Skip links

De Ampera: parkeren, opwekken en opladen onder één zonnedak (ParLaDo)

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het aandeel elektrische auto’s steeg van 12,7% in 2019 naar 19,7 % in 2020. In 2021 zal de groei nog spectaculairder zijn. Ook omdat de nieuwste accu’s een steeds verder bereik qua kilometers garanderen. Uiteindelijk mogen in 2030 binnen de EU alleen nog maar elektrische auto’s worden verkocht. Maar de verwachting is dat ruim daarvoor de vraag naar elektrische auto’s al verder zal exploderen. 

Vraag een offerte aan

Wat zijn de voordelen van de Ampera? 

De installatie van een Ampera biedt uw organisatie meerdere voordelen: 

Terugleveren aan het net

Overtollige zonne-energie wordt doorgeleverd aan het netwerk en levert uw organisatie daarmee geld op. Maar u kunt er ook voor kiezen die extra energie op te slaan in accu’s. 

Vervanging voor zonneweides

Onze landelijke omgeving wordt meer en meer ontsierd door grote oppervlaktes met zonnepanelen. Vaak juist in de landelijke omgeving van stedelijke gebieden. Dit wordt in toenemende mate als een groot probleem ervaren. Door de brede inzet van de stijlvolle Ampera-zonnehavens op plekken die toch al bebouwd zijn als parkeerplaatsen.

Extra laad infrastructuur

De Ampera kan juist ook een uitkomst zijn in die gebieden waar elektrische laadstations dun gezaaid zijn.  Het betekent daarmee een extra service aan medewerkers en bezoekers van de betrokken organisaties op juist die plekken in ons land. 

Steeds meer elektrisch

Met steeds meer elektrische en hybride auto’s van uw medewerkers en bezoekers is uw organisatie met de inzet van de Ampera niet langer afhankelijk van (alleen) de grijze netstroom. Want u gaat uw eigen zonnestroom opwekken en gebruiken en zelfs opslaan.   

Makkelijk combineren

De Ampera laat zich ook makkelijk combineren met andere gebruiksfuncties, zoals het verwerven en benutten van digitale gebruiksdata en bijvoorbeeld het toevoegen van gepersonaliseerde afleverplekken voor pakketpost. 

Altijd koel parkeren

Onder het semi-transparante dak van zonnepanelen van de stijlvolle Ampera staan auto’s altijd koel en droog geparkeerd. 

Een echte eyecatcher

De Ampera is in technologische zin state-of-the-art en draagt daarmee een-op-een bij aan de uitstraling van uw organisatie.  

De levertijd van de Ampera

Bent u overtuigd van de vele voordelen van de Ampera? Vraag dan snel een offerte aan. Tussen het tekenen van de offerte en de opbouw van de Ampera op uw parkeerplaats liggen dan nog slechts 14 dagen. Dus: al 14 dagen na het tekenen van de overeenkomst kunnen u, uw medewerkers en uw bezoekers hun elektrische voertuig parkeren onder het Ampera-zonnedak.

CO2-Reductie

Het opwekken en opladen van zonne-energie via de Ampera is een stuk duurzamer dan die via grijze netstroom. Daarmee draagt u direct bij aan de CO2-reductie. En daarmee levert uw organisatie dus een belangrijke concrete bijdrage aan het bereiken van onze  maatschappelijke duurzaamheidsdoelstellingen.

De Ampera: kopen of leasen   

U kunt een Ampera kopen of leasen. De keus is aan u. Bij koop schaft uw organisatie de Ampera aan en zijn de opbrengsten van de geleverde zonne-energie, maar ook het beheer en het  onderhoud als eigenaar voor uw rekening.

Bij lease plaatst AmperaPark een of meer Ampera’s op uw terrein en blijven onderhoud, beheer en de opbrengsten uit het opwekken en opladen van de zonnestroom bij AmperaPark. Het grote voordeel van de lease-constructie is dat u als organisatie uw medewerkers en klanten state-of-the-art duurzame zonnehavens biedt, terwijl u er verder als organisatie geen enkel omkijken naar hebt, terwijl u, uw medewerkers en bezoekers wel de voordelen ervaren.

De Ampera: leverbaar in meerdere materialen en varianten: de AmperaSol en de AmperaPort

Elke Ampera heeft feitelijk 3 kernfuncties: parkeren, opwekken en opladen dit noemen we het ParLaDo concept. Daarnaast is uitbreiding mogelijk met verlichting, met een betaalmodule, met camerabewaking, met cameraregistratie, met de mogelijkheid voor opslag van overtollige zonne-energie in speciale accu’s, met reserveringsapparatuur, met voorzieningen voor het afleveren van pakketjes.  

Vanzelfsprekend is combinatie van een of meer van de genoemde varianten mogelijk. Net zoals u kunt kiezen tussen een metalen versie van de Ampera of een versie van duurzaam hout. Het aanzicht van de Ampera is in alle gevallen elegant en stijlvol.      

AmperaPort

AmperaSol

De technologie achter de Ampera 

AmperaPark werkt intensief samen met verschillende technologische partners, zoals de Universiteit Twente en de Saxion Hogeschool. Onze focus daarbij ligt primair op de toepassing van duurzame energie-opwekking op parkeerplaatsen. Want al in 2030 moet elke verkochte auto elektrisch aangedreven zijn. Dat betekent dat het wagenpark in Nederland en elders in  Europa nu al razendsnel transformeert. En al die auto’s moeten nu en zeker straks een plek hebben om opgeladen te worden. Liefst met stroom die duurzaam is opgewekt, waardoor de totale CO2-uitstoot belangrijk verminderd. Geen wonder dus dat wij de focus leggen op het gebruik van zonne-energie. Onze Ampera is de stijlvolle zonnehaven voor geparkeerde elektrische auto’s en andere elektrische voertuigen (motoren/scooters/brommers/fietsen/steps). De Ampera: parkeren, opwekken en opladen onder een zonnedak! Efficiënter kan het niet!

Wilt u meer weten? Maak een afspraak!  

Wilt u meer weten en bent u geïnteresseerd in een afspraak? Neem dan svp contact op  via bijgevoegd formulier. Wij proberen dan altijd binnen een werkdag contact met u op te nemen. 

Mocht u liever direct telefonisch contact met ons op willen nemen? Bel dan svp: (+31) 085 029 1440.  Natuurlijk kunt u ons ook een mail sturen: sales@amperapark.vom