Skip links

Hoe kan een solar carport van AmperaPark jouw bedrijf vergroenen?

Steeds meer bedrijven in Nederland zijn zich bewust van de noodzaak om duurzaam te ondernemen. Uit een onderzoek van MVO Nederland blijkt dat de coronacrisis daar ook een rol in heeft gespeeld. Zo’n 80 procent van de Nederlandse bedrijven ziet door de coronacrisis juist kansen voor duurzaam ondernemen. Bedrijven gaven aan dat het ‘bewustzijn dat het anders moet’ groeit en dat er nu een kans ligt om van duurzaam ondernemen de standaard te maken. Een solar carport is een goede manier om jouw bedrijf te vergroenen!

Een solar carport: een overkapping met zonnepanelen

Bij AmperaPark ontwikkelden de AmperaPort: een duurzame overkapping met zonnepanelen waarmee je van je parkeerplaats een groene energiebron maakt. Naast het verduurzamen van je bedrijf heeft deze carport met zonnepanelen ook andere voordelen. Met de solar carport haal je gemakkelijk jouw energiedoelstelling. Vanaf 1 januari 2023 moeten organisaties groter dan 100 m2 namelijk over minstens energielabel C beschikken. Met het plaatsen van een solar carport van AmperaPark is het behalen van deze doelstelling eenvoudig. 

Daarnaast kun je gebruik maken van diverse fiscale voordelen en overheidssubsidies wanneer je kiest voor een overkapping met zonnepanelen voor op de parkeerplaats van je bedrijf. Hierdoor wordt het vergroenen van je bedrijf nog gemakkelijker. Ook heeft de AmperaPort een uniek design waarmee de parkeerplaats een blikvanger wordt. Aangezien de parkeerplaats het eerste is wat een bezoeker van het bedrijf ziet, maak je met een solar carport meteen een goede indruk.

Een duurzame parkeerplaats

De solar carport van AmperaPark produceert zo’n 3000 kWh per parkeerplaats, per jaar! Dit komt door de semi-transparante zonnepanelen die speciaal ontworpen zijn voor de AmperaPort. Deze zonne-energie kan daarna gemakkelijk worden omgezet naar energie voor je elektrische auto, fiets of scooter. 3000kWh staat gelijk aan zo’n 15.000 zonnekilometers per jaar. Zo is je bedrijf niet langer afhankelijk van netstroom, maar beschik je over je eigen energie! Daarnaast maakt een solar carport efficiënt gebruik van de schaarse ruimte. Bijna elk bedrijf beschikt namelijk over een stuk parkeerplaats en door deze plek slim in te richten, behaal je winst op het gebied van duurzaamheid. Door een carport met zonnepanelen te gebruiken, hoef je geen kostbare ruimte op te offeren, maar wek je wel groene energie op. Daarnaast worden de voertuigen van het bedrijf en personeel beschermd tegen zon en regen. Een win-winsituatie dus!

Het vergroenen van je bedrijf

Een overkapping met zonnepanelen is dus een efficiënte manier om je bedrijf te verduurzamen. De AmperaPort van AmperaPark is tevens schaalbaar. De units worden op maat gemaakt vanaf 3 tot 3000 parkeerplaatsen. Je hoeft dus niet in één keer je gehele parkeerplaats te verduurzamen, maar kunt ook stapsgewijs aan de slag gaan. Dit maakt de drempel voor een groene parkeerplaats lager. Ook kunnen onze solar carports voorzien worden van een slim laadsysteem voor elektrische auto’s. Zo krijg je meteen inzicht in je eigen opgewekte energie.

Wil je weten wat je kunt besparen door een solar carport? Bij AmperaPark hebben we een tool ontwikkeld waarmee je nauwkeurig inzicht krijgt in de potentiële besparing door het plaatsen van carport met zonnepanelen. De tool laat vrijblijvend zien hoe je jouw huidige bedrijfsparkeerplaats komt omzetten in een groene energiebron.  

Wil je meer weten over hoe je jouw bedrijf kunt vergroenen door middel van een solar carport? Neem dan contact met ons op. We voorzien je graag van informatie en vertellen je alles over carports en zonnepanelen.