5 Tips voor SEO gericht schrijven

Content is key. Het is al Jaren duidelijk dat om hoog op zoekmachines terecht te komen, content een cruciale rol speelt. Welke punten er precies belangrijk zijn is over de jaren heen sterk veranderd. Vroeger was het mogelijk om door extreem veel gebruik van een bepaald woord, hoger op Google te komen. Tegenwoordig zijn logaritmes van de zoekmachines slimmer en straffen ze dit soort teksten af door een lagere ranking te geven. In dit artikel geven we 5 tips waarmee jij door middel van content kunt zorgen dat jouw website hoger in zoekmachines komt.

1. Schrijf een natuurlijke tekst

Het uitvoeren van een keyword analyse is natuurlijk altijd een goed idee. Het is ook zeker behulpzaam bij het vinden van de juiste thema’s waarover de content moet gaan. Laat de keywords echter niet leidend zijn voor de tekst. Het is belangrijk dat je schrijft alsof je naar een goede vriend schrijft. Je zult zien dat bezoekers hierdoor langer op jouw website blijven hangen.

Het is altijd beter voor de leesbaarheid om een tekst zo natuurlijk mogelijk te schrijven. Achteraf kun je kijken of de keywords voldoende in de tekst aanwezig zijn. Je zult zien dat in veel gevallen de keywords al ruimschoots in de tekst staan. Mocht dat toch niet zo zijn dan kun je die altijd later toevoegen.

2. Bepaal de doelgroep van de tekst

Voordat je een tekst schrijft moet je duidelijk bepalen welke doelgroep jij wil bereiken met je tekst. Door de interesses van jouw doelgroep beter in kaart te brengen kun je gerichter gaan schrijven. Het vinden van de juiste zoektermen voor deze doelgroep is op deze manier ook een stuk makkelijker. Heb jij bijvoorbeeld een webshop die ecologische shampoo verkoopt, dan moet je proberen te achterhalen waar jouw doelgroep op zoekt. Een goed begrip van jouw doelgroep gaat de vindbaarheid op Google aanzienlijk verbeteren.

3. Schakel de hulp in van een specialist

Een goede tactiek op het gebied van SEO kan binnen de kortste keren niks meer waard zijn. De bots van Google krijgen namelijk steeds slimmere logaritmes en beoordelen teksten op nieuwe criteria. Het is daarom belangrijk dat jouw SEO strategie up-to-date blijft. Het is daarom aan te raden dat je extern of intern een SEO-specialist kan raadplegen die jou kan bijpraten over de nieuwste eisen die aan jouw content moeten worden gesteld. Als er budget voor is dat is het natuurlijk nog beter om alle content te laten schrijven door een specialist.

4. Gebruik een zoekmachinevriendelijke URL

Het gebruik van codes in een URL is zonde want je kunt de URL gebruiken om hoger op Google te komen. Als jij een website beheert die ecologische shampoo verkoopt dan moet je de volgende URL gebruiken voor jouw blog:

http://www.ecologischeshampoo.nl/blogs/shampoo.html

en niet:

http://www.ecologischeshampoo.nl/D392/392843.html

Dit is een vrij makkelijk toe te passen tip, en toch doen veel organisaties dit niet. Door jouw website overzichtelijk in te delen, maak je jouw bezoekers het makkelijker maar ook de zoekmachines.

5. Maak een contentkalender

Een veel voorkomend probleem voor organisaties is dat zij onregelmatig content plaatsen. Vaak is er wel de ambitie om wekelijks of maandelijks een blog bij te houden, maar in de realiteit komt er weinig van terecht. Dit is natuurlijk een gemiste kans want de concurrentie gaat jouw organisatie ondertussen voorbij in de ranking. Om dit te voorkomen kan je gebruik maken van een contentkalender. Hierin is overzichtelijk weergegeven wanneer en hoeveel content er moet worden geschreven. Door regelmatig blogs, nieuws of artikelen te plaatsen op de site zal je langzaam aan de vindbaarheid op Google vergroten.

Weten wat we voor jou kunnen betekenen?