Content Optimalisatie - Bereik de juiste doelgroep met SEO

Veel organisaties produceren op grote schaal content, zonder dat iemand er naar kijkt. Herkenbaar? 
In onze sector is content koning, maar alleen het publiceren van content is niet genoeg. Met content optimalisatie zorg je ervoor dat jouw website niet alleen aandacht trekt van jouw doelgroep, maar ook hoog scoort in Google. 
Bij Ecoteers leggen we je graag uit wat SEO content optimalisatie is, en hoe je dit kunt implementeren. 

Klaar voor de start?

Bekijk deze checklist voordat je begint:

Behoefte aan een oprechte beoordeling om in kaart te brengen of jouw organisatie klaar is voor SEO content optimalisatie? Plan dan een gratis kennismaking in met onze co-founder Peter Dragstra. 

Eerlijkheid duurt het langst. Bij Ecoteers geven wij eerlijk advies en streven wij naar langetermijnsamenwerkingen. Daarom bieden wij 100% groei garantie aan al onze partners. 

wat kun je van onze samenwerking verwachten

Om het aantal bezoekers en conversies op jouw website te laten groeien, is het van groot belang dat jouw (potentiële) klanten jouw website weten te vinden als ze een zoekwoord invoeren in hun zoekmachine. 

Bezoekersverkeer laten groeien, vraagt om grondig onderzoek, nauwkeurige planning en continue content-optimalisatie. Aan de hand van onze analyse lichten we graag toe wat er verbeterd kan worden en hoe we veelbelovende oplossingen kunnen toepassen.  ideeën zelf gaan toepassen.

Kick-off brainstormsessie

Om inzicht te krijgen in relevante zoektermen waar jouw doelgroep op zoekt, maken we graag gebruik van jouw expertise. Jij kent je eigen klanten immers het beste. Samen brengen we tijdens een brainstormsessie alle informatie over jouw organisatie in kaart. 

Zoekwoordonderzoek

Na de brainstormsessie staat ons team met analisten klaar om met behulp van onze software alle data te analyseren. Hiermee bepalen we wat het laaghangende fruit is waarmee we direct jouw content optimalisatie betekenis kunnen geven. Voor sommige aspecten zal een langetermijnstrategie nodig blijken te zijn. 

content optimalisatie SEO
Ecotoday

Presentatie van de resultaten

De resultaten van ons onderzoek zullen we presenteren om ervoor te zorgen dat onze strategie in lijn ligt met jouw intenties. Tijdens deze sessie brengen we alles samen zodat er een contentplanning kan worden opgeleverd. Zo bespreken we welke schrijvers aan de content optimalisatie zullen bijdragen en op welk tempo de opdrachten gerealiseerd mogen worden. 

Maandelijkse update

Elke maand kun je van ons een update verwachten over de hoogte van jouw scores binnen Google. We werken transparant en communiceren eventuele koersveranderingen wanneer de gewenst zijn.

Scoren met Content Optimalisatie?

Goede content is de kern van elke optimalisatiestrategie. Daarom helpt ons creatieve team van SEO-marketeers met het opleveren van SEO-teksten volgens een content-optimalisatiestrategie. Hierbij wordt gekeken naar verbeterde zichtbaarheid, hoge inhoudelijke kwaliteit, bezoekersverkeer en autoriteit. Wij bieden verschillende pakketten die variëren in moeilijkheidsgraad. Hiermee kunnen we klanten bij elk project voor de juiste prijs helpen.

Onze ervaren copywriters zorgen voor SEO content-optimalisatie die niet alleen de online vindbaarheid van de website zal vergroten, maar ook resulteren in meer bezoekersverkeer op de website zelf. Wij geven met onze SEO-diensten een 100% garantie op groei. 

Ben jij benieuwd hoe content-optimalisatie betekenisvolle bijdrage kan leveren aan jouw organisatie? Dan ben je bij Ecoteers aan het juiste adres. Wij staan klaar om je verder te helpen!

Direct klaar voor Content Optimalisatie? Ga voor gegarandeerde organische groei

Wij vertrouwen op onze services. Daarom geven wij een 100% garantie van groei die past bij elk budget.

  Duurzame samenwerkingen

  Succesverhalen

  Inmiddels hebben wij al een groot aantal klanten geholpen met SEO content optimalisatie. Wij zijn er trots op dat al deze klanten hoog scoren op Google, en delen daarom graag deze succesverhalen. Door langetermijnsamenwerkingen op te bouwen, willen wij een sterk en groen netwerk in Nederland creëren. 

  De Buren

  De Buren

  De nieuwe website in combinatie met volledige herziene teksten zorgt voor een toename in de traffic.
  Meer informatie

  Social Impact Factory

  Social Impact Factory

  Door middel van het structureel plaatsen van blogs een toename in maandelijks verkeer.
  Meer informatie

  Onze Content Optimalisatie (SEO) specialisten

  Ben je benieuwd wie jou gaat helpen met content-optimalisatie? Een aantal teamleden stellen zich graag aan je voor. 

  Annick Bodewes
  Copywriter | SEO specialist

  Hoe kunnen we je van dienst zijn?

   Hoofdkantoor:
   Bernadottelaan 13
   3527 GA, Utrecht
   Nederland

   Kantoor Hengelo
   Demmersweg 32
   7556 BN, Hengelo
   Nederland

   Kantoor Tilburg
   Meutestraat 14
    5042 XK, Tilburg
   Nederland

   Kennis is er om te delen

   Onze kennisbibliotheek

   Zodat iedereen meer kan leren over content-optimalisatie delen we graag onze kennis. Onze schrijvers delen periodieke blogs over de laatste trends in het land van content optimalisatie SEO. Deze zijn allemaal te vinden in onze kennisbank. Hieronder kun je de laatste artikelen van onze copywriters vrinden. 

   Content optimalisatie (SEO) voor jouw bedrijf

   Content Optimalisatie Betekenis

   Content optimalisatie is niets anders dan het aanpassen en verbeteren van de inhoud van teksten. Het doel hiervan is niet alleen om beter te presteren binnen Google, maar ook om de interesse van de juiste doelgroep aan te trekken. Om dit te bereiken kun je natuurlijk nieuwe content publiceren, maar vaak is er al enorme winst te boeken door specifieke aanpassingen aan te brengen in bestaande content.   

   Om jouw website relevant(er) te maken, kijken we naar verschillende SEO-aspecten zoals zoekwoorden, ‘on-page SEO‘, technische SEO en gebruikerservaring.  

   Wat is Content Optimalisatie?

   Voor een effectieve SEO is goede content nodig. Door het optimaliseren van content scoor je hoger bij zowel je doelgroep als de zoekmachine. Hierdoor zul je kunnen genieten van verbeterde zichtbaarheid, meer gebruikersverkeer, hogere kwaliteit, autoriteit en voorsprong op concurrenten. 

   Zoekwoorden

   Het belangrijkste aspect van SEO content optimalisatie, is misschien wel het in kaart brengen van de juiste zoektermen of keywords. Door goed te begrijpen welke zoekwoorden het beste aansluiten bij de doelgroep van jouw bedrijf, kun je zorgen dat niet alleen het aantal bezoekers groeit, maar ook de juiste doelgroep langer op de pagina blijft hangen. 

   Om niet een te generiek zoekwoord te kiezen is het van belang om de balans te vinden tussen de populariteit van het zoekwoord en de potentiële winst in bezoekersverkeer. 

   Aan de hand van het zoekwoordenonderzoek zal de strategie worden bepaald voor content optimalisatie. 

   SEO content optimalisatie

   Websites die snel laden en geoptimaliseerd zijn voor mobiel gebruik scoren ook hoger bij Google SEO. Het zijn vaak punten die door veel bedrijven over het hoofd wordt gezien. Door een SEO specialist zoals Ecoteers in te schakelen kun je gemakkelijk je zoekmachine optimalisatie uitbesteden en je website hoger in Google te laten scoren.

   Technische SEO

   Naast de inhoudelijke content optimalisatie, is het ook belangrijk om je Technische SEO op orde te hebben. Websites die snel laden en zijn geoptimaliseerd voor mobiel gebruik scoren altijd hoger bij Google SEO. Veel bedrijven geven deze aspecten geen prioriteit. Door een SEO specialist zoals Ecoteers in te schakelen kun je direct je Technische SEO verbeteren en als gevolg je website hoger laten scoren in Google. 

   Gebruikerservaring

   Menselijk gedrag is complex, maar na jaren onderzoek naar gedragspatronen van websitebezoekers zijn er handige tools beschikbaar om de gebruikerservaring van je website te optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van een duidelijke blokstructuur in je website zodat bezoekers intuïtief kunnen navigeren naar we gewenste pagina. 

   Content optimalisatie: Veelgestelde Vragen

   Content Optimalisatie SEO is niets anders dan het optimaliseren van teksten. Door het optimaliseren van content scoor je hoger bij zowel je doelgroep als de zoekmachine. 

   Door content optimalisatie te realiseren zul je kunnen genieten van verbeterde zichtbaarheid, meer gebruikersverkeer, hogere kwaliteit, autoriteit en voorsprong op concurrenten. 

   Door het schrijven van SEO-proof teksten en het verbeteren van de gebruikerservaring (UX) scoort jouw website hoger in Google. Hierdoor ben je makkelijk te vinden door klanten of andere bezoekers van de website. Een simpele SEO check kan al van toegevoegde waarde zijn voor de prestaties van jouw bedrijf.