteers zetten we ons altijd in voor een betere toekomst. We nemen als bedrijf deel aan de SME Climate Hub en gaan zo op zoek naar nog meer mogelijkheden om onze uitstoot te verlagen. 

Meer weten over hoe wij je kunnen helpen met duurzame marketing? Kijk hier wat we voor jou kunnen betekenen!

Weten wat we voor jou kunnen betekenen?